Morgan Johansson (S) anmäls till Konstitutionsutskottet


INVANDRING. Moderaterna anmäler justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) till Konstitutionsutskottet, uppger TV4. Skälet ska vara lättnader i det nya förslaget till ny migrationslag som gör att fler människor kan få rätt att stanna i Sverige.

Det är inte första gången regeringen hastar igenom lagstiftning, säger Maria Malmer Stenergard (M), riksdagsledamot, till TV4. – Man har skickat ut det här över julen och det är många som inte hunnit svara.

– Pettersson säger att det är inte första gången Morgan Johansson (S) ljuger och vilseleder…

Beviljade uppehållstillstånd enligt Migrationsverket:

2020 Totalt 88.814 varav asyl 10.409
2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 736.863 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister och Morgan Johansson (S) minister hösten 2014 och 88.814 permanenta uppehållstillstånd under 2020 med coronastängda gränser.

Drygt 600.000 utrikes födda i arbetsför ålder (20–64 år) var redan före pandemin inte självförsörjande. De samhällsekonomiska kostnaderna för detta reella utanförskap är betydande. Enbart de statsfinansiella kostnaderna motsvarar enligt tillgänglig forskning 1 till 2 procent av BNP, alltså 50–100 miljarder kronor. Till detta kan läggas betydande samhällsekonomiska kostnader för kriminalitet och sociala problem i våra utanförskapsområden.

Detta är kostnader som sammantaget, om inget görs, kommer att stiga dramatiskt. Bara kostnaderna för grundskyddet i utrikes föddas pensioner kommer enligt prognoser från Pensionsmyndigheten att stiga från dagens 4,1 miljarder till 69 miljarder kronor om 40 år, om vi fortsätter i tangentens riktning. Det är denna utveckling som gör att vårt nuvarande integrations­politiska samhällskontrakt håller på att lösas upp.

Det är naturligtvis inte hållbart. Det är ännu värre, eftersom vår regering ljuger och säger att invandringen minskat kraftigt under deras tid.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Morgan Johansson (S) anmäls till Konstitutionsutskottet

 • Fjölet

  De hastar på att försöka genomdriva sveriges undergång innan valet, sen skall de stå och skrika om vem som gjorde det.
  Vad är det för statstjänstemän som kallas ekonomer och som ska hålla i en budget inte fattar??
  Denna total idioti är helt verklighets frånvarande i ett land där vi strävat för måttlighet, det finns inte en jävla spärr kvar i socialdemokraterna.

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Hur många sossar sitter i konstitutionsutskottet? Frågan är om det hjälper att anmäla dit? Händer det nåt efter den actionen? Om det slutar med att han tvingas bo i ryssland för resten av sitt liv utan att leva på svenskarnas skattepengar så är jag för detta. Om han får betala böter och inget mer så är det lika med att inget händer och varför då göra nåt alls… vi borde kanske haft fler psykstörda skjutgalningar som tyckt om att skjuta politiker i sverige? Det verkar vi inte ha, på både ont …och gott.

  Gilla

 • turrim

  Stundom går det för fort för Morgan. Men oftast går det inte alls.

  Gilla

 • Ryan

  Kan man inte motivera avslag till de som inte är kvotflyktingar med motiveringen att landet är bankrutt. Vi kan inte ta emot fler lycksökare pga skenande kostnader och finanserna i landet räcker inte. Det finns inte bostäder, skolorna är fulla, fängelserna är fulla och politikerna agerar som om de är ständigt fulla? Att landet närmar sig bankrutt är ju uppenbart när man inte ens kan ta hand om de som betalat hela kalaset utan tvingas prioritera de som inte betalat och som dessutom inte förväntas betala en enda svensk krona?

  Gilla

 • Kungen

  Ja en äkta sosse ljuger hela tiden och vill aldrig ta nåt ansvar. Lillmogge är en sådan pajas

  Gillad av 1 person

 • rustibus46

  Sverige går på knäna, nu dessutom Coronan. Trots det fortsätter ”eliten ”
  att ta emot 120-150000/år, varav många
  aldrig kommer att kunna försörja sig på
  ett riktigt jobb. Ska det behövas en ekonomisk krasch innan svensken vakna?
  Vi är på god väg. Arma land

  Gilla

 • Peppe

  Bra där!
  Ju mer motstånd (s) får – dess bätttre.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: