Finansministern får nytt toppjobb


Finansminister Magdalena Andersson (S) blir ny ordförande i den rådgivande IMF-kommittén IMFC, enligt ett pressmeddelande. Det är första gången en kvinna innehar posten och första gången på över 50 år som en svensk haft en så inflytelserik ställning i Internationella valutafonden, skriver regeringen.

Magdalena Andersson (S). Bild från Wikipedia

Jag är hedrad över att ha blivit utnämnd och för det stora stödet från samtliga medlemmar i IMFC, säger Magdalena Andersson i pressmeddelandet.

Uppdraget är att leda arbetet när världens tyngsta finansministrar och centralbankschefer gör upp om inriktningen på Internationella valutafondens (IMF) arbete.

IMFC sammanträder normalt två gånger per år i samband med IMF:s vår- och årsmöten, som vanligtvis hålls i Washington i april och oktober.

– Pettersson säger att Sveriges ekonomi går som en Tesla så Magdalena Andersson har säkert tid att förbereda sig och vara borta från ordinarie jobbet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Finansministern får nytt toppjobb

 • G Nordström

  Har de någon nytta av inkompetenta personer där?
  Eller är det bara spel för galleriet med färdigskrivet manus?

  Gilla

 • hllviken

  Vems ärenden går Maggan?

  Kolla Handelshögskolan i Stockholm: vem betalar Maggans man?

  Gilla

 • DP

  Hur mycket av våra skattepengar har det kostat att köpa denna posten?

  Gilla

 • Pålsjö

  ”Magdalena Andersson anser att SD-ledamöter inte har rätt kompetens (dumma i huvudet) för att bli ordförande i ett utskott”.

  Så skriver Foliehatten i Teckomatorp, som har sett ett inslag med henne i SVT:s Aktuellt, och som tycker det var en uppvisning i högdryghet. Enligt Foliehatten visade Magdalena Andersson sig där för att vara en maktfullkomlig sosse, en perfekt representant för sitt parti som både upphöjer och förhärligar sig självt, samtidigt som man är nedlåtande mot andra. Foliehatten tycker vidare i sin artikel att det ytterst komiskt att hon säger detta, när hennes egen chef Löfven, i stort sett hade noll politisk erfarenhet innan han blev statsminister, ingen som helst politisk kompetens eller erfarenhet att visa upp, annat än indirekt genom facket. Dessutom sitter Magdalena Andersson i en regering som stänker av inkompetens, har tillika inte jobbat en enda dag i sitt liv och är ändå kanske den mest meriterade ministern med examen från Handels. Hon började doktorera i nationalekonom, men avbröt för att istället gifte sig med sin handledare.
  Foliehatten skriver också att han är hyfsat säker på att Magdalena Andersson saknar kompetens för att vara finansminister och att hon absolut inte har någon aning om vilken kompetens SD:s ledamöter besitter.

  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/2018/07/magdalena-andersson-anser-att-sd.html

  Gilla

 • Bosse S

  Man börjar skönja ett mönster. Reinfeldt till världsbanken, Magdalena till IMF. Vänta bara snart blir det fler internatinonella toppjobb till de tjuvaktiga landsförädarna.

  Gilla

 • Billy Boy

  Då kan Sveriges finansminister Magdalena Andersson (S) som ny ordförande för IMFC informera de övriga ländernas ledamöter i kommittén hur Sverige år 2014 startade ekonomin med en påstådd tom lada:

  Från vänster till höger ser vi Mikael Damberg, Magdalena Andersson och Stefan Löfven i full verksamhet i den tomma ladan.

  Bildkälla: elak-javel,farbrortorsten,com

  Trots den påstådda tomma ladan har Sverige ändå lyckats svindla bort 100 tals miljarder kr på kortast möjliga tid med misslyckat bistånd till många genomkorrumperade mottagare-länder, massimport av kriminella muslimska terrorister samt stora grupper av våldtäktsmän mm mm.

  Allt detta och mycket mera åstadkom Sveriges s k feministiska och humanitär stormakts-regering på rekordtid med Magdalena Andersson (S) som finansminister.

  Sveriges ekonomi ligger nu åter i spillror, statsskulden fortsätter att skena i höjden och nationen befinner sig i akut finansiellt krisläge på alla tänkbara samhällsområden.

  Grattis IMFC till rekryteringen av Er nya ordförande från landet Sverige som nu med stormsteg själv är på väg mot bankrutt!

  Gilla

 • Moberg

  Bäva månde finansvärldens furstar det har kommit en valkyria från landet Anarkia som kan ställa till en rent helvete för dem.
  Dock blir nog hennes tid vid makten inte längre än till hösten 2022 eftersom hennes position måste innehas av en minister.

  Gilla

 • Hajo

  Hur många svenska skattekronor har den posten kostat svenska befolkningen ? 1000-tals miljarder ?

  Gilla

 • Argus

  På samma vis som Sverige köpte sig en plats i FN:s säkerhetsråd torde det vara en belöning för de 100 miljarder som Sverige lånade IMF mot 0,1% ränta på Ruinfeldts tid.

  Gilla

 • Wolfie

  Blir något bättre för att det är en kvinna ?

  Gilla

 • Mm

  Belöningen börjar komma som tack för att de utarmat svenskarnas förmögenheter individuellt och kommunalt. Politrukerna är om sig och kring sig vad gäller deras egna löner, förmåner, avgångsvederlag och pensionsförmåner. Vi som skickat in våra skattepengar under ett långt yrkesliv omfattas inte av deras omsorg, Men så länge folk inte genomskådat deras förslagenhet så fortsätter de. Lycka till med de kulturellas skattemoral.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: