C – en inkörsport för islamister

Centerpartiet har vid flertalet tillfällen uppmärksammats när företrädare visat sig ha starka band till olika islamistiska organisationer. 

Sameh Egyptson, forskare i interreligiösa relationer, skriver på Kvartal att dessa kopplingar är mer omfattande än många kanske tror.

Först det här twittret från Annie Lööf där hon kommenterar Expos och David Baas avslöjande om SD-politiker med påstådda kopplingar till nazismen som publicerades i Expressen lagom till valet (häpp!) 2018.

Annie Lööf är givetvis en partiledare som bör vara ganska tyst i sina omdömen om andra partier och deras företrädares förehavanden. Just i dagarna brottas hon med frågan om Fredrik Federley, som i många år varit partiets ansikte utåt jämte henne själv, haft vetskap eller t.o.m. varit insyltad i pedofili och hemliga sexträffar. Om detta lär vi säkert få återkomma.

En annan fråga där Lööf borde rannsaka det parti hon själv företrädare, är frågan om de islamistiska kopplingar som företrädare för partiet avslöjats med.

Orden nedan är Samuel Egyptsons och borde väcka såväl journalisters och andra partiers intresse.

“Partiet har fungerat som inkörsport och ett mål för infiltration från islamistiskt håll”

Under tidigt 90-tal upprättades ett nära samarbete mellan Centerpartiet och de bägge muslimska förbunden Sveriges muslimska råd och Islamiska förbundet i Sverige. Under flera år fanns ett samarbetsprojekt mellan dessa förbund och C, finansierat av Migrationsverket. 1994 avslutades projektet och därefter har det ena avslöjandet efter det andra flutit upp till ytan och tveklöst är det så att Centerpartiet har varit och kanske fortfarande är en inkörsport för islamister i Sverige.

Om detta får ni och bör ni läsa vidare om på Kvartal. Om knappt två år så är det val igen och då får vi säkert se hur Expo och David Baas publicerar både gamla och nya avslöjanden om Centerpartiet och deras företrädares kopplingar till islamism…

När det gäller Annie Lööf och hennes parti har de idag inga problem att intensifiera sitt nära samarbete med Socialdemokraterna, ett parti som gång på gång visar upp hur antisemitiska strömningar florerar bland partiets företrädare.

 

7 thoughts on “C – en inkörsport för islamister

 1. Det har inte funnits en riktig centerpartist sen Sven Olle Olsson,
  därför fick han inte vara kvar, han sade nämligen sanningar,
  och det får man inte göra i dagens inkompetenta gäng!

 2. Centerpartiet ville ha en islamist som lagstiftare, nämligen Ebtisam Aldebe vilken länge argumenterat för att islamiska lagar ska införas i Sverige. 2014 återfanns Ebtisam Aldebe på en av Centerpartiets riksdagslistor, och om partiet bara hade fått nog med röster, så hade Aldebe blivit lagstiftare i Sverige.

  Richard Jomshof (SD), citat: “– Om tillräckligt många fortsätter rösta på de partier som verkar för den förändringen vi ser i samhället nu, som till exempel tillåter och blundar för islamism och låter samhället islamiseras, det är klart det på sikt skapar stora problem. Det är bara att se på de länder där islamismen fått fäste, det finns inga bra länder som är styrda av islamister. Tvärtom, de är antidemokrater. Det är i grund och botten människor som står total i kontrast mot allt som vi står för i vårt demokratiska öppna samhälle. Det är klart det är problematiskt.”

  https://nyheteridag.se/beviset-centerpartiet-ville-ha-islamisten-ebtisam-aldebe-som-lagstiftare/

  Redan i riksdagsvalet 2006 kandiderade Ebtisam Aldebe för Centerpartiet, som nr. tre på Stockholmslistan, och agiterade då öppet för att Sverige borde införa sharialagar. I ett inslag i SVT:s “Rapport” krävde hon bl.a. dubbel arvsrätt för män. Efter Aldebes utspel i “Rapport” tog dåvarande C – ledaren Maud Olofsson henne i försvar genom att säga, citat: “– Hon ställer ju upp på de värderingar vi har och partiets inställning är ju att arvslagarna som gäller i Sverige ska gälla alla som bor här”.

  https://samnytt.se/c-har-kant-till-aldebes-islamistiska-asikter-i-tolv-ars-tid-utan-att-agera/

Kommentera