Inte konstigt att anpassa lagen efter läget

INVANDRING & LAGAR. Socialdemokraten och Aftonbladets desinformatör Anders Lindberg har twittrat som han ofta gör, nu är det om en ledare i Aftonbladet som Atle Morseth Edvinsson skrivit. Lindberg är chef på ledarredationen så han har godkänt den.

– Pettersson noterar att Aftonbladet inte tycker vi ska lämna ljugande afghanska män utan asylskäl i sticket och att det inte är något fel att anpassa lagen efter detta.

Ett av problemen är att allt fler aktivister styr tillämpningen av lagarna i Sverige. Lagarna är oftast bra och tillräckliga, men de har under senare år börjat användas som gummisnoddar, töjbara till max för att passa det rådande politiska läget…

De från början c:a 9000 afghanerna ska hem till Afghanistan eller Iran där ungefär hälften av dem bott innan de reste genom mängder av fredliga länder till Sverige.

 • 0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl.
 • 0 procent har tappat sina mobiler som de har för kontakt med släkten.
 • 99,4 procent är män.
 • 49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
 • 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
 • 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
 • 52 av de c:a 9000 är kvinnor.
Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Inte konstigt att anpassa lagen efter läget

 1. ” lämna inte unga Afghaner i sticket” ? Nej det ska vi inte, men vi kan
  lämna dom hem till Afghanistan, och som en extra förmån kan ett koppel med Batikhäxor följa med leveransen?

 2. Pett’son
  Så här Ere.
  Sossepluggen vill ha tomkolor till sina kurser .
  Sårom kan fyllarom me’ sin smörja . Lyssna till Lindberg , Greinert m.fl så hör du att dom’e rätt ute .
  Samma svammel rätt över .

 3. Är det inte dags att börja ställa frågorna och utreda vilken säkerhet vi har, i det svenska valsystemet INNAN 2022.
  Så att inte överraskningarna och frågorna kommer efteråt ?
  Vilket brukar vara det vanliga när ”politikerna” får bestämma.

 4. Att anpassa lagen efter svenskar går dessvärre inte eftersom vi är förhållandevis laglydiga. Egentligen behöver det Nya Sverige inga lagar eftersom väldigt få bryr sig om att följa de som finns.
  Vad vi behöver är nya vapenlagar, men endast för laglydiga och ostraffade svenskar, en pistol eller revolver per capita.

 5. ”Inte konstigt att anpassa lagen efter läget”,
  Ja som alltid så är det ”situationslagar” som gäller bland ALLA myndigheter i Sverige !!!

 6. Förbannelser över regeringens naiva lättsinne att hantera allmänhetens gemensamma resurser växer antar jag. Regering, regioner och kommuner höjer skatter och sänker välfärden. Att hjälpa utländska skolbarn med försörjning i Sverige och gå i svenska skolor ska naturligtvis vara frivilligt för privata människor och hjälporganisationer! En svensk regering ska absolut inte lämna de svenska medborgarna och skattebetalarna i sticket. Det är deras främsta uppdrag. Exempelvis den ökande psykiska ohälsan bland ungdomar är ett område, som inte får svikas.

Kommentera