Fans bröt sig in på Marseilles träningsanläggning


UTRIKES. Marseille är Frankrikes näst största stad. Kommunen Marseille har 850.000 invånare. Storstadsområdet är med sina 1,6 miljoner invånare landets tredje folkrikaste, efter Paris och Lyon. I Marseille bor väldigt många invandrare, runt 25 procent har sina rötter i Nordafrika, främst Algeriet och Marocko.

Fotbollsklubben Olympique Marseille är en av landets populäraste och de skulle möta Rennes men matchen sköts upp efter att flera hundra Marseille-supportrar stormat klubbens träningsanläggning, enligt L’Equipe

Marseilles supportrar är rasande över lagets nuvarande form och kräver president Jacques-Henri Eyrauds avgång. I dag, lördag, tog fansen sitt missnöje ett steg längre. Omkring 150-200 personer bröt sig in på klubbens träningsanläggning. Supportrarna ska bland annat eldat upp träd, avverkat fyrverkerier samt sprayat ner entrén med rökbomber.

Försvararen Álvaro González och sju poliser finns bland de skadade i upploppet.

I ett pressmeddelande uttalar sig klubbpresidenten om skandalen: ”Tre hundra anställda är i chock efter att ha upplevt eller sett bilderna av en obeskrivlig attack mot Olympique Marseille. Vad som hände i eftermiddags tas på stort allvar. De här bråkmakarna påstår sig vara supportrar, men förstör anläggningen och hotar anställda och spelare ”.

Olympique Marseille har utvecklat ett speciellt band med Afrika. Marseille som stad har en lång och rik historia med Afrika. Människor, varor och kulturer har passerat genom hamnen och en promenad genom Marseille visar hur denna stad är kopplad till Afrika. Förhållandet mellan Olympique Marseille och Afrika är mycket naturligt.

-Pettersson säger att det är något speciellt med nordafrikaner. Undrar hur de tänkt sig att laget ska prestera bättre om de skadar spelare och förstör träningsanläggningen, men de har säkert en tanke bakom detta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Fans bröt sig in på Marseilles träningsanläggning

 • Nosferatu

  De är väl inte vana att tänka innan handling. De kommer dessutom från länder där man brukar lösa problem med våld. Inget nytt under solen alltså.

  Gilla

 • centurion

  Hupp ! Kom att tänka på en film : ”Ursäkta, var är kamelerna”. Kanske är det orsaken till de dagliga upploppen.

  Gilla

 • Gunnar Karlsson

  Får man använda det något kontroversiella ordet Negerlogik ???

  //Gunnar

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: