Är Göran Greider kommunist?

Göran Greider är chefredaktör för den fristående socialdemokratiska dagstidningen Dala-Demokraten och deltar ofta i den offentliga debatten. Greider påstår sig vara socialdemokrat men jag tvivlar, det verkar närmast som han står närmare kommunismen eftersom han vill avskaffa kapitalismen. Hur det ska gå med Görans bostadsrätt värd drygt sex miljoner eller hans enskilda firma ”Göran Greider Tal och Skrift” när kommunisterna tar över har han nog inte tänkt på.

-Pettersson har dock noterat att på platser där Görans system provats har det inte fungerat så bra, varken för människor, djur eller natur. Vi kan titta på länder som Kina, Kuba, Sovjet och andra kommunistländer och jämföra med västvärlden. Fast herr Greider säger nog att det inte är riktig socialism…

Ett exempel på hur det kan gå med klimat och miljö under kommunismen är Aralsjön. Under årtusenden regerade Aralsjön som en av planetens största inre vattenförekomster och sträckte sig över det som nu är Kazakstan och Uzbekistan. Det lyckades kommunistiska Sovjetunionen ändra på. Nu syns små framsteg om återhämtning, tack vare pengar från det kapitalistiska systemet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Är Göran Greider kommunist?

 1. En sak man kan vara säker på är att Göran Greider har sitt
  rumpavtryck i Alla TV soffor, där han tycks befinna sig
  varje vecka. Ytterligare ett bevis på att kanalerna är
  vänstervridna. Man vill bara ha vänsteråsikter!

  Jag GREDER när jag ser Göran Greider.

 2. Det är onormalt och olustigt att höra en lus hosta.
  När skall han Göran, folkbokförd Grejder, född 12 december 1959 i Västra Vingåkers församling, befria sig själv från penningens makt.

 3. Göran Greider (S) tänker sig sällan för innan han uttalar sig om de verkliga effekterna av den politiska vänsterideologin han hyllar:

  Han har exempelvis sagt följande:

  ”Lägre skatter är en stöld från det gemensamma”
  Chefredaktören för Dala-Demokraten, Göran Greider, tycker att varje krona som går förlorad i en skattesänkning är en stöld.
  – Du ska inte behöva tänka på pengar när du rullas in på akuten, (Publicerat 6:e november 2019)

  Läs mer, se och lyssna till kort video på SVT-länken nedan:

  https://www.svt.se/opinion/goran-greider

  Mera Greider-ideologi nedan:

  https://i.pinimg.com/originals/7b/0f/1e/7b0f1ef2045e0441153440648e3043ca.jpg

  Politikfakta

  Göran Greider har under de senaste c:a 12 – 14 åren ”drabbats” av flera skattesänkningar i form av jobbskatteavdragen nr 1 – 5 som den borgerliga Alliansregeringen genomförde åren 2007 – 2014.

  Trots löfte från Stefan Löfvens DÖ- och JÖK-regeringar har jobbskatteavdragen ännu inte återställts efter mandatperioderna som började år 2014 och år 2018.

  Pensionärerna utlovades skattesänkningar som succesivt skulle utjämna (sänka) pensionärernas inkomstbeskattningar till löntagarnas nivåer. Dessa utlovade skattesänkningar till pensionärerna är fortfarande inte fullt ut genomförda trots draghjälp för Sveriges ekonomi från den internationella högkonjunkturen som rådde 2014 – 2017.

  Alla fagra löften från (S) i valrörelserna 2014 och 2018 har Löfvens DÖ- och JÖK-regeringar svikit.

  Som en del av JÖK-avtalet gick Stefan Löfven (S) däremot med på att sänka skatterna för de allra rikaste inkomsttagarna i Sverige då han accepterade kravet från C & L att slopa värnskatten som redan det första året orsakar ett skattebortfall på c:a 6 miljarder kronor från statsbudgeten. Borttagandet av värnskatten kommer att medföra fortsatt skattebortfall på c:a 6 miljarder kr varje återstående år (d v s 2020, 2021 och 2022) under innevarande mandatperiod.

  Det som Göran Greider sysselsätter sig med har jag knappast betraktat som något produktivt ”jobb”. Varför skall han då få dra nytta av alla jobbskatteavdragen som Alliansen införde under åren 2006 – 2014 samt den slopade värnskatten, som han nu drar fördelar av genom JÖK-regeringens 73-punktsuppgörelse med partierna C och L?

  Varje krona som går förlorad i statsbudgeten p g a skattesänkningar som kommer Göran Greider tillgodo på hans skyhöga inkomster är därför att betrakta som en grov stöld från det gemensamma, d v s helt och hållet enligt den ideologi som Göran Greider själv uttalat sitt 100 procentiga stöd för.

  Göran Greider tillhör därför definitivt kategorin genomfalska extremvänster-människor som anser att dubbelmoral är dubbelt så bra!

  • Fickpengar. Amerikanska vissa slavägare hade idéer om ett prejekt där de tänkte ge sina slavar fickpengar som de skulle kunna använda för att ta sig en öl i bland och köpa småsaker. I det gamla Rom var det vanligt att slavarna fick en slant ibland och de sparsamma kunnde kunde på detta vis köpa sig fria. Fickpengar istället för lön och ofrihitet att lämna systemet är slaveri vilket Greider i praktiken förespråkar.

 4. Att vara kommunist har väl aldrig inneburit att det övre skiktet behövt underordna sig sina egna dekret. Därav begreppet GÅSLEVERKOMMUNIST

 5. Dala-Demokraten? Dala-Totalitären vore ett bättre namn på megafonen. Megafånen på megafonen? 😉

 6. Att kommunister och Sossar är nära släkt märks på att
  dom snackar en massa osammanhängande skit om
  att helst förbjuda privat ägande, detta är kvalificerat
  skitprat, dom länder som kört med enbart statligt ägande
  har samtliga dukat under!

  • Det är där problemet ligger. Offentligt ägande är helt ok men det ska då finansieras med privata frivillga donationer. I praktiken gör man detta inom en förening där alla bidrar för att utnyttja förmånerna som föreningen erbjuder. Jag växte upp i ett villasamhälle där en sådan förening ordnade ett eget vattennät med pumpstation vid älven så att folk slapp vattna gräsmattor och planteringar med kommunalt dricksvatten.

Kommentera