Klimatet-vår tids nya religion? Avsnitt 1. IPCC som agitatorisk instans


KLIMAT & POLITIK. IPCC – Intergovernmental Panel of Climate Change – är FN:s mellanstatliga klimatpanel som sammanställer kunskapsläget kring klimatförändringar, konsekvenser, sårbarhet och möjliga lösningar. IPCC är ett politisk organ som väljer ut vilka man lyssnar på. Redan från starten var uppdraget att påvisa människans påverkan på klimatet med koldioxidutsläpp, man bortser helt från naturliga variationer och lyssnar inte på alla sakkunniga och media granskar inte IPCC.

Elsa Widding, Klimatupplysningen

Elsa Widding kommer i sju korta avsnitt prata om vad som ligger bakom FN:s klimatpanel IPCC, det politiska organ vars slutsatser hela Sveriges klimatpolitik vilar på. Först tar hon upp IPCC som agitatorisk instans, därefter hur IPCC, Greenpeace och Världsnaturfonden hänger ihop, frågan om hur IPCC har kommit fram till att 80 % av världens energibehov kan tillgodoses av förnyelsebar energi.

Widding kommer också prata om IPCC:s dolda agenda, dess politiska påverkan och förklara hur världens regeringar bestämmer vad IPCC ska säga. I sista och sjunde avsnittet pratar Elsa om tvågradersmålet. Hon lägger in referenser från varje avsnitt i undertexten. Samtliga sju avsnitt tar utgångspunkt i Gösta Petterssons efterforskningar och hans bok Falskt Alarm, klimatfrågan ur ett vetenskapligt perspektiv, kapitel 15.

Utvecklingen idag, där våra politiker har bestämt sig för att det som kommer från FN:s klimatpanel IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) inte på något sätt behöver ifrågasättas, är helt märklig och det är en skandal att många skolor idag tar deras slutsatser som en absolut sanning. Just därför blir det så oerhört viktigt att analysera och försöka förstå vem som ligger bakom detta överstatliga organ och hur dom vetenskapliga slutsatserna har manglats fram genom åren.

För Elsa Widding är det en fullt relevant fråga om inte klimatfrågan håller på att tappa sin vetenskapliga trovärdighet och alltmer övergå till att likna ett trossystem. Referens till Widdings påstående att det troligtvis var varmt i norra Sibirien i början av 1940-talet, se bild 7 i de två länkar nedan. https://rmets.onlinelibrary.wiley.com… https://agupubs.onlinelibrary.wiley.c… Övriga referenser till avsnittet: http://stephenschneider.stanford.edu/… TNR_QA_Schneider.pdf http://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_…

Elsa Widding

Om Elsa Widding på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Klimatet-vår tids nya religion? Avsnitt 1. IPCC som agitatorisk instans

 • karlgunnareriksson

  Orsaker till jordens nedkylning eller uppvärmning från tid annan :
  1) solens varierande utslungande kraft
  2) havsströmmars varierande kraft
  3) kosmisk instrålning då solens magnetism försvagas ( mer moln bildas)
  4) vulkaners uppvärmning av haven ( 80 procent av alla vulkaner ligger i haven )
  5) kraftiga utbrott till atmosfären från vulkaner , då stoft hindrar solens strålar
  6) jordens lutning till solen varierar från tid till annan
  7) jordens bana runt solen blir rundare
  8) jordens avstånd till solen påverkar
  9) starka vindar ( jetströmmar) 11 km över våra huvuden påverkar tillfällig geografisk uppvärmning ( mins svensk sommar 2018 )
  Punkterna 6 och 7 och 8 är dock mer stabila än övriga variabler , men kan inte ignoreras i en framtida klimatologi

  Gilla

 • Mr R

  Elsa Widding en klarsynt kvinna !

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: