Sveriges regering har fullständigt hål i huvudet

PANDEMI. Den danska ön Bornholm drabbas hårt av den svenska stängningen av gränsen mot Danmark. Öresundsregionens invånare har blivit arrogant behandlade, anser riksdagsledamot Niels Paarup-Petersen (C). – Det kan inte vara en överraskning att det finns en dansk ö söder om Sverige dit man åker färja från Ystad, säger han. Bornholms borgmästare pratar om ett kaotiskt läge när färjerutten från Rönne på Bornholm till Ystad plötsligt skurits av och Danmarks transportminister har vänt sig till den svenska regeringen för att hitta en lösning.

Bornholmslinjens Mols Express 1 på väg in i Ystads hamn. Foto: Jonn Leffmann, Wikimedia

– Jag har nu på morgonen skrivit till min svenska ministerkollega med en uppmaning om att man omprövar, säger Benny Engelbrecht (S) till danska TV2.

På Bornholm är det nu många som befarar att de inte kan träffa familjemedlemmar i andra delar av Danmark för att fira jul. De extra färjeavgångar som satts in mellan Rönne och Køge på Själland blev omedelbart utsålda på måndagskvällen, enligt Bornholmslinjens presschef Jesper Maack.

– Vi är ganska skakade på Bornholm. Det är två dagar till jul och det här påverkar många människors möjlighet att ta sig fram och tillbaka, säger hon till DR. – Det är otroligt kaotiskt. Det här är en av de tider på året då flest människor åker hem till sina föräldrar på Bornholm.

Sverige införde inreseförbudet från Danmark med hänvisning till att en ny variant av coronaviruset upptäckts i landet. Detta kan den svenska riksdagsmannen Niels Paarup-Petersen (C) i och för sig ha förståelse för, men beslutet borde ha varit mer genomtänkt, anser han. – Det finns svenska medborgare som har barn med danskar, barn som inte är svenska medborgare. De vet nu inte om de får ta med sig sina barn hem till Sverige, säger Niels Paarup-Petersen.

Hans slutsats är att beslutet har fattats av personer som inte har någon insikt i hur det är att leva i en gränsregion. – Regeringen måste ta sig i kragen och ge tydliga besked och man måste kontakta den danska transportministern för att hitta en lösning för Bornholm, säger Paarup-Petersen.

– Pettersson är inte förvånad. 97 procent av transporterna till och från Bornholm sker med färjorna som går till Ystad och de är stoppade. Fullständigt hål i huvudet som en resenär sa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Sveriges regering har fullständigt hål i huvudet

 1. Hur har man tänkt här egentligen? Danskarna på Bornholm ska alltså fritt få åka till Danmark och tillbaka till Bornholm via Sverige. Då är det ju ingen idé att gränserna är stängda, då smittan på så sätt kan följa med de resande, men de tänkte inte på det.

 2. Alltid sist på bollen. Vi haft öppet alla gränser, flygplan från Kina och alla andra länder har fritt kört hit folk, ingen har blivit kollat om dom är smittade. Regeringen har hämtad kvot flyktingar, busslast efter busslast har körts in i landet, ingen koll vad dom lider av. Nu i sista minuten, nästan ett år efter att pandemin var känt i landet. När snart sagt halva befolkningen måste vara smittade, eller haft smittan, ska vi börja stänga och använda munskydd. Var finns logiken, jag ser ingen, men i och för sig aldrig sett nåt sånt, med den här regeringens tilltag.

 3. Eftersom danskar inte har några större reservationer att sätta svenskar på pottan när de känner för det har jag inte några större problem med att danskarna på Bornholm få ta den långa vägen hem.
  Förslagsvis upprättar de en flygföbindelse med Danmark.

 4. Masker kontrollerar inte virus…masker kontrollerar oss. Detta som pågår är en test före det som senare ska komma. Flera tester har redan gjorts med Svin och fågelinfluensa. Detta som sker nu är en form av rekognisering för den onda makt som vill fördärva ländernas samhällssystem och ta över verksamheter och vinster. Man planerar. Den riktiga pandemin kommer senare. I mina öron ringer det varningsklockor hela tiden inför vad som komma skall. Förr i tiden isolerade man sjuka människor, nu isolerar man friska människor. Hotar med tvångsvaccinering, hotar med reseförbud, Utegångsförbud, sätter småföretagen i konkurs utan att blinka, ljuger med statistiken över vilka som dör av Corona, den svenska regeringen mörkar att det finns botemedel tillexempel Hydroxiklorokin, Ivermectin. Allt detta är ju sjukt !
  Att Folkhälsomyndigheten inte råder folk att man kan skydda sig själv genom att stärka sitt immunförsvar är varningsklocka.
  Det är något sjukt med allt detta, och Tengele har fel hela tiden, dag att byta ut den jönsen om du frågar mig.

  Det kan man göra med att intaga vitamin D3, Selen, Zink, C-vitamin och det mycket effektiva Silverkolloid, som finns att köpa på nätet. Kallas där för Ionisil eller Ionplus som finns på Naturprodukter. Jag använder allt varje dag.

  Att läkare blir av med sin legitimation om de behandlar patienter med något av dessa botmedel, Hyrdoxiklorokin eller Ivermectin, eller höga doser C-vitamin intravenöst här i Sverige är ju fruktansvärt. Och så gäller i många länder styrt av Läkemedelsmaffian i UZA FDA.
  Och ett sista råd…ta inte vaccinet det kommer att genmanipulera dina celler i något sjukt syfte som kommer att ge sig senare. Att låta sig vaccineras med detta mRNA vaccin förändrar dina cellers DNA och ämnesomsättning för att som dom säger hindra viruset att fästa på cellerna. Att man måste vaccinera sig två gånger säger man sekundärt och lågmält.

  Att jag i hela mitt vuxna liv hört på dessa vaccinproducenter tala om hur svårt och lång tid det tar att ta fram ett effektiv vaccin (10-15 år) tar man nu fram ett vaccin på 9 månader. Då ringer mina varningsklockor igen. Den mäktiga läkemedelsindustrin gillar inte friska människor. Den som tror att dom bryr sig om dig, tänk igen ! Det som är deras största intresse är höga vinster…maximerade ! Till sist, kolla in vad dessa läkare i USA säger om botmedel mot Corona.

  https://2020electioncenter.com/watch?id=5f8dd9459f98c81507da6245

  • Rena konspirationsteorier att tro att man avser att manipulera generna med covid-vaccinet. Däremot så diskuteras det att att använda gen-teknik för att i framtiden skapa ett immunförsvar. D.v.s. det är inget man ännu forskat fram. Sen kan jag faktiskt hålla med om att det är för jävl att jaga någon för att denne föreskriver till synes helt ofarliga metoder som alternativ.

 5. Skulle inte förvåna mig om staten, regionen eller kommunerna subventionerat förbindelsen så att det var svårt att etablera nya förbindelser. Givmildheten hos politiker upphör aldrig att förvåna.

  Å andra sidan betraktar jag detta som en intern dansk angelägenhet. Dansken har ansett sig ha rätt att dela upp Sverige och välja vilka läns invånare som slinker in. Då får man faktiskt tåla att själv bli utsatt för vad man utsätter andra. De skulle kunna chartra in färjan från Ystad eller rent av överlämna Bornholm till Sverige.

 6. Nu är det fullt krig Svenskar släpps inte in i Danmark och danskar släpps inte in i Sverige. Dags att upplösa EU,och framför allt sluta upp med att leka med i läkemedelsbolagens låtsaspandemi.
  Hör vad Lars Bern har att säga så förstår ni.

 7. Man får inte missa att Danmark har haft sedan en tid tillbaka inreseförbud för Svenskar, dock inte samma Kontroll som i våras, I våras så var Skånes gym och köpcentrum väl befolkade av Danskar trots att vi var en smitthärd.
  Det varv ett bra beslut att stänga gränsen, annars hade våra köpcentrum och gym varit sock fulla av Danskar igen

 8. England och Danmark är rasister.
  Kan vi inte ge en smäll på käften till Polen och Ungern också.

 9. Denna ”nya” form är ett sätt enl. min teori,att tjäna än mer pengar på den hysteri man har lyckats skapa kring,årets ”influensa”….
  Fortfarande längtar jag efter den som kan förklara vilka/vem,som nu tjänar storkovan på C-19,utom vaccintillverkarna.
  Att någon stat eller storkapitalist ligger bakom,är jag övertygad om.

 10. Dessutom är den nya varianten mycket lindrigare och skapar lättare flockimmunitet så allt är bara trams.
  Min sambo testade positivt för 3,5 veckor sedan. Blev avstängd från arbetet på äldreboende, tappa smaken för snart 3 veckor sedan. Började arbeta i lördags har inte hänt mycket mer än lätt feber några gånger under tiden.
  Själv inga speciella symtom, men har hållit mig hemma utom när jag handlat en gång i veckan.

 11. Det största problemet är inte viruset. Det är effekterna av det.
  Fortfarande normal takt för dödligheten i Sverige.

 12. Fast jag håller inte med, Bornholm är en dansk ö och därmed är det Danmark som har ansvar att trafikera Bornholm och hålla med service till befolkningen även om den råkar vara placerad närmare Sverige.

  • Det är säkert inga problem at organisera om danskarna får några dagar på sig, men utan varsel? Jag antar att de flesta åker bil till och från färjan i Ystad och Danmark så det borde inte vara några problem.

   • Finns färga från Köpenhamn men den är nu fullbokad den är också mycket dyrare så danskarna åker hellre via Ystad

Kommentera