USA ska skänka jordbruksmark till svarta

UTRIKES. USAs nya president Joe Biden och demokraterna kommer att starta ett nytt projekt för att få fler färgade att bli lantbrukare i landet.
I dag är 97 procent av USAs lantbruk ägda av vita och bakgrunden till det är att den svarta befolkningen rent generellt har svårare att låna pengar i landets finansinstitut, rapporterar Lantbruksnytt.

Veteskörd i Idaho, USA

Demokraternas program går ut på att staten ska köpa upp åkermark som blir till salu på den öppna marknaden och ge detta till färgade som önskar bli lantbrukare. Enligt planen ska marken som staten köper in delas upp i lantbruksfastigheter om 160 acres vilket motsvarar 64 hektar och de färgade som tilldelas ett lantbruk behöver således inte betala något för det.

Totalt handlar det om 32 miljoner hektar som ska byta ägare från vita till färgade under en tioårsperiod enligt programmet.

Det rapporterar AgroMarkets som även anger att reformen kan komma att påverka jordpriser och i förlängningen produktpriserna.
Det finns många som är emot projektet och systemet testades bland annat i Sydafrika efter apartheid. Där konfiskerade regeringen lantbruk som tillhörde vita och gav dem till färgade. Resultatet blev att de nya ägarna bara plundrade gårdarna på allt av värde, sålde och lämnade lantbruken öde. Det finns fortfarande många ödelantbruk i Sydafrika trots att det gått några decennier sedan reformen.

Som en kritiker skrev, bortskämda barn blir sällan drivna och det samma gäller vuxna och oavsett hudfärg. Deras förslag är i stället att inrätta en statlig lånegaranti som skyddar finansinstitut som lånar ut pengar till färgade som önskar köpa lantbruk. Då sker affärerna mer på marknadsmässiga villkor och de färgade som vill starta lantbruk får ta en något så när normal risk, samma som för alla andra lantbrukare.

– Pettersson undrar varför svarta har svårt att låna pengar, jag tror inte bankerna bryr sig om hudfärg utan återbetalningsförmåga…

Dessutom funderar jag på vad latinos, asiater, fattiga vita och andra minoriteter tycker om att regeringen tänker ge bort mark till svarta.

Uncle Ben ska försvinna från rispaketen. De vänsterblivna har bestämt att den sympatiske herren är rasistisk och inte ett föredöme.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “USA ska skänka jordbruksmark till svarta

  1. Amerikas svarta befolkning bör gynnas för om resultatet blir som i Afrika bevisar det att jordbruk kräver starka, ärliga, XY män. Finns XX men då är de oftast vita. Förslaget är inget annat en belöning till de svarta (Black Lives Matter). Jag tror att det i Södern finns många Svarta och Latinos som försörjer sig med jordbruk. Ge bort något gratis har aldrig varit en bra ide. Bortsett *The Homested. Då fick nybyggarna en jordlot. Om de kunde bo där, försörja sig under två år(?) fick de äganderätt. För övrigt så är många amerikanska jordbrukare skuldsatt och de styrs av producentföretag.

  2. Jag tycker han ska ta steget fullt ut och ge alla araber en kamelfarm. Det är populärt bidragsprojekt i Sverige.

  3. Kan någon ge Biden ett facit över sådant agerande ! 64 ha , man tar sig för pannan som fd jordbrukare . Mvh Sjöström

  4. Det är ju intressant allt det han lovar och han är inte ens utnämnd till president ännu utan ett flertal rättegångar om röstfusk pågår och det ser inte så bra ut för ”vår vän, Biden” som SVT kallade honom!

  5. Aha, en ny Clinton tavla. Vi vet ju hur det gick föra stora flertalet av de som fick långa pengar till att införskaffa sig ett hur, det gick åt helvette. För någon ska juu betala eländet

  6. Det är bara att titta på hur det gick i Zimbabwe , sedan vill jag se den jordbrukare som kan försörja sig på 64 hektar . Kan aldrig tänka mig att det är ett realistiskt förslag .

Kommentera