Två syriska bröder, Ismail och Mustafa dömda för mord på invandrare i Nyköping

VÅLDSVÅGEN. Två bröder döms för att ha mördat en 19-årig man i Rosvalla, Nyköping i juni tidigare i år. Männen attackerade honom med kniv och två skjutvapen. – Man har lurat offret till brottsplatsen under förespegling att han skulle få narkotika. Det här visar på förslagenhet och planering, sade åklagare Fredrik Beijar då rättegången avslutades i Nyköpings tingsrätt.

Åklagare Fredrik Beijar pekade på att offret anfallits med både kniv och två skjutvapen. Någon annan påföljd än livstids fängelse och utvisning kan inte komma i fråga, sade Beijar.

Försvarsadvokat Hanna Lindblom (försvarade Mahmoud Ismail) säger att tingsrätten gjort en väldigt hård bedömning och försvarare Douglas Blidberg (försvarade Mustafa Ismail) säger att domen ska överklagas.

Männen döms till livstidsfängelse samt utvisning.

 • Mustafa Ismail, född 1996 i Damaskus, Syrien är skriven i Malmö.
 • Mahmoud Ismail, född 1998 i Damaskus, Syrien är skriven i Nyköping

Tre skott avlossades. Innan den 19-årige mannen sköts till döds skar gärningsmännen honom med kniv i halsen och bröstkorgen.

Övriga inblandade friades.

Nyköpings TR B 1961-20

Låt proffsen ta hand om sina egna tycker Pettersson och det hade varit bättre om förtjänsten stannat i Syrien.

TIDIGARE 2020-06-11. Sex invandrare häktade efter mord på invandrare i Nyköping

BROTTSLIGHET. Sex personer har häktats vid Nyköpings tingsrätt misstänkta för att vara inblandade i ett mord och skyddande av brottsling i Nyköping. Under natten mot i måndags blev en ung man ihjälskjuten. Som mest har åtta personer suttit frihetsberövade, men två av dem har försatts på fri fot.

På torsdagen häktades de övriga sex misstänkta för att på olika sätt vara inblandade i mordet. Enligt åklagaren Fredrik Beijar har de misstänkta nekat till brott.

-Pettersson noterar att de häktade och offret hör hemma i icke skidåkande nationer, två av de misstänka verkar vara kvinnor.

TIDIGARE 2020-06-08. Skottlossning i Nyköping – nummer 17 död, fem gripna

BROTTSLIGHET. Vid ett-tiden i natt fick polisen ett larm om en misstänkt skottlossning i en stadsdel i Nyköping. När polisen kommer till platsen inleder man en utredning om ett grovt våldsbrott.

Fem personer är frihetsberövade i samband med händelsen. Polisen är mycket förtegen om händelsen och lämnar inte ut fler detaljer i ärendet.

– Vi kan inte kommentera ärendet mer i nuläget, säger Monica Bergström, presstalesperson på polisens regionledningscentral i Södermanland.

-Pettersson noterar att polisen inte vill nämna var i Nyköping skottlossningen ägt runt och att polisen då öppnar upp för gissningar och spekulationer. Jag vet inte var det hände men vet att när det skjuts i Nyköping  brukar det vara i det mångkulturella paradiset Brandkärr

Enligt min privata statistik, mord med skjutvapen i gängmiljö blev det nummer 17 som hamnade i de sälla jaktmarkerna i år.

Samtliga inblandade, inklusive offret är unga människor.

UPPDATERAT: Mordet har skett vid Idrottsvägen, Rosvalla.

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Två syriska bröder, Ismail och Mustafa dömda för mord på invandrare i Nyköping

 1. Detta eviga överklagande av domar kanske skulle minska om vi inför ett system där det juridiska ombudet, advokaten, inte får betalt för sitt arbete om inte tidigare dom ändras till svarandes fördel.
  Jag upplever att det överklagas från advokaters sida för att mjölka systemet på så mycket pengar som möjligt och vid ett överklagande är redan det mesta, om inte allt, arbete redan utfört

  • Dessutom borde det lämnas anbud från de som vill agera som försvarare.
   Lägsta anbudet får uppdraget, oavsett sin juridiska utbildning.

   • Eller, om man åker till Sverige för att begå brott, så bör man inte ha rätt till ombud, om man inte betalar själv. En enkel tarifftavla räcker för att utdela straffet. Enda gången de ställs inför rätta är när de har oturen att åka dit för någonting. Sedan bör straffen vara 1000 ggr värre för utlänningar…

Kommentera