Elpriser och import av smutsig el

ENERGI. Idag är det den 1 februari i nådens år 2021. Sverige importera återigen smutsig el från Danmark, Polen, Tyskland och Litauen samt vattenkraft från Norge. Vind och solkraft levererar obetydligt.

Elpriset var högt redan den 25 januari…

Utöver börspriset för el så kommer elpriset för konsumenter med rörligt elavtal även inkludera elleverantörens påslag, kostnad för elcertifikat, elhandlarens övriga rörliga kostnader, eventuellt en års- eller månadsavgift samt moms. Momsen avser ett tillägg med 25 procent för samtliga kostnader i priset.

Sedan i natt är oljekraftverket i Karlshamn i beredskap för att förhindra elbrist och elpriset har fördubblats i januari. I veckan väntas nya rekord och ännu kallare.

Jeander

– Pettersson säger att det är lugnt och inget att oroa sig för även om det blir ännu kallare eller om ett kärnkraftverk får driftsstörningar. Miljöpartiet har fått ett nytt språkrör…

Uppgifter från Kontrollrummet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Elpriser och import av smutsig el

 1. Det politikerna som har sett till att det blivit så här. Alla politiska partier åtminstone det som sitter i riksdagen.

  Att nämna sverigedemokraternas och därmed Jimmie Åkessons oförmåga får man inte nämna i det här forumet. Då blir kommentarerna raderade. Jag trodde bättre om Pettersson.

  • ”Jimmie Åkessons oförmåga”??
   Kan du förklara vad de menar angående el-energiförsörjningen?

 2. Just nu strömavbrott på orten. Varför då? Frågar man sig. Handlar det om att elleverantörer prioritera elfördelningen till den större orten eller de elkrävande företagen i regionen!

 3. Första inslaget i DDRTV igår var nya språkröret!!! Sist var att Sverige spelade final i handboll vm. Ett järnrör vore bättre 🇸🇪💪

Kommentera