Mördaren Farhang Ezzati fortsätter sitt våldsamma liv bakom murarna


VÅLDSVÅGEN. Mördaren Farhang Ezzati, 29, sitter fängslad på livstid för mord och mordförsök men bakom fängelsegrindarna fortsätter han sitt våldsamma liv. Genom att i plötsliga utbrott skalla, slå och sparka så har mördaren skadat flera kriminalvårdare så illa att de tvingats uppsöka sjukhus, enligt Expressen.

– Pettersson säger att kostnaderna för att förvara Farhang Ezzati i fänggelse är över en miljon om året. Det är orimligt och det måste gå att hitta handra lösningar.

Ezzati har dubbelt medborgarskap, Iranskt och svenskt. Det svenska borde återkallas och sedan skulla Ezzati få avtjäna sitt straff på hemmaplan, givetvis av humanitära skäl.

TIDIGARE 2018-02-09. Tre invandrare döms till livstid för knivmord

BROTTSLIGHET. Hovrätten dömer tre män till livstids fängelse för knivmordet på en man i Borås förra året. Farhang Ezzati, 26, döms för mord, de andra två, Michael Altun och Sharam Karim, båda 24 år, döms för medhjälp till mord. Hovrätten skärper därmed straffen för de två 24-åringarna.

Hovrätten dömer dessutom, precis som tingsrätten, alla tre männen för ytterligare två mordförsök och en fjärde man till fyra månaders fängelse för skyddande av brottsling.

Det var i mars som tre unga män knivhöggs i stadsdelen Hässleholmen i Borås. En av dem dog senare av sina skador.

Pressmeddelande från Hovrätten.

Mål nummer B 4720-17

TIDIGARE 2017-10-21. Invandrare döms till livstid och tolv år för mord och mordförsök

INVANDRARVÅLD. Tre invandrare, Farhang Ezzati, 26, Michael Altun, 24, och Sharam Karim, 23, gick i ett trapphus i Hässleholmen, Borås till knivattack mot en ung man som höggs ihjäl. Två andra skadades allvarligt.

Farhang Ezzati

Nu döms Farhang Ezzati till livstids fängelse för mord och mordförsök.
Michael Altun och Sharam Karim döms till 12 års fängelse vardera för mordförsök.

Bakgrunden till händelsen ska ha varit en skuld, verklig eller inte, och tingsrätten skriver i sin dom att mordet var mycket brutalt. Det unga offret flydde för sitt liv innan han ”så sakteliga förblödde ensam i kyla och mörker”, skriver tingsrätten.

Ezzati har dubbelt medborgarskap, Iranskt och svenskt. Det svenska borde återkallas och sedan skulla Ezzati få avtjäna sitt straff på hemmaplan, givetvis av humanitära skäl.

De andra två är svenska medborgare.

Kostnaderna för försvarsadvokaterna på c:a två miljoner hamnar på staten och sedan ska de troligen överklaga.  Deras tid i fängelse kanske 35 miljoner men de blir lönsamma på sikt säger statsministern.

Borås Tingsrätt Dom B 1006-17

TIDIGARE 2017-05-05. Sharam Karim efterlyst för mord och mordförsök

INVANDRARVÅLD. Polisen går ut med namn och bild på en efterlyst man som är häktad i sin frånvaro. Han har varit försvunnen sedan kvällen då mordet begicks.

Sharam Karim, 23, Foto: Polisen

Den misstänkte heter Sharam Karim och är 23 år gammal. Han är misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden, för ett knivmord och två mordförsök tillsammans med två kumpaner.

Nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp. – Det är ett allvarligt våldsbrott i gängmiljö, kan man säga. Våra tre målsägande befinner sig uppe på Hässleholmen och enligt vår uppfattning blir de uppsökta av en konstellation med individer och så händer det här, säger Magnus Dahl, spaningsledare vid polisen i Borås.

I samband med knivbråket befann sig ett stort antal ungdomar på platsen. De två andra männen som skadades i attacken blev knivhuggna med ett flertal hugg.

Ingen greps direkt i samband med händelsen. Men i mitten av april häktades två män födda i början av 90-talet. De är nu sannolikt misstänkta för mord och mordförsök.

Enligt Magnus Dahl bedöms han inte som farlig för allmänheten. Däremot anses hotbilden mot Karim själv vara stor med tanke på omständigheterna.

I dagsläget vet inte polisen om Sharam Karim befinner sig i Sverige eller kan ha lämnat landet, men de arbetar efter teorin att han har lämnat Borås.

Magnus Dahl avråder allmänheten från att själv ingripa, utan vädjar om att de som har upplysningar om var Sharam Karim befinner sig kontaktar polisen direkt istället på nummer 114 14.

TIDIGARE 2017-03-23. En död och två allvarligt skadade babbar efter knivbråk i Borås

INVANDRARVÅLD. En ung man knivskars till döds i samband med ett stort bråk i området Hässleholmen i Borås, rapporterar flera medier. Polisen fick larm vid 21.30-tiden om bråket, där minst ett femtontal ungdomