SR diskuterar nya medier utan att nämna de alternativa, fria medierna


MEDIER. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen, skriver Sveriges Radio på sin hemsida under alla sina reportage.

Foto av Kaboompics .com Pexels.com

Sveriges Radio Studio Ett diskuteras om nya medieplattformar med en tydligare politisk agenda är på väg att slå igenom i Sverige. Tyder det på att medier med ambitionen att oberoende och opartiskt spegla verkligheten inte har lyckats. Hör Paulina Neuding, som jobbar med ett nytt medieprojekt Bulletin, Anna Herdy, tidigare chefredaktör för Flamman och Olle Lidbom, medieanalytiker.

-Pettersson är inte förvånad. För det första är inte Sveriges Radio ett oberoende media med en budget på 3,077 miljarder kronor (3.077 miljoner) skattekronor och en tydlig vänsterprofil där mångfald bejakas på allt utom åsikter. Där råder enfalden. De påstår dessutom att de är opartiska, men min åsikt är att opartisk journalistik finns inte annat än i teorin och de som tror detta är farliga. Därför skrev Pettersson när jag startade bloggen sommaren 2010 att jag är partisk men oberoende.

Men när det diskuteras nya medier, varför diskuteras inte alternativa fria medier utan ekonomiska band till stat eller företag?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “SR diskuterar nya medier utan att nämna de alternativa, fria medierna

 • Kristina

  När jag läser, ser eller hör en ”nyhet” och med säkerhet vet avsändarens agenda, politisk, religös eller något annat, då kan jag värdera nyheten utifrån den vetskapen.
  När avsändaren deklarerar sig själv som ”opartisk” men tydligt inte når upp till den beskrivningen, då tappar jag tilltron till alla nyheter från det hållet.

  Jag delar inte msm:s definition av populism, men jag kan garantera att msm själva bidrar till att den ökar. Folk i gemen är sävliga och bekväma av sig, men inte fullt så dumma i huvudet som informationseliten fått för sig.

  Gilla

 • Tony

  Dom grunderna är precis dem som Media inte besitter,
  dom behandlar folket som en samling idioter, inte ens
  den mest regeringsvänlige kan med fog påstå att Svensk
  media är trovärdiga och opartiska! Men Tomten kommer till Jul ?

  Utan den fria Median hade folket bara haft dessa sagoberättare
  att höra på, men nu finns det som tur är alternativ media för
  att få fram verkliga nyheter som inte går maktens ärenden
  utan presenterar dem som dom är! Tack för det !

  Gilla

 • Björn Kåverud

  Visst, och John Blund hoppar från hustak till hustak.

  Gilla

 • SVENSK

  SR, SVT, EXP. Aftonb. TV4 m fl är väl knappast några ‘medier’ längre!? Systemets Propagandainstitut låter mer riktigt!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: