Nya migrationslagen slår mot redan utsatta

INVANDRING. Sommaren 2021 ska Sverige få en ny migrationslagstiftning och i dag går remisstiden ut för förslagen från den parlamentariska migrationskommittén. Jämfört med ordinarie utlänningslag innebär förslagen en rad inskränkningar i möjligheten till uppehållstillstånd, till familjeåterförening och i slutändan till permanent uppehållstillstånd, skriver Martin Ärnlöv, generalsekreterare Svenska Röda Korset på Aftonbladet.

Här är Röda Korset i Mariestad på utflykt till Liseberg med ”ensamkommande barn” från Afghanistan och Iran.

– Pettersson håller helt med Martin Ärnlöv på Röda Korset, den nya och gamla migrationslagen slår mot redan utsatta. Asyl, anhörig och arbetskraftsinvandringen slår mot redan utsatta. Invandringen tar resurser från svenskar som har det svårt. Från pensionärer, sjukvård, skolor, rättsväsende, bostadsmarknad och allt annat. Vi borde börja följa FN:s flyktingkonvention och Dublinförordningen och se till att återvandringen i större skala startar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Nya migrationslagen slår mot redan utsatta

 1. Vari finns hinder för återförening?
  Är det någon som hindrar dem att åka hem till sina familjer?

 2. Mannen i de röda shortsen är väl drygt 40 om inte 50 och varför i själva gehenna skall de bjudas på resa till Liseberg, av Röda Korset.
  Det var om jag inte minns fel, Röda Korset som inte stöttade sin frivilligarbetande kvinna.
  Hon begick självmord efter pressens uthängning att hon var rasist och främlingsfientlig för att hon sa sin mening om invandring.

 3. Jag ser inga barn på bilden…….
  Barn våldtar inte. Barn har inte skägg. Starta återvandringsverket nu. Det brådskar

Kommentera