Ännu en irakisk förtjänst döms till livstid för mord. Ingen utvisning

VÅLDSVÅGEN. En 22-årig man sköts till döds på busstorget i Sollentuna centrum den 6 februari 2020. Motivet till brottet är inte känt men tingsrätten har konstaterat att gärningsmannen och offret kände varandra och att de båda hade hanterat narkotika. Eftersom mordet skedde med ett skjutvapen döms gärningsmannen även för grovt vapenbrott.

Nawzad Askandar Mala är irakisk medborgare men trots detta står inget om utvisning i domen.

Mordet hade enligt tingsrättens uppfattning karaktären av en avrättning. Det var dessutom fråga om en skjutning med flera skott intill en busskö där det stod dryga tiotalet personer, däribland ett barn i en barnvagn. Enligt tingsrättens mening fanns det risk för att även dessa personer skulle träffas och skada.

Mot den bakgrunden och då det inte framkommit några förmildrande omständigheter anser tingsrätten att påföljden ska bestämmas till livstids fängelse, säger rättens ordförande, rådmannen Susanne Allgårdh.

-Pettersson säger att Attunda Tingsrätt mål: B 5281-20, dömer Nawzad Askandar Mala, 37, irakisk medborgare, till livstids fängelse för mord och grovt vapenbrott men ingen utvisning.

Om det spännande Sollentuna på bloggen…

TIDIGARE 2020-02-06. Man svårt skottskadad i Sollentuna, dog på sjukhus som årets nummer fem

BROTTSLIGHET. Polisen har larmats om en skadad person vid Sollentuna centrum, skriver myndigheten på sin hemsida. Enligt vittnesuppgifte ska det ha hörts skottlossning strax innan mannen hittades.

Twitter

Platsen har spärrats av och enligt initiala uppgifter ska en misstänkt gärningsperson ha sprungit till en närliggande tågstation.

-Pettersson skrev tidigare idag att det är livsfarligt att gå ut klockan 10 på förmiddagen, det ska givetvis även gälla klockan 14 på eftermiddagen.

Uppdaterat: mannen har avlidit och takten jämfört med tidigare år hålls.

Årets statistik i det trygga landet. Tänk på att detta är långt ifrån alla mord, jag tar bara med de som verkar bli skjutna och mördade i gängmiljö.

Året började lugnt det första mordet skedde

  1. Den 18 januari när en man sköts i Jordbro, Haninge
  2. Samma dag, en man dog och en kvinna skadades i Kungens kurva
  3. 28 januari sköts en till döds i Kristianstad
  4. 4 februari mördade en man i Landskrona
  5. 6 februari, en ung man sköts till döds i Landskrona

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Ännu en irakisk förtjänst döms till livstid för mord. Ingen utvisning

  1. Hur många platser för livstidsdömda finns det egentligen i landområdet sverige?

    Där sitter de i trygghet ifrån forna flickvänners och Brouschours släktingar och vänner som de har misshandlat och mördat i all feghet…

Kommentera