Polisen: Var inte ensam på Järntorget


VÅLDSVÅGEN. Järntorget är ett torg i stadsdelarna Haga och Masthugget i centrala Göteborg. Det är ett av stadens viktigaste torg och en knutpunkt för kollektivtrafiken i västra delen av staden.

Rån och narkotikabrott omkring Järntorget har blivit vanligare. Och den som inte vill bli utsatt borde undvika att vara själv i området. Det säger polisen i en intervju med Sveriges Radio Göteborg.

– Pettersson undrar om man inte kan vara trygg på en av landets mest centrala platser. Var kan man då vara trygg?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE158000082578093341516


8 responses to “Polisen: Var inte ensam på Järntorget

 • Maya

  Göteborg var tidigare en så trevlig stad att besöka och strosa runt i.Gå på Liseberg och shoppa lite i Nordstans butiker.Till och med på Centralstationen med alla olika mat och fikaställen var det mysigt att besöka.Det är slut med det nu.Lusten att besöka Göteborg är lika med noll efter den senaste resan dit.Hur kan en stad få bli så förstörd av alla dessa element som inte har här att göra ? Erik Nord har fullt upp med att hålla nere brottsligheten där, vilket torde vara ett hästjobb nuförtiden.

  Gilla

  • Kent

   Ja du Maya samma här. Jag bodde på Tredje långgatan i slutet av sextiotalet då fanns det ölstugor på Andra långgatan som stod för den tidens uteliv just där.
   Klientelet runt Järntorget, Haga och Masthuggstorget var sjömän, hamnsjåare och lite andra personer som gärna tog sig ett glas öl.
   Polisstationen fanns på Tredje långgatan och det var alltid poliser på Järntorget. Om någon hade tagit en öl för mycket och det blev några snedsteg eller var onormalt högljudd så hamnade den glade i fyllecell på Tredje långgatan.

   Gilla

 • Håkan

  Man förstår inte det här. Polisen varnar folk för att vara ensam i en av stadens knutpunkter för kollektivtrafiken. Det naturliga vore väl att Polisen hade ständig bevakning av området.

  Och nu verkar det som om miljardfiaskot med en linbana som förbinder Hisingen med fastlandet vid just Järntorget kanske blir av trots allt. Man kan undra hur tryggt det blir att sitta i en gondol utan chaufför hundra meter över Göta älv som ensam svensk med ett otryggt gäng som kliver på vid Järntorget.

  Politikerna i stan är mer intresserad av att bygga om hela staden än att den skall vara trygg att leva i.

  Gillad av 1 person

  • G Nordström

   Hur tänkte du det skulle gå till med 20 000 för lite poliser i förhållande till befolkningen.

   Gilla

   • Cirkus Sverige.

    Poliserna räcker till, mer än väl…till svenskar….men poliserna kommer aldrig räcka till för importen av kulturberikare.

    Röstas det för idioti, så får vi idioti !
    Och det värsta är…att det är dina barn och barnbarn som får lida.

    Gilla

 • ruben

  Regeringens samhällsbygge har avstannat och genomsyrar myndigheterna. De fortsätter arbetet med att göra officiella platser säkra för beväpnade knarksäljande brottslingar, som inte hör hemma där. Jag längtar till den dagen när vuxna börjar ta ansvaret och vänder på Sveriges obegripliga utveckling. Det får gärna börja i riksdagen.

  Gilla

 • Olof.p

  Vi får samla ihop några gamla goa gubbar som får åka ner till Järntorget och skapa lite ordning när polisen inte kan.

  Gilla

  • goa genuspedagoger

   Bra förslag. Polisen kan hoppa käpphäst runt de goa gubbarna när de löser problemet samt servera fika. De tar på krafterna att lösa alla problem i ”Sverige” eftersom det är så många. Lite kaffe och bullar gör susen och fyller på energidepåerna.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: