Det naiva Sverige


I den nya tidningen Bulletin skriver Lars Åberg i två artiklar hur våra barn gjorts till brickor i den misslyckade integrationspolitiken och hur förtvivlat lätt det är att bli kallad rasist.

Bägge artiklarna hör på sätt och vis ihop och är läsvärda.

Någon större sammanfattning tänker jag inte göra, men jag uppmanar ett att läsa dem innan ni påbörjar dagens traditionella julfirande, hur traditionellt det nu blir i dessa corona-tider.

I flera kommuner läggs nu skolor ned i syfte att förbättra integrationen och hundratals barn tvingas nu byta både skola och klasskamrater. Ett exempel som Lars Åberg ger är Skäggetorpsskolan i Linköping. Tre procent av eleverna på skolan har svenska som modersmål, hälften av eleverna anlände till Sverige efter 2015 och bara 37 av eleverna har behörighet i till gymnasiet. Ett av många bevis på hur svensk migrationspolitik skapar problem i samhället.

”Flera kommuner har också satsat på att bygga större, centralt belägna skolor. Fler skolbarn samlas på samma ställe och de får längre väg till skolan”

Den andra artikeln kan på många vis förklara det faktum att Sverige brottas med många problem, inte minst den skola där vi placerar våra barn i syfte att skapa sig en framtid. Ordet ”rasist”, eller rättare sagt rädslan för det, har fått många politiker, myndighetschefer och andra makthavare att darra.

”Den som uttrycker sig rasistiskt har inget att hämta i den samhälleliga gemenskapen”

Ni vet alla hur det kan sluta om man uttrycker sig på ett sätt som ogillas av etablissemanget. Förlorade jobb, vänner som vänder en ryggen, uthängningar i media, näthatsgranskare som livnär sig på att anmäla och allt uppbackat av opinion och ekonomiska medel. Men vad är då ”rasist” och vad ingår i ordet? Lite av de bakomliggande förklaringarna tar Åberg upp i sin text och de här orden kan på ett bra sätt sammanfatta det hela.

”Både socialdemokratiska och borgerliga regeringar har bedrivit migrationspolitik – och ibland låtit bli – utan hänsyn till de strukturella förutsättningarna att ta emot hundratusen nya människor om året. Kanske har de inte trott att syrier, irakier, afghaner, somalier och eritreaner behöver skolor, sjukvård, bostäder och försörjning”

I grunden handlar det inte om att ogilla människor, utan att ogilla den förändring vårt eget land genomgår. Fast inte heller den kritiken kan framföras utan att de ”antirasister” som backas upp av media och finansierade intresseorganisationer skriker sig hesa om ”rasism”.

Läs Lars Åbergs bägge artiklar ”Barnen sätts på skolbussen när integrationen inte fungerar” och ”Rasisterna får bära sin egen skam”.

Med de orden önskas en God Jul.


7 responses to “Det naiva Sverige

 • ruben

  Integrationen är en ond fantasi, som förstör landet. Man vänder på strategierna när misslyckandena syns för tydligt. Det blir aldrig bättre än grunden, som lagts av den fria villkorslösa invandringen. Man använder svenska elever, som stötdämpare och förstör miljöerna i fungerande skolor. En dysfunktionell våldsbenägen elev med bottenlöst hat hemifrån, kan tillåtas bryta ned en hel klass till kaos. Dagens skolmiljö skyddar varken skötsamma/duktiga elever eller lärare. Det förljugna samhällsklimatet om strukturell rasism smular sönder fungerande neutrala strukturer, Bra artiklar i Bulletin! Man får hoppas på att reparationerna börjar på allvar innan den kritiska gränsen passerats.

  Gilla

 • Hajo

  2 milj PUT på 20 år har de alltså delat ut?

  7-klövern måste vara stolta..!

  Gilla

 • Vargkvinnan

  Trots allt.GOD JUL TILL ER ALLA!!!!!

  Gilla

 • Maya

  Våra barn är dom som får skörda frukterna av denna vettlösa politik som bedrivits i Sverige i decennier.Våra äldre på äldreboenden skall även dom vara ett integrationsprojekt.Hur kan man tro att dessa experiment ska falla väl ut ? Barn ska bort från sin invanda trygghetszon och äldre måste flytta från äldreboendet till ett nytt eftersom det invanda och trygga boendet skall bli boende för nyanlända.Vi Svenskar ska bara acceptera detta tydligen.Nå,slut med gnället för idag.Jag önskar i alla fall alla på bloggen och Pettersson med ”oäkta hustrun” en God Jul och trivsam Jul 🎅🎅🎅

  Gillad av 1 person

 • Rädd

  *Rasisist” jag har märkt att många klagar på att bli kallad rasist. Fast de inte blir anklagade för det.
  Visst det förekommer, men att alltid dra upp det, är lika dumt som att kalla alla som vill begränsa invandringen rasister.
  Som alltid det är sakfrågan som är viktig inte vad vi kallar varandra.

  Gillad av 1 person

 • Moberg

  Experter uttalar sig om än det ena än det andra men faktum kvarstår. Bjuder du in fler till kalas än vad du har plats för så uppstår problem, om värden inte förstår detta då kan ej heller bättring komma till stånd.

  Gillad av 1 person

 • Sea Gull

  Intressant att fortsättningsvis följa Bulletin. Tillönskar Pettersson och alla oss andra en God Jul🎄🎅🏻!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: