Moskéer i Frankrike ska kontrolleras


ISLAM. Polisen i Frankrike ska inspektera 76 moskéer i Paris, Lyon och Marseille, rapporterar EUobserver. Totalt finns c:a 2600 moskéer i Frankrike och alla ska kontrolleras på sikt.

Muslimer i bön. Licens CC BY-NC-SA 2.0

Om man upptäcker att någon av moskéerna förespråkar extremism ska dessa omedelbart stängas, enligt inrikesminister Gérard Darmanin. Bakgrunden är flera uppmärksammade terrordåd och uppmärksamheten i landet kring frågan om islamistisk extremism.

Även Österrike kontroller moskéerna och muslimerna.

-Pettersson säger att i Sverige finns c:a en miljon människor som kallar sig muslimer och här lyckas vi inte ens slänga ut dem som bevisligen är radikala. 1953 uppskattades att cirka 500 muslimer levde i Sverige. De första muslimerna sågs komma till landet på 1930-talet, då företrädesvis från muslimska områden i Sovjetunionen.

Islam i Sverige

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Moskéer i Frankrike ska kontrolleras

 • Kungen

  Jämna dom med marken istället

  Gilla

 • havemydoubts

  Kontroll är något som saknas i Sverige sen många år tillbaka och ordet kontroll kommer nog att försvinna från ordlistan så småningom och ersättas av något flummigt.

  Gilla

 • Moberg

  Nu får ”svetsarn” ta sina egna ord på allvar ”gör din plikt, ta ditt ansvar” och göra sammaledes med de svenska ledningscentralerna.
  Men det kanske finns en hemlig klausul i deras och sektens avtal att de har dispens för att slippa alla kontroller och inspektioner.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: