I höst vet vi…


PANDEMI. Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell har gått från anonym till en av Sveriges kändaste personer, han hyllas av mängder av människor och de flesta medier granskas honom inte kritiskt. Den 1:a juni i år sa Tegnell: ”Under hösten så kommer det bli väldigt tydligt vilka länder som har lyckats bra och vilka som har lyckats mindre bra.”

Tegnell fortsatte senare självsäkert med att det blir ingen andra våg…

-Pettersson säger att nu stänger gymnasieskolorna på måndag, vi uppmanas att inte träffa andra människor, vi ska inte julhandla i butiker osv. och vi har passerat 7.000 döda med covid-19, observera inte av. Ändå hyllas Anders Tegnell som har en månadslön på drygt 105.000 kronor.

Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet är Anders Tegnells chef och tjänar 131.000 kronor i månaden.

– Pettersson vill trots de högavlönade statstjänstemännens felaktiga gissningar inte vara för hård. Normalt dör det 240-250 peroner varje dag, runt 90.000 om året och i år är det inte värre, men kanske de så kallade journalisterna borde ställa några fler frågor…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


36 responses to “I höst vet vi…

 • rulles genuskorv

  Tegge Andy är naturligtvis inkvoterad som alla andra fånar på svenska myndigheter. Då går det så här.

  Gilla

 • hllviken

  Jag dagdrömmer om att få hålla i en vaccinationsspruta och hugga hela ledargarnityret i baken med den. 😀 😉 😆 😅 😂 🤣

  Gilla

 • Stenbock

  Som bekant följer Stenbock olika EU-länder,och deras s.k. ”journalistik” i ämnet. Vi bör vara tacksamma att Abzurdistan för en gång skull,tycks valt en för befolkningen medelväg.
  Hysterin o. paniken som råder i flera länder,har vi i varje fall sluppit från.
  Nu börjar också sippra ut vilka som drabbats till absolut största delen.
  De s.k. ”stackars flyktingarna” som invaderat oss utgör c:a 3/4-delar av dödsfallen. Orsaken uppges vara att deras immunsystem inte är inställt för deras nya tillflyktsländer.
  Sedan finns även de som menar att C-19 är ett allvarligt försök från de verkliga mångkultur-ivrarna (typ Soros),att söka lyckas avskaffa jordens nationell stater !

  Gilla

  • GH

   Intressant, vill veta mer, har du nån källa på det där? Självfallet har jag googlat som tusan men hittar inget…

   Gilla

   • Stenbock

    GH:
    Dessa mina uppgifter stammar från Tyska, Österrikiska,Franska och till del Holländska dagstidningar, som du själv kan logga in,på din Dator !!
    Än det ena än det andra lyckas slinka genom deras korrekta återgivning. Vad gäller den stora %-andelen drabbade av icke inhemska,har detta framskymtat sedan ett ½-år,framför allt i Franska medier.
    Kanske just därför vissa av förorterna i Sthlms o. Göteborgs-ghettona,också har drabbats,verkligt hårt ?
    I så fall svaret på frågan,varför just dessa och liknande platser framträder speciellt…..i Abzurdiens press,som smitthärdar ?

    Gilla

 • Pålsjö

  Idag, fredag, rapporteras det om att 60 personer har avlidit det senaste dygnet, just specifikt pga Corona. Eftersom årsmedeltalet avlidna inberäknat pga Corona sägs vara oförändrat, och att det i genomsnitt avlider 240-250 personer varje dygn, så skulle det följdaktligen betyda att 180-190 personer har avlldit det senaste dygnet pga andra orsaker. Kan man vara helt säker på att årsmedeltalet inte kommer att stiga? Medias dagliga rapportering om avlidna i Corona, ger uppfattningen att fler än normalt avlider nu.

  Gilla

  • GH

   Det finns inte fullgod statistik för 2020 ännu, av förklarliga skäl. Vad är så viktigt om fler än normalt avlider i år eller inte? 7000 har dött av covid hittills enligt vården, säkert bortåt 9000 innan året är slut, vad är så svårt att ta in?

