Den sköna ensamhetens jul

JULEN & ENSAMHETEN. Tidningar, radio och TV fylls med reportage om hur synd det är om alla som sitter ensamma under julen. Jag sitter visserligen inte ensam utan har den oäkta hustrun med mig i torpet i skogen, men julen har är lugn och skön. Vi valde att avstå från att träffa barn och barnbarn och slapp då stressen med att köra dit och en hysterisk julklappsutdelning eller jobbet med att göra mat i överflöd som blir när de kommer hit. Den bästa julen på länge.

I onsdags, dagen innan julafton syntes tre planeter på himmelen med blotta ögat straxt efter solens nedgång. Den på bilden tros vara Betlehems stjärna som de tre vise männen såg. Det är planeten Jupiter som ibland ligger så nära Saturnus så de ser ut som en stjärna. Dessutom låg planeten mars nära månen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Den sköna ensamhetens jul

 1. Jag firar inte ens julen, sedan flera decennier tillbaka.
  Så smidigt, så skönt att slippa.
  Alla tror att alla vill, själv vill jag slippa.

 2. Det finns i alla fall en positiv sak med denna Corona.Julhysterin fick möjlighet att lugna ner sig.Gamla Mamma och Pappa och alla äldre släktingar behövde inte transporteras runt överallt utan kunde lugnt sitta kvar hemma i sin soffa och se sina favoritprogram på TVn.Inget flängande från morgon till kväll till alla barn och barnbarn.Inga påklistrade leenden av tacksamhet för att dom blev ihågkomna på Julafton.Inga gråtande barn som var besvikna över att dom inte fick exakt vad dom hade önskat sig.Ingen vidbränd Janssons frestelse och ingen påtvingad stenhård knäck.Nej,en lugn och fridfull Jul som det ska vara blev det istället.Man kan träffa sin släkt 364 dagar om året så Julen borde avdramatiseras och julklappshysterin lugnas ner.Då får vi nog den Jul som dom flesta innerst inne önskar sig.Jag tror inte heller att barn blir lyckligare av att dränkas i julklappar utan istället får rå om Mamma och Pappa och ha mysigt med dom, spela spel t.e.x.och umgås i familjen på ett sätt som man inte hinner med annars i vardagen.

 3. Fördelen med att fira julen ensam är att man slipper julklappshysterin.
  Blev så erbarmligt trött på att flänga omkring i butiker och jaga julklappar som man hoppades att någon skulle var nöjd med.

 4. Tråkigt att vara själv tycker jag, de senaste jularna.. inga släktingar som råkar vara sura långsinta svenskar, inte en enda vill ens ringa mig. Igår köpte jag mkt färsk frukt och bär i en arabbutik, bland skränande somalierbarn. Tur att det finns messenger och whatsapp så man kan skicka roliga saker på internet.

 5. Ja lugn och ro då och då, mår ingen människa illa av.
  Om det kunde vara lika lugnt i vårt kära fosterland så vore lyckan fullständig.
  Detta har förnekats oss eftersom våra styrande politiker inte förstått betydelsen av lugn och ro utan importerat motsatsen.

Kommentera