Stureplansmördaren Tommy Zethraeus är fri och bor på Östermalm

BROTT & STRAFF. Stureplansmördaren Tommy Zethraeus, 51, blev nyligen villkorligt frigiven från fängelset, rapporterar Dagens Juridik. Enligt folkbokföringen bor han tillsammans med en tidigare dömd man i en våning på Östermalm.

Sturecompagniet Foto: Holger Ellgard

Det var år 1994 som Tommy Zethraeus öppnade eld mot nattklubben Sturecompaniets entré. Zethraeus och hans vänner hade några timmar tidigare nekats att komma in på nattklubben, och ett bråk med vakterna uppstod. Sällskapet lämnade klubben – men de kom tillbaka.

Klockan var strax efter fem på morgonen när Tommy Zethraeus höjde sitt vapen, en automatkarbin och siktade mot entrén. Först sköt han några enstaka skott. Sedan höll han inne avtryckaren och tömde magasinet. Fyra personer dog, en dörrvakt och tre unga kvinnor, och ett 20-tal skadades.

Han dömdes till livstids fängelse men fick 2018 sitt straff tidsbestämt till 39 år. Han släpptes häromveckan efter att ha avtjänat två tredjedelar av sitt straff, 26 år. Tommy Zethraeus heter idag Tommy Eriksson och är 51 år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Stureplansmördaren Tommy Zethraeus är fri och bor på Östermalm

 1. Var finns ”solidaritetssnyftarna” – de som tycker att man ska vara solidarisk mot sina medmänniskor? Är det synd om psykopat-gangstrar? Tänk mer på alla oskyldigt drabbade!

 2. Det är verkligen skandal att han överhuvud taget blir utsläppt.
  De som man inte kan ha som donatorer eller till försök, istället för oskyldiga djur. Ska sitta inlåsta med möjlighet att begå självmord och själv ta beslutet.

 3. Fattas bara ett medlemskap i centerpartiet, så är han tillbaka på brottsplatsen…(stureplans-centern)

 4. Thomas Bodström visste vad han gjorde när han flyttade beslutanderätten från regeringen till djuristerna (Örebro tingsrätt). Länder med rättssäkerhet och som bryr sig om brottsoffer utdömer ett livstidsstraff för varje mord. Även om detta är illa så sticker fänrik Flinks straffbestämning än mera i ögonen. Han tog, om jag minns rätt, livet av sju lottor och blev frisläppt för något år sedan.

 5. Riktiga skurkaktiga handlingar som att skjuta på en nattklubb eller inne på en restaurang då är faktiskt dödsstraff befogat.
  Dessutom lindrigare än att sitta inne om vi hade riktig livstid utan chans till omprövning eller annat larv.
  Inte minst viktigt,en stor skattebesparing.

 6. Varför var TZ så desperat sugen på att komma in i Sturecompagniet just den kvällen?

  Kungabarnen med kompisar var där…….

   • De var i en egen lokal där. Därav Kungen och drottningens upprördhet efteråt.
    (Kanske 12-åringen var hemma?)

   • Många vet om att kungabarnen med kompisar hade fest i ett eget rum där.
    Kungabarnen skjutsades runt på stan i en vit limousine med princesskronor i guldfärg målat på dörrarna.
    Alla kunde se det.

 7. Hur har han fått ihop pengar till våning på Östermalm efter alla skadestånd han borde vara skyldig? Myndigheterna överraskar ständigt med obegripligt naiv slapphet. Jag undrar varför myndigheterna i Sverige ständigt vill skydda och blidka brottslingar. Brottsoffren är fler, oftast de skötsamma och äger sällan våldskapital. De ska skyddas om någon. Men vad gör myndigheterna? Ett straff, som kan motsvara ett mordförsök när han öppnat automateld in i ett antal människor. Det bör betyda grovt vapenbrott och en massa mordförsök förutom de, som mördades.

 8. 26 år… De han mördade förlorade garanterat fler år. Är det rättvist? Fyra personer 20 år gamla förlorar ungefär 60 år av sina liv. 240 år i papperskorgen och han fick 26…

  Jag tror vissa hemska saker kan bero på psykisk eller fysisk ohälsa. Vissa gör något dumt utan att mena det. Men de som menar det är onda och vi behöver långa trista fängelsestraff för att inte locka hit dårar från andra länder.

  • Du har helt rätt!
   Konsekvenserna av att avkorta någon annans liv bör jämställas med straffets omfattning! I detta fall bör det jämställas med medellivslängden x antal offrens ålder, vakanser 250-300 årsliv. Då blir det likt för plågade djur bättre med avkortat liv, dvs dödsstraff. Det bör då fastställas/genomföras efter ca 20 år, för att ev upprättelse kan få ske.
   Pedofiler med återfall bör avrättas snarast.
   Detta kommer längre fram när befolkningen utsatts för eskalerande kriminalitet.
   Vårt västerländska, i kristendom grundade fostran (grundläggande!) och därmed följande rättsskipning, är i grunderna tydligt krackelerade. Konsekvenserna är att lära läxan omigen! Det tar tid…

 9. Det var straffet han fick! Medan Olle Borén och Robert Karlströms familjer lever med sitt straff livet ut. Det är detta som kallas för den ”svenska rättvisan” , mår bara illa.

 10. Är straffet 39 år så skall han sitta inne 39 år.
  Vad är det för larv med straffrabatt?
  Helst skulle han sitta inne på livstid = alltid.

Kommentera