I Kanada avgår toppolitiker för sådant som bedöms vara nödvändigt i Sverige

HYCKLERI & PANDEMI. I Kanada tvingades finansministern Rod Phillips i provinsen Ontario att avgå efter att ha rest till Västindien på semester trots avrådan från myndigheterna under pågående pandemi. Minister Rod Phillips bad om ursäkt, kallade resan ett “dumt misstag” och avgick, enligt BBC.

Steget Efter

I Sverige reste generaldirektören för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Dan Eliasson till Kanarieöarna. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har tillsammans med Folkhälsomyndigheten arbetat hårt med opinionsbildning och informerat om riskerna med resor, folksamlingar och icke-nödvändiga inköp. Eliasson ber dock inte om ursäkt, han tycker resan var nödvändig för att han avstått väldigt många resor under pandemin.

Dan Eliasson motiverar resan med att dottern är bosatt i Spanien, dock inte på Kanarieöarna där han enligt egna uppgifter ägnat sig åt arbetet. Han har dagligen lett möten, både externa och interna, och varit fullt uppdaterad på läget. Han tillägger dock att han varit ledig under julhelgerna.

Bilder på Instagram visar hur Dan Eliasson firar Nyår på en balkong i Las Palmas tillsammans med bland annat SVT-reportern Erik Galli. Journaisten har också delat bilder med på medieprofilen Fredrik Söderholm som i sin tur skrivit om Dan Eliasson, enligt Expressen.

Steget efter…katastrofen

-Pettersson tror att generaldirektören med en månadslön på 161.000 kronor ljuger, han åkte knappast på semester för att arbeta och att han avstått “väldigt många” resor under pandemin har jag svårt att tro. Normala människor åker knappast på väldigt många semesterresor under en niomånaders period. Jag minns när borgerliga politiker tvingades avgå för obetalda TV-avgifter, men det var andra tider.

Även Sveriges finansminister har varit uteoch rört på sig trots avrådan, Magdalena Andersson reste till Sälen på skidsemester trots avrådan. Vi har nog aldrig haft en regering med ett så svagt ledarskap, dåligt omdöme och brist på ansvarstagande som regeringen Löfven.

Finansminister Magdalena Andersson (S) intervjuas år 2019 i Aftonbladet där hon uppmanar alla att flyga mindre, på frågan hur hon tog sig till Gotland svarar hon att hon flög.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “I Kanada avgår toppolitiker för sådant som bedöms vara nödvändigt i Sverige

 1. Dan Eliassom, chef för MSB, som ska bidra tillökad trygghet och säkerhet i samhället, har tidigare fattat två beslut som strider mot Sveriges säkerhetsskyddsförordning och därmed upprepade gånger riskerat landets säkerhet mot spioneri, sabotage, terrorism och andra hot.

  Det var SR Ekot som 2017 avslöjade att dåvarande rikspolischef Dan Eliasson tagit även ett andra beslut som strider mot säkerhetsskyddsförordningen och av allt att döma ljög om detta. I en tidigare intervju med Ekot uppgav nämligen Eliasson att det inte fanns fler än ett sådant beslut.

  Ingrid Helmius, doktor i offentlig rätt, kommenterade Dan Eliassons tillvägagångssätt: ” Uppenbarligen så var det inte en engångsföreteelse. Det i sig är rätt så anmärkningsvärt. Om de gör det flera gånger så har de ju arbetat in en rutin…Det är helt barockt, egentligen. Framförallt vid den här situationen så borde han ha klart för sig vad han faktiskt har gjort. Då verkar det inte bättre än att han ljuger, eller försöker mörka på något sätt vad han faktiskt har ställt till med”,

  Dan Eliasson ville inte ställa upp på ytterligare en intervju med Ekot, som också sökte justitieminister Morgan Johansson, men som inte var tillgänglig…. just då.

  https://sverigesradio.se/artikel/6807692

  https://samnytt.se/dan-eliasson-stred-mot-sakerhetsskyddsforordningen-aven-en-andra-gang/

 2. Ingenting vad denna hycklande Regering Löfvtén säger eller gör förvånar mig.
  Lika dåligt är att svenska folket tycks ge dem godkänt, värre ändå är att samma flock får rösta vid valet 2020.

 3. Inget förvånar mig vad, gäller den hycklande Regeringen Löfvtén, säger eller gör.
  Att svenska folket ger dem godkänt är lika dåligt det och skrämmande, för samma flock får rösta 2020.

 4. Det är bara att tacka och ta emot… ju fler med kopplingar till höken, desto bättre… S är numer SD’s bästa valarbetare.

 5. Ett klavertramp i rättan tid; nu är t o m min syster och svåger Sverigevänner efter det här hyckleriet och andra dumheter under coronan. Och det blir kanske ögonöppnare för fler väljare. Tycker man borde samla länkarna till sånt här pajas-beteende och sen lägga ut i god tid innan valet 2022. Låt inte dessa glömmas bort till september nästa år!

 6. Den här mannen är otrolig, man brukar säga ” Den siste idioten är inte född” då öppnar han munnen o bekräftar regeln att visst är han det. Gamla moster Agnes sitter i karantän o får inte träffa sin gubbe som hon varit gift med i 30 år, Men den här ägöken kan resa utomlands utan konsekvenser. Jag tycker regeringen son anställt honom är om möjligt ännu större clowner Fy fan

 7. Det betyder att om man vill åka på semester eller något annat så kan man skylla på att det är “nödvändigt”. Det är bra att komma ihåg.

 8. Jag läste just Dan Eliassons pudel i Sydsvenskan: “Min resa var nödvändig”.

  Stackars Generaldirektören. Han har måst ställa in flera resor under året. Nu måste han flyga till Kanarieöarna och träffa sin dotter och fira familjejul. Han nämner inget akut som sjukdom eller annat. Det var bara nödvändigt med familjejul på Kanarieöarna. Han säger inget om alternativ, att dottern flyger till Sverige. Men han har ringt till myndigheten i Stockholm varje dag.

  Herr Generaldirektören, du bryr dig inte det minsta om dem som betalar din ohemula lön. Att vi också har avstått från många resor. Att vi också hade velat ha en riktig familjejul. Men vi var lojala och lydde statsministerns krav att vi skulle avstå allt som inte var nödvändigt och hålla oss hemma.

  Hur hög lön krävs det för att en generaldirektör ska prioritera sitt höga ämbete och ansvar före sin egen tillfredsställelse?

 9. Helt otroligt att gen.dirren måste ta sig till Spanien för att deltaga i svenska möten. Har dom buggar i nätet på myndigheten eller har google portat honom pga. surf på tvivelaktiga sidor ?
  Ibland, Danne är det faktiskt smartare att tejpa igen käften, för denna brist på förklaring var nog det löjligaste man hört på länge. Dags att AVGÅ… igen.

  • Hade han krypterad telefon? Intressant att få veta när han är högsta ansvarig för samhällets skydd. Vilken “journalist” vågar undersöka? För han kan ju inte veta när han ringer vilka frågor som måste komma upp just den dagen!

   • Ånej, journalister undersöker inte dessa stollar,
    dom tillhör ju så att säga deras beskyddare,
    men om Jimmy Åkesson gjort samma resa
    efter avrådan från regeringen, då jävlar hade
    journalistkåren gått bananas, men nu var det en
    av deras skyddslingar och då håller man käft”!

 10. Äckliga hycklande falska idioter !?

  Spottar svenskarna i ansiktet, och ändå får de röster….tyder det då på att svenskarna ( del av, absolut inte alla ) är än mer idioter…s.k. SUPERIDIOTER ?

 11. Magdalena Andersson är otrolig. Jag förstår mig inte på henne. Hon kunde väl flugit till Gambia istället. Där hade hon sluppit hyra pjäxor.

 12. Han är så monumentalt jävla korkad! Varför skulle hans lust att resa vara mer nödvändig än alla andras lust att resa? Sparka den idioten snarast, innan allt är för sent

  • Det går inte att sparka honom (han har rätt partibok = S) men han kan avgå själv och bli rikt belönad med ännu högre post – ambassadör eller t o m regeringsmedlem, t ex man kan skapa ett nytt departement med en ny ministerpost. Det spelar ingen roll att han förstörde Försäkringskassan, Migrationsverket, Polisen och MSB eftersom att vara representant/GD för dessa myndigheter krävs antagligen väldigt låg IQ.

 13. Dan Eliasson är otrolig. Jag förstår mig inte på honom. Han kunde väl åtminstone åkt till Bankok.

Kommentera