   Gilla

 • Moberg

  Trots pandemin så blir nog dödstalen 2020 mindre än det högsta år 2002 t då 95000 dog, det lägsta sedan 1977 var år 2019 då endast 88766 personer dog. Under 2000 talet har dödstalen varit i snitt 90000.
  Varför det blivit ett sådant hallaballo i år, det är förmodligen för att skyla över de verkligt stora problemen, invandring, islam, inavel.

  Gillad av 1 person

  • GH

   Så det viktiga är inte av vad eller hur folk dör, utan hur många? Kan man applicera det på hela jorden?

   Gilla

  • Onkel Björn

   Om man ska tillåta sig att vara lite konspiratorisk, så tror jag att det kanske är som så, att man vill skyla över andra problem. För nog är det väl ändå som så att det finns alldeles för många andra problem i landet just nu. Problem som regeringen, vad det verkar, inte vill ta i ens med tång.
   Vi har nu i år sett hur snabbt det går att ta beslut om bara viljan finns.

   Gilla

   • GH

    En konspirationsteori så bra som någon. Dessa teorier är dessutom essentiella, något makten (staten) ofta vill fördumma

    Gilla

 • alex

  får ändå hålla med om att FHM och AT har haft rätt. Sverige har agerat rätt, totala nedstängningar har ju inte haft några effekter i andra länder.

  Sen är det klart olyckligt att över 7000 har dött här hemma jämfört med våra grannländer men det är ändå helheten som räknas
  håll i och håll ut!

  Gilla

 • GH

  Menar Pettersson att covid är helt ofarligt eller vad är syftet att sprida felaktig information? Folk dör i massor AV covid i Sverige just nu. Att tro något annat uppvisar allvarlig grad av faktaresistens.
  Sluta missleda befolkningen det gör statsmedia nog. Pettersson bidrar till att befolkningen struntar i rekommendationer och spridningen blir bara större…

  Gilla

 • centurion

  Om det nu ska finnas någon rimlighet med statistiken, så måste det ju ändå vara så att corona-dödstalen redovisas som en mängd UTÖVER andra dödsorsaker. Alla skjutningar, knivskärningar, trafikolyckor med dödlig utgång kan ju knappast vara med i denna statistik. Ej heller hjärtinfarkter, hjärnblödningar, diabetes, etc. med dödlig utgång. Siffrorna måste givetvis endast härröra sig från det specifika corona-viruset. Annars är detta ännu mer klantigt skött än vi kunnat ana. Dessutom måste man ju utgå ifrån att alla jämförbara länder redovisar sin statistik på liknade grunder för att uppnå efterfrågad relevans.
  Sverige är helt enkelt SÄMST. Bara att konstatera utan omsvep.
  I början på veckan gick Stefan ut med att ”det är regionernas fel att det har gått så illa för Sverige”
  Bara någon dag senare kommer ett nytt uttalande från samma galning : ”Sveriges corona-strategi har varit framgångsrik och rätt hela tiden”.
  Ena gången fel men andra gången rätt. Är det inte snart dags att dra ner dumstruten ända till hakan, så man åtminstone slipper se nötet !

  Gilla

  • GH

   Jag kan hålla med dig om mycket i ditt inlägg men förstår inte din undran om covid-statistiken. De dödstal vården anger för covid är de som dör av covid, vad är så svårt att förstå i detta?

   Gilla

   • Pettersson

    Socialstyrelsen: Dödstal på äldreboenden inte mycket högre än en influensasäsong

    Antalet döda i covid-19 på äldreboenden har upprört både politiker och experter och tagits som en intäkt för att Sverige misslyckats med att skydda de äldsta och sköra. Men enligt Thomas Lindén på Socialstyrelsen är dödstalen på särskilda boenden inte uppseendeväckande mycket högre än under en vanlig influensasäsong.

    – Om vi nu säger att vi inte lyckats skydda våra äldre på äldreboenden då är det snarlikt varje år i så fall, säger Thomas Lindén som är chef för avdelningen för kunskapsstyrning för hälso- och sjukvården på Socialstyrelsen.

