Dan Eliasson avgår, inte en dag för tidigt

INRIKES. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap är en svensk statlig förvaltningsmyndighet, som sorterar under Justitiedepartementet och tillhör inrikesminister Mikael Dambergs (S) ansvarsområde. MSB:s generaldirektör Dan Eliasson avgår, enligt ett pressmeddelande från myndigheten.

Steget efter…katastrofen

Enligt pressmeddelandet har Eliasson själv tagit initiativ till ett möte med inrikesminister Mikael Damberg under dagen, med anledning av den resa till Kanarieöarna som Eliasson gjorde över jul- och nyårshelgen.

Resan har lett till massiv kritik och han har nu begärt att få lämna sin post. Regeringen ska fatta beslut i frågan ”inom kort”.

– Skälet för mitt ställningstagande är att MSB som myndighet ska få bästa möjliga förutsättningar att genomföra sitt viktiga uppdrag, säger Eliasson.

Regeringen kan inte säga upp en myndighetschef hur som helst. Eliasson fick förlängt förordnande den 1 januari 2021 med två år till 31 december 2021, beslutet togs den 7 juli 2020. Eliassons lön är 161.000 i månaden och den kommer han att få behålla i minst två år. Eliasson är 59 år.

Sverigedemokraternas ledare som i flera år kritiserat Dan Eliasson twittrar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

33 thoughts on “Dan Eliasson avgår, inte en dag för tidigt

 1. Visst¨ är det sjukt, om en sjukvårdsanställd gör något fel så
  kan den få avsked per omgående med en månadslön, men
  en Generaldirektör bryter mot allt, till och med egna restriktioner
  så går det inte att ta lönen ifrån denne person ? Helsjukt!

 2. Halloj.Tror inte att Det var Eliasson idé att göra bort sig.Det har andra bestämt.Vi får se om inte oponinsifrorna för S kommer att stiga nu.

 3. Fråga till ” Seven ”snälla utveckla varför det är synd om Eliasson. Hur många “misstag “ tål din chef från dig eller du som arbetsgivare?

 4. Är det ingen som funderar över det faktum att Damberg förlängde Eliassons förordnande nu vid årsskiftet. Alltså bara för några dagar sedan.

  • Så klart! Vem åtar sig att syna den vidrige Damberg också för att gräva fram lite bögpervo-peddo-karpofageri?

  • Jag fattar inte vad ni håller på med med era tummen upp och ned. Gör ni tummen upp/ned för vad jag skriver eller eller att det jag som skriver. Jag brukar allt som oftast hålla mig till fakta och avstå från eget tyckande. Så ni som gör tummen ned. Tycker ni att det är okej av Damberg att förlänga förordnandet den 1 januari 2021. Damberg & Co hade innan bestämt sig för att han skulle förflyttats genom egen begäran. Hade man inte givit honom ett fortsatt förordnande hade man kunnat minska utläggen med några miljoner.

   Läs vad Pettersson skriver här ovanför.

   ”Regeringen kan inte säga upp en myndighetschef hur som helst. Eliasson fick förlängt förordnande den 1 januari 2021 med två år till 31 december 2021. Eliassons lön är 161.000 i månaden och den kommer han att få behålla i minst två år. Eliasson är 59 år.”

 5. Kanariebanan 🍌 kostade honom jobbet.
  Det ser man, när lusten faller på, så tappas omdömet och lusten på 🍌 segrar.

  Men det var ju en ”nödvändig” resa 🤮

  Är det rätt att vi ska försörja honom, missköter sig så in i helvetet, och vi ska ge honom våra pengar.
  FY FAN !

 6. Varför avgår inte hela gänget? Dom har ju nästan alla brutit emot
  dom restriktioner dom själva utfärdat. Varför avgår inte chefen för migrationsverket som också varit ute o rest till Malta, officiellt för
  att han ska gifta sig där nere? Jaha men här finns kanske fler
  Svenskar som fått skjuta på sina bröllopsplaner.

  Eller var ärendet kanske att finna nya vägar för dom tydligen
  covid-19 befriade Mena invandrarna, eftersom dessa inte
  tycks lyda under samma regler som övriga resenärer ?

 7. Om resan varit nödvändig så var den nog nödvändig för att få till hans avgång. Men vilken annan myndighet står på tur för destruktion?

  • Det skrivs på alternativmedia att han ska bli den nye ICA-Stig. Jag tvivlar. Han är ju närstående stora COOP och den rörelsen – könsumgänget i dagligt tal inom varuhandeln.

   • Ja men han säger ju också att han tillhör arbetarpartiet,
    inte lever han som arbetare, sossar kan bryta mot allt
    bara det gynnar dem själva?

   • Kommer säkert bli chef för Fairtrade.
    Socialdemokraterna är insyltade och skapar misär och elände genom detta totala fiasko.
    Samtidigt som de roffar åt sig på andras lidanden.

    FAIRTRADE …
    ABSOLUT, NEJ TACK !!! 🤮

   • @Tony: Arbetarpartiet ska nog uttolkas som att de gillar de som arbetar för att försörja dem och deras valboskap?

 8. Han borde därmed stängas av ett visst antal veckor och därefter hänvisas till Arbetsförmedlingen, a-kassa och/eller ev försörjningsstöd (efter att ha förbrukat alla sina banktillgångar, ägd bostad mm), somm ALLA andra!

  Men kom ihåg att dessa jippon flyttar fokus från omröstningen om den sk ”pandemilagen” en DIKTATURLAG! Som MÅSTE Stoppas!

  • ”en DIKTATURLAG! Som MÅSTE Stoppas”

   Hur ska den stoppas? Det är ju ingen som bryr sig. Inte ens sverigedemokraterna.

   • Miljontals bor nära demonstrationsställena i Stockholm, Alla ut på gatorna! Håkan Bergmark anordnade demonstrationer, inte ens en promille kom! Minst 99,9% verkar vilja ha diktatur!

   • SVENSK 06 01 2021 at 18:07

    Så det är bara i Tokholmen det finns ”demonstrationsställen”? Vilka ska demonstrera där tror du? Holmtokarna?

 9. En rockad skulle kanske vara en lösning:

  Eliasson som justitieminister och ställföreträdande statsminister och Johansson som generaldirektör för Myndigheten Bevara Sverige Svenskt.

  • ”Regeringen har godkänt hans begäran och Eliasson får som brukligt en tjänst inom regeringskansliet med nya arbetsuppgifter och bibehållen lön.”

   Damberg krattar manegen för en rockad. Det vore bättre att deportera Eliasson till Pinan

  • Det föll tydligen inte på läppen. Han skulle kunna bli chef på Arbetsförmedlingen så kunde han få vilket jobb som hest utan att ens behöva söka. Han har ju meriter den mannen.

  • Det är sannerligen dags att avveckla elefantkyrkogården. Varför gör inte sverigedemokraterna något? Har inte Jimmie Åkesson något att säga i den saken? Är han nöjd med att Dan Eliasson har fått förflyttning med bibehållna förmåner?

   • Vad skulle han göra? Det är regeringens sak, tyvärr… Jag håller med Dig men Jimmy sitter tyvärr inte i regeringen och mitt stilla sinne undrar om tillräckligt många svenskar vaknar upp så att vi får uppleva det.

Kommentera