Asylboende tomt i flera år – har kostat mångmiljoner

INVANDRING. Uppemot 2 000 boendeplatser för asylsökande – samt ett ”integrationscenter” med utbildning och restauranger. Så löd planerna för Pite havsbad. I stället fick Migrationsverket betala för hundratals tomma platser under fyra års tid, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten.

När det kom många asylsökande 2015 fick Migrationsverket snabbt hitta många boenden, och tecknade ett fyraårigt kontrakt med den forna turistanläggningen.

Men sedan sjönk antalet asylsökande, och inte ens hälften av platserna på havsbadet kunde utnyttjas. Kontraktet har dock löpt på och hyran har varit densamma – notan har till och med stigit mer än planerat. Förra året blev Pite havsbad den boendeleverantör som kostade mest – över 85 miljoner.

Totalkostnaden beskrevs år 2016 som 240 miljoner, men landar på över 350 miljoner. Pite havsbads ledning, som avböjt att kommentera saken, anser att man följt avtalet.

Boendet på anläggningen stängdes i början av året.

– Pettersson säger att det inte är så allvarligt. Det är inga riktiga pengar, bara skattepengar som slösas bort och att ösa välfärdspengar på privata ägare är inga problem, ibland…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Asylboende tomt i flera år – har kostat mångmiljoner

 1. Förmodligen kvoterade chefer från partiets som gentjänst för lång och troget väljande.
  Utan ansvar för någonting.
  Största meriten såg det inte komma.

 2. Migrationsverket fick betala ???? Dom har väl inga inkomster. Alltihop är våra skattepengar. Som vanligt vet inte media vad dom skriver om

 3. Varje skattekrona ska man vara rädd om . Ordning och reda i finanserna .
  Svammel å bubbel , gäller bara oss som betalar slöseriet .
  Regeringen klarar inte ens de elementära uppgifterna.

Kommentera