Diktaturens kreatur och satans mördare…


SPRÅKBRUK. Den dåvarande socialdemokraten och statsministern Olof Palme är långt ifrån någon av mina politiska favoriter men han hade sina fördelar. Den 28 september 1975 använde Palme uttrycket ”Satans mördare” om den spanska Francodiktaturen som avrättat tre motståndsmän dagen innan, han kallade satans mördare för satans mördare. Andra gånger talade han om ”diktaturens kreatur”, då var det om kommunisterna i Tjeckoslovakien.

Nu vet jag inte vad som hänt med våra politikers och journalisters språkbruk. Zigenare och tiggare har blivit EU-migranter, ekonomiska migranter kallas flyktingar, vuxna ljugande män kallas ensamkommande barn, illegala invandrare kallas papperslösa, troende fanatiska muslimer ska kallas islamister, kriminella araber och somalier kallas svenskar och den som likt Olof Palme talar klarspråk riskerar att dömas för hets mot folkgrupp.

-Pettersson säger att vi har blivit ett fruktansvärt land, en pensionär som säger sanningen om de satans muslimska mördar-terroristerna straffas hårdare än de satans mördarna. Regeringarna i exempelvis Iran, Saudiarabien och Kina stryks medhårs och kallas inte för diktaturens kreatur. Israel och USA under Trump går däremot att kalla vad som helst…det är bedrövligt och en tragedi för sanningen…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Diktaturens kreatur och satans mördare…

 • Kungen

  Palme gillade att åka runt i världen och lägga sig i andra länders angelägenheter. Det blev hans död. Man ska sopa rent framför egen dörr innan man kritiserar andra…..

  Gilla

 • compulsoryunion

  En vit människa på utsidan, dubbelagent åt främmande invasiva arter med främmande intressen, på insidan;

  Gilla

  • Anders

   Så rätt Pettersson . Bara det att kalla kriminella för klienter visar att politiker inte förstår konsekvenserna vad som händer i samhället .

   Gilla

 • Tony

  Visst är Sverige fantastiskt med sin fegmedia och ljugande
  regerings ministrar, i går basunerade Blaskorna ut att ett
  Brittiskt plan hade landat på Arlanda trots förbud, samma dag
  flygs fem fullastade plan hit med så kallade Migranter, alltså
  man åker ner och hämtar hem 300 hundra figurer som kommer
  att räknas in under försörjningsstöd? Otroligt!

  Samma dag som regeringen pladdrar om restriktioner för
  folket åker en av deras främsta ministrar på Shoppingtur
  i ett köpcenter?? Var Mynchausen Svensk, jag trodde han
  var tysk? åtminstone måste han varit föredöme för regimen
  här?

  Gilla

 • Moberg

  Palme en smart kille med en plan, karriär inom politiken och sökte den lättaste vägen, han blev Social Demokrat.
  Med sin utbildning och begåvning i talarkonsten var S partiet som lättast föll för hans idéer om alla skulle utbildas hellre kvantitet än kvalitet.
  Han ville fostra svenskarna till att bli honom och hans ideologis trogna väljare, för att få sitta kvar vid köttgrytorna.
  Utan honom hade Sverige av idag haft en annan framtoning och fortfarande ett bra mycket bättre anseende i världen.

  Gillad av 1 person

  • Niklas R

   Sossarnas maktspel började långt innan Palme. Han blev däremot den mer uppenbara maktspelaren jämfört med de mer diskreta Hansson och Erlander.
   Glöm inte att det första sossarna gjorde när de kom till makten på 30-talet var att börja registrera vapenägare och införa licenstvång på vapen för medborgarna.
   Direkt efter kriget började sossarna, alltså så fort samlingsregeringen upplösts och de återfick makten själva, med sin infiltration av alla säkerhetspolitiska och viktiga institutioner där de placerade sina medlemmar i viktiga positioner. Deras medlemmar gick till de olika cheferna för dessa institutioner, visade sina partiböcker och sa att de ville ha en arbetsposition där.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: