Malmö betalar 52.000 i månaden för undermåliga lägenheter till socialfall


INSÄNDARE Till finanskommunalrådet Katrin Stjernfeldt – Jammeh, s k ansvarig politiker i Malmö stadshus. I dagens sydsvenska (betalvägg) så finns det ännu ett reportage om ”Kinesiska muren” i Malmö där Katrin Stjernfeldt – Jammeh lägger ut texten om hur synd det är om alla barn som måste bo där under rådande omständigheter.

I reportaget så framkommer det en sak som hon säkert inte ville att det skulle hamna i tidningen.

Nämligen att det fram till för två år sedan så hyrde Malmö stad upp till 23 akutlägenheter i Kinesiska muren åt familjer som inte kunde hitta någon egen bostad.

Kommunen betalade upp till 52.000 kr i månadshyra för varje lägenhet vilket innebär att Malmö stad pumpade in miljoner till dom som tjänade pengar på husen.

Man betalade tydligen upp till 52.000 kr i månaden för lägenheter i ett hus där det periodvis inte fanns tillgång till värme, vatten eller el och där lägenheterna var fukt och mögelskadade. Och nu sitter det ansvariga finanskommunalrådet och gråter krokodiltårar och tycker så synd om alla barn som är tvungna att bo där. Snacka om hyckleri, Katrin Stjernfeldt – Jammeh!

Malmö stad betalade då i runda slängar 1 196 000 kr i hyra per månad för dessa akutlägenheter i det fantastiska huset ”Kinesiska muren” i Rosengård!

Detta föranleder mig till följande frågor till den ”ansvarige” Katrin Stjernfeldt – Jammeh. Och jag vill faktiskt som boende och skattebetalare i Malmö ha svar på frågorna denna gång och inte som vanligt bemötas av tystnad.

Hur länge hyrde Malmö dessa s k akutlägenheter?

Hur mycket betalade Malmö sammanlagt i hyra under hyrestiden?

Eftersom jag förmodar att dom bostadslösa som nyttjade lägenheterna till största delen bestod av s k flyktingar som på eget bevåg flyttade till Malmö så undrar jag om detta så var fallet?

På vilket sätt anser du att 52.000 kr i månadshyra är en skälig summa att betala för lägenheter i Kinesiska muren?

Anser du som finanskommunalråd att detta är ett ansvarsfullt sätt att handskas med skattemedel?

Tycker du att hyreshajar och fifflare inom fastighetsbranschen skall kunna leva lyxliv på Malmös skattebetalares bekostnad?

Har du ingen skam i kroppen?

Den sista frågan kan med fördel också besvaras av dom övriga ”ansvariga” politikerna i Malmö stadshus oberoende av partitillhörighet.

Måste tillstå att det börjar bli j-igt jobbigt att gång på gång behöva läsa om eran nonchalans och inkompetens att sköta denna kommun.

Hur fan kan man betala 52.000 kr i månadshyra för en lägenhet i det kanske mest nergångna och misskötta huset i hela Malmö?

En förståndshandikappad amöba torde utan större svårigheter förstå att detta inte är normalt. Men tydligen så förstår inte ett kommunalråd i Malmö med en månadslön på närmare 85.000 kr detta. En skälig månadslön som står i paritet till erat ”ansvar” torde vara ca 850 kr. Minus skatt!

Arma stad och kommun och arma vi som bor här med sådana rent ut sagt idioter som sitter vid makten och som har hand om ekonomin!

Sandor Herold, Malmö

Malmö får drygt 6000 miljoner per år från landets övriga skattebetalare för att inte gå i konkurs och systemet är utformat så om Malmö sparar minskar bidragen. Bild från Jeander

7 responses to “Malmö betalar 52.000 i månaden för undermåliga lägenheter till socialfall

 • Jill

  Det är likadant i min hemstad. Var på en föreläsning för en del år sedan om byggnation och stadsplanering. Då hörde jag en kvinna bakom mig säga att, vi får betala upp till 4 gånger hyran för att hyresvärdar ska acceptera hyresgäster. Hon var socialsekreterare visade det sig.

  Det är fina pengar för värden. Men de stackare som måste bo med störande och utåtagerande människor, alholister som skriker och vrålar och går bärsärk. Oförskämda unga kvinnor som skriker håll käften åt den som ber henne sluta gapa och tjattra på nätterna. Osv osv. Folk är påhittiga när de anser att de har rätt att breda ut sig överallt.

  Så det är synd om vanliga svenskar som måste leva i misär genom andras beteende.

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Ge tillbaka skåne till danskarna… de har en vettig socialdemokrat i Danmark. Han kan nog få ordning på inte bara malmö utan hela skåne 😉

  Gilla

 • Nisse

  Ge Malmö till Danmark det blir billigare för Sveriges skattebetalare…..

  Gilla

 • Peter de Mander

  Sandor… Du är en pärla… men Du vet väl att svin inte bryr sig om pärlor… 🙂

  Gilla

 • Jörgen filipsson

  Slarvfel av mig såg inte Sandors klockrena kommentarer han borde utbilda SVT och Reportrar hur man ställer kritiska Frågor det är ju sånt som reportarna skll följa upp En pensionerad Busschaufför gör än klart mycket bättre jobb än högavlönade SVT personal jag skulle skämmas om jag jobbade på t,ex Agenda eller liknande program

  Gilla

 • Jörgen filipsson

  Jag väntar med spänning på Sandors kommentar om detta ,han brukar kunna få till det riktigt bra Hur kan hon få sitta kvar? Malmö är ju kokursmässigt och ändo fär människan fortsätta

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: