Brand i världens största vaccinfabrik

UTRIKES. En brand har brutit ut i en vaccinfabrik tillhörande världens största vaccintillverkare Serum Institute of India i indiska Pune. Enligt källor till indiska medier kommer inte vaccintillverkningen att påverkas. Lokala tv-bilder visar ett enormt grått rökmoln över fabriken.

Serum Institute. Bild från Youtube

Serum Institute producerar miljontals doser av Astra Zenecas och Oxforduniversitetets vaccin mot covid-19. Den delen av produktionen är dock inte påverkad av eldsvådan, enligt initiala medieuppgifter.

Företaget tillverkar coronavaccinet Covishield, men branden ska enligt uppgift till India Today inte vara i byggnaden där det vaccinet produceras utan i en byggnad bredvid. Fem arbetare uppges ha dödats.

Inte heller vaccinlagret ska vara hotat.

Serum Institute of India, Pune

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Brand i världens största vaccinfabrik

  1. Nja som allt annat så är det skribenterna som söker finna slagfärdiga rubriker… Det lär i detta fall vara en byggnad i närheten av fabriken,som brinner.
    Men detta skulle ju inte sälja lösnummer i Abzurdien…
    Sak samma med mitt lokala propaganda organ HD som påstår, ”att var fjärde dött på vårdboende i Hbg”. Verkligheten är att 13 personer har avlidit av olika orsaker,på ett boende i Vallåkra.
    Sak samma här halva sanningar,allt för att sälja exemplar….

Kommentera