Tunnelbygge påbörjat mellan Danmark och Tyskland

UTRIKES. Danmark har officiellt inlett bygget av den 18 kilometer långa tunneln till Tyskland. Tunneln, som ska förbinda danska Rødby med den tyska ön Fehmarn, ska enligt planerna vara klar 2029.

Det första arbetet med förbindelsen är att bygga den fabrik som ska tillverka de 89 betongelement som tunneln ska byggas med. I tunneln ska det gå både tåg- och biltrafik.

Planeringen av förbindelsen började för 25 år sedan och har mötts av både miljöprotester och politiskt krångel. Så sent som i november gav Tysklands högsta förvaltningsdomstol i Leipzig klartecken.

När tunneln står färdig kommer restiden för tåg mellan Malmö och Hamburg att halveras från dagens sex timmar till tre.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Tunnelbygge påbörjat mellan Danmark och Tyskland

    • I Malmö blir det ingen Bordershop säger Malmös vanstyre. Det blir Asylshop/Asylmottagning på Malmö C och Malmö H istället. Sen fripassage ut i det svenska bidragsparadiset.

  1. Jo,och den dåren(M) med storhetsvansinne som styr Helsingborg,tillsammans med de Gröna kommunisterna strider med bl.a. Landskrona,att bli första förbindelse med en tunnel,under Öresund.
    Tur Danmark har förståndet kvar,annars hade drällt in än fler berikare….

  2. Det är bra. Nu är det krångligt att fly till Sverige. Vi måste underlätta om vi ska ta emot fler och det är klart vi ska det.

    • När man inte skriver med den rätta touchen är det svårt att se om det är ironi eller inte,…… gör om gör rätt.

Kommentera