    På särskilda boenden har det i år dött lite över 11 000 personer under perioden januari till april. Under samma period 2019 var det knappt 10 000 personer som dog, enligt Thomas Lindén.

    Även om det är svårt och varje person som dör är sorg och tragedi så får man också se det stora perspektivet. Det är fler i år men det är ändå i samma storleksordning, säger han.

    Han påpekar också att de flesta äldreboenden inte har några covidsmittade alls och att det finns kommuner som inte har en enda smittad på särskilt boende.

    Man kan också uttrycka det att av 100 personer över 70 som bor på särskilt boende är det två som dött av covid-19. Men man målar upp att det i princip är en dödsdom att ha sina äldre på äldreboende.

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/socialstyrelsen-dodstal-pa-aldreboenden-inte-mycket-hogre-an-en-influensasasong

    Gillad av 1 person

   • GH

    Varför kan man inte svara Pettersson direkt? Det där var från maj och det föreligger grav fördröjning! Det är en myt att i Sverige dör bara folk på äldreboende i covid. Per capita dör lika många i nordiska länderna på äldreboenden som i Sverige. Här dör rejält fler överlag

    Gilla

   • centurion

    Men Norge, Danmark och Finland då, med sina låga siffror ? Saknar dom äldreboenden eller räknar dom annorlunda ? Varför redovisas corona-dödsfall som just corona-relaterade om dom skulle ha dött ändå – av helt andra sjukdomar. Sverige påstods ju vara bäst på att räkna, men man menade nog ; bäst på att ljuga.

    Gilla

   • GH

    Centurion
    De flesta av oss kommer någon gång dö ändå, majoriteten av annat än covid. Grannländerna har lika många döda i covid på sina äldreboenden, räknat per capita och procent. Skillnaden är att de fått ner antalet döda totalt. De räknar sannolikt inte annorlunda. Att tro vården fuskar och räknar upp antal döda i covid är en helt ny konspirationsteori…

    Gilla

 • Gringo

  När vänsterfolk påstår något, så har de aldrig fel enligt sig själva. Anders Tegnell kommer aldrig erkänna något fel, han vänder allt till sin fördel hur sjukt det än låter och eftersom vi inte har någon kritisk media som ifrågasätter honom och deras idéer så kommer han alltid att klara sig.

  Gilla

 • ponnsan62

  Lever han fortfarande?

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Vad säger genusforskarna ? Det är mest personer med manliga och kvinnliga kön som dör ? Alla andra kön som genusforskarna har en benägenhet att framhålla som existerande varför dör inte dessa ?? Någon på Södertörns Högskola som kan ge ett svar kanske ? Vilka tider vi lever i ! Mvh Sjöström

  Gilla

 • rune

  ”Vi ser massprotester över hela världen mot hur de Styrande använder Covid-19 och nedstängningar för att specificera regeringens roll i våra liv.”
  Every Kinda People

  Gilla

 • Tony

  Om inte merparten av nyårsrevyerna blivit inställda,
  så hade Tegnell varit en självskriven figur i dessa,
  grannländerna tycker att han är tragisk?

  Gilla

  • Irene

   ”grannländerna”, ja vi är många i Sverige som tänker samma sak. Karln är verkligen en tragisk figur.

   Gilla

 • Orvar d.ä.

  Som Herr Pettersson skriver, det dör inte fler i år än alla andra år.

  Och alla som dör gör det av covid-19.

  Så detta med covid-19 har mirakulöst utrotat alla andra dödliga sjukdomar, som exempelvis cancer och hjärt / kärlsjukdomar – inte dåligt!

  Eller så är det någon som lurar oss….

  Gilla

 • Nisse

  Folk med vanligt sunt förnuft, hade säkert lyckats bättre än dessa politiskt tillsatta s k experter.
  Skydda högriskgrupper i ett tidigt skede.
  Testa folk som rest hit från områden med många smittade.
  Då hade vi inte behövt stänga ner landet.

  Gilla

 • Johnny Andersson

  Vad är alltid skälet till ta sådana här människor i försvar hela tiden ? Obegripligt !!!!!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: