Tonåringar hotas med utvisning efter grova brott

BROTTSLIGHET. Våld, olaglig tvång, våld i hemmet under särskilt försvårande omständigheter, utpressning av särskilt allvarlig karaktär, hot mot vittnen, rånförsök, frihetsberövande, försök till medverkan i våld av särskilt grov, brutal eller farlig karaktär och penningtvätt. Anklagelserna mot tre unga män i ett mål vid domstolen i Esbjerg vittnar om en hektisk månad på våren, då flera städer på Sønderjylland i Danmark härjades av allvarligt brott, enligt Ekstrabladet.

Skapa nytt inlägg

Exempelbild. Dansk polis griper en misstänkt. Foto Riemann, Wikipedia

De tilltalade, 17, 18 och 20 år, erkänner sig inte skyldiga men kommer att få fängelsestraff om domstolen finner det bevisat att de begått brottet. De två yngsta riskerar också utvisning från Danmark. En fjärde person, vars ärende behandlas separat, tros ha deltagit i den olagliga verksamheten.

  • Det är ett allvarligt fall, som det alltid är när någon utsätts för olaglig intrång, utpressning och frihetsberövande, säger Gynna S. Jønsson, som är åklagare i ärendet.
  • Det här är ungdomar men det finns inget som pekar i riktning mot gängbrott.
  • Det är snarare bara några vänner som anklagas i detta fall för att ha begått brott mot vissa ungdomar i Vojens-Haderslev-området, säger Jønsson.

De tre har suttit inlåsta sedan i våras, då brottet ägde rum mellan 11 april och 12 maj. Dom i målet faller i januari.

– Pettersson säger att mångkulturen härjar även i Danmark…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Tonåringar hotas med utvisning efter grova brott

Kommentera