Iransk ledande kärnfysiker mördad i attentat

UTRIKES. Den iranske kärnfysikern Mohsen Fakhrizadeh har mördats i ett attentat i norra Iran på fredagen, rapporterar Irans statliga medier.

Mohsen Fakhrizadeh kallas pappa till Irans kärnvapenprogram och är tidigare officer i revolutionsgardet

Irans försvarsdepartement kommit med ett uttalande där man säger att Fakhrizadeh avled på sjukhus efter att han attackerats av ”beväpnade terrorister”. Enligt uttalandet uppstod skottväxling mellan attentatsmännen och Fakhrizadehs säkerhetspersonal.

Fakhrizadeh beskrivs som den drivande kraften i utvecklingen av Irans kärnvapenprogram, enligt New York Times.

Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif menar på twitter att det finns mycket som pekar på att Israel är inblandat i den dödliga attacken mot den iranske kärnfysikern Mohsen Fakhrizadeh. Han uppmanar omvärlden, ”och särskilt EU”, att fördöma attentatet.

– Pettersson undrar varför inte Twitter sätter varningsflagg på detta uttalande som de gör när Donald Trump skriver något utan bevis? Är Irans utrikesminister trovärdigare än USA:s president?

Fast jag tror inte Israel, skyldiga eller oskyldiga, är direkt ledsna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Iransk ledande kärnfysiker mördad i attentat

  1. Kan vara ett steg mot en fredligare värld.

    För stegen i Sverige är steg mot än mer kriminalitet mot svenskar, och då naturligtvis med Socialdemokraternas accepterande… för vad gör Socialdemokraterna för att minska antal kriminella ?

    Och mitt i värsta Corona pandemin, vad gör Socialdemokraterna då ?

    Jo, de fortsätter i oförminskad omfattning att ta hit än flera VINSTER FÖR SAMHÄLLET, med både risker för Corona, AIDS och alla tänkbara sjukdomar….och mera av kulturberikningar av svenskar.

  2. Ni som trycker tummen ner.Är ni medlemmar i Antifa eller typ Röda utövarna eller vad dom heter alla cp organisationer.

Kommentera