Mordlystna Muhammedaner Mördar i Mogadishu


Muslimer tillhörande gruppen Al-Shabaab har genomfört ett terrorattentat i Somalias huvudstad Mogadishu. Antalet döda uppges för närvarande till tio, men kommer troligtvis att öka.


2 responses to “Mordlystna Muhammedaner Mördar i Mogadishu

 • Pålsjö

  Sverige har tidigare uppmärksammats för att ha kopplingar till al-Shabaab.
  Författaren och ordföranden för stiftelsen Doku, Magnus Sandelin, skriver att al-Shabaabs officielle representant, Sheikh Abdulkadir Mumin, var bosatt i Göteborg fram till några år in på 2000-talet, och att han bl.a. propagerat för att barn skulle delta i kriget på al-Shabaabs sida. Fuad Shangole är en annan av al-Shabaabs högsta ledare som under flera år var bosatt i Rinkeby. Läs vidare:
  https://www.magnussandelin.se/tidigare-goteborgare-nu-i-al-qaidanatverkets-topp

  Fuad Mohamed Khalaf, svensk medborgare och en av al-Shabaabs högsta ledare, flyttade tillbaka till Somalia 2004. Från Petterssons blogg, citat: ”Fuad Shangole, som även kallas Fuad Mohamed Qalaf, stenade den 13-åriga flickan Asho Duhalow till döds i mars 2009 för att hon inte hade råd med heltäckande klädsel. Samma dag skar han handen på en man inför tusentals människor på en fotbollsplan. Offret anklagades för att ha stulit motsvarande 800 kronor.”
  https://petterssonsblogg.se/2011/05/05/allahu-akbar-gud-ar-stor-%E2%88%92-en-dare-mindre/

  År 2011 rapporterades alltså Fuad Shangole att ha dödats, men tycks ha överlevt, för han eftersöktes 1 år senare av USA, vilket Petterssons blogg skrev om 2012 med rubriken: ”Svensk” efterlyst av USA”, samt skrev även 2014 att: ”den högt uppsatte al-Shababledaren Fuad Mohamed Khalaf, som tidigare bott i Sverige, uppmanade igår i ett radiomeddelande jihadister att utföra attacker i Kenya.”

  Gilla

 • Annika Skog

  Skityoutube har censurerat igen, det enda dom klarar av.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: