Sverige stänger gränsen mot Danmark

NORDEN. Regionstyrelsens ordförande i Skåne, Carl Johan Sonesson (M), välkomnar regeringens beslut om att stänga gränsen till Danmark, rapporterar SVT. Han pekar på den ansträngda situationen i den skånska vården. – Förhoppningsvis vinner vi lite tid i det allvarliga läge vi befinner oss i, säger Sonesson.

Öresundsförbindelsen Foto Nick D, Wikipedia

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, är nöjd över beskedet, men säger att det är ovanligt att man som region driver på för en stängning av gränserna.

Hon har tidigare varit i kontakt med inrikesminister Mikael Damberg (S) och framfört sin oro över att danskar åker till Sverige för att julhandla när grannlandet till stora delar stängt ned.

Reseförbudet omfattar inte arbetspendlare eller dem som sysslar med godstransporter.

-Märkligt tycker Pettersson. När Danmark stängde gränsen för svenskar välkomnades det inte direkt. Då skulle vi i Norden hålla ihop och ha enhetliga regler…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Sverige stänger gränsen mot Danmark

 1. Det är Danmark som stänger gränsen, men det vill låta av de feministiska hycklande knäböjande falska knähundarna i Sverige att det är Sverige som stänger gränsen.

  Dannmark vill absolut inte ha:
  DET SVENSKA TILLSTÅNDET !

 2. Tänk ändå, att röstberättigade svenskar tillåtit ett gäng mindre, både vetande och kunnande
  pessoner, ”styra” och måla in oss i ett skitigt och farligt hörn – med all smuts och fördärv som pågår var dag i denna ursäkt till stat som en ggn så fina Sverige förvandlats till.
  Vi är mycket snart fösta helt innanför helvetets portar – av svenska idioter – och inbjudna illvilliga krafter.
  Det är fördjävla bedrövligt.

Kommentera