Klimatet vår tids nya religion? Avsnitt 4 IPCCs dolda agenda


KLIMAT. I boken Falskt Alarm, ger Gösta Pettersson, författare till boken Falskt Alarm, klimatfrågan ur ett vetenskapligt perspektiv, många exempel på klimatologiska problemområden där IPCC:s bedömningar av kunskapsläget varit vinklat i alarmistisk riktning. Ibland får man intrycket av att IPCC strävat efter att dölja kunskapsläget i stället för att belysa det på ett oberoende sätt.

Elsa Widding, Klimatupplysningen

Gösta Pettersson tar upp många exempel. Bland annat när IPCC-författarna i 2001-års rapport beslöt sig för att dölja delar av Keith Briffas årsringsdata. Man ville då undvika att någon skulle dra ej önskvärda slutsatser från resultaten. Briffa blev senare en av den fjärde IPCC-rapportens huvudförfattare men fick kritik av hockeyklubbans konstruktör Michael Mann för att inte ha varit tillräckligt alarmistisk.

I ett Climategate-mail till Michael Mann år 2007 försvarar Briffa sitt bidrag till den fjärde rapportens kapitel om temperaturutvecklingen där han säger följande: “I tried hard to balance the needs of the science and the needs of the IPCC, which were not always the same.” Fri översättning ”Jag försökte verkligen hitta en balans mellan IPCC:s behov och vetenskapen som inte alltid sammanföll.” En i den inre kretsen av alarmister säger alltså rent ut att IPCC har andra syften än de rent vetenskapliga med sin rapport, att vad IPCC vill säga ibland motsägs av vetenskapliga rön, att hans eget bidrag till rapporten inte utgör någon renodlat vetenskaplig bedömning. Den förre IPCC-ordföranden, Pachauri, avslöjar tydligt att det inte handlar så mycket om ett vetenskapligt problem utan mer om politik när han uttrycker följande: “I am not going to rest easy until I have articulated in every possible forum the need to bring about major structural changes in economic growth and development. That’s the real issue. Climate change is just part of it.”

Fri översättning: ”Jag kommer inte att vara lugn förrän jag har påtalat i varje tänkbart forumbehovet att genomföra omfattande strukturella förändringar inom ekonomisk tillväxt och utveckling. Det är det som är den verkliga frågeställningen. Klimatförändringar är bara en del av den.”

FN:s klimatpanel IPCC är inte ett vetenskapligt organ. Det är ett politiskt organ bestående av diplomatiska representanter för FN:s medlemsstaters regeringar.

Elsa Widding, Klimatkarusellen

Om Elsa Widding på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Klimatet vår tids nya religion? Avsnitt 4 IPCCs dolda agenda

 • Peter Skoglund

  ”Det framtida klimatet kan dock inte normalvärdena säga något om”, säger Erik Engström på SMHI……………

  Från och med den 1 januari 2021 införs en ny klimatologisk normalperiod som gäller för perioden 1991–2020.

  Normalperioder används både för att beskriva det nuvarande klimatet och hur klimatet har förändrats jämfört med tidigare normalperioder i Sverige.

  Världsmeteorologiorganisationen (WMO) bestämde redan på 1930-talet att en normalperiod ska sträcka sig över en 30 års-period. 2020 års värden, som är de sista för att normalperioden 1991–2020 ska kunna räknas ut, har under året samlats in och behandlats löpande.

  Den senaste normalperioden kan användas i samhället för planering av bebyggelse och infrastruktur.

  ”– Men då är det viktigt att även ta hänsyn till framtida klimatförändringar. Det framtida klimatet kan dock inte normalvärdena säga något om”, säger Erik Engström.

  WMO rekommenderar numera att man bör beräkna en ny normalperiod, som sträcker sig över 30 år, vart tionde år. Detta kommer SMHI att följa och normalperioden 2001–2030 räknas därmed ut år 2031.

  Under 2021 kommer SMHI även att beräkna normalvärden för de mellanliggande 30-årsperioderna 1971–2000 och 1981–2010.

  https://www.smhi.se/nyhetsarkiv/ny-normalperiod-infors-vid-arsskiftet-1.166724

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Vad skönt det är med mångfald i ”klimatdebatten”.

  Natur och miljö ligger Elsa Widding, varmt om hjärtat. Däremot har hon svårt för oseriösa överdrifter och saker som inte kan styrkas vetenskapligt. Som man tyvärr ser mycket av, i den politiskt styrda ”klimatdebatten”.

  Där skrämsel, skuldbeläggande samt makt och pengaintressen, många gånger verkar vara viktigare. Än att bedriva en klok och förnuftig natur och miljöpolitik. Som verkligen skulle göra skillnad för jordens befolkning.

  Elsa Widding är både kunnig och duktig i ämnet. Hennes intressanta You Tube program, är både bra balanserade och väl underbyggda.

  Borde ses av fler människor. För att bredda allmänhetens kunskaper och infallsvinklar. För att få en mer sansad syn på natur, miljö och klimat.

  Som då är mer hållbar på bredden, än den är smal och enfaldig. I ren fakta framställning och utifrån den validerade vetenskapen. Före politikers omskrivningar, maktintressen och oseriösa tolkningar av klimatmodeller.

  Ett mycket bra julklappstips, är den välmeriterade och välkände svenske professorn Lennart Bengtssons bok, ”Vad händer med klimatet?. Där han som mycket erfaren klimatforskare ger sin syn på frågan.

  Gilla

 • Tony

  Brukar titta på Viasatt Natur eftersom dom haft många
  fina Naturfilmer, men som nu verkar vara utbytt med
  Katastroffilmer där man klippt ihop olika katastrof senarior
  för att få det att framstå som att det sker katastrofer dagligen.
  Globballist maffian jobbar på,? Våra största katastrofer är
  intaget av Islamister till fredliga länder!
  Liknande ökning av katastrofer kan man se i Kunskapskanalen
  och TV 12, man har ambitioner att skrämma skiten ur folk, och
  där är tyvärr många som går på det!

  Gilla

  • SVENSK

   Tyvärr förstår inte 80-95% av befolkningen att de hjärtvättas och bedras av regimmedierna och även andra kanaler.

   Gilla

 • SVENSK

  Pga de drakoniska världsomfattande restriktionerna orsakade av Coronahysterin har utsläppen av CO2 minskat rejält, men någon mätbar förändring av CO2-halten i atmosfären har INTE kunnat registreras! Alltså beror den långsiktiga CO2-ökningen troligen mest på andra faktorer än människans utsläpp.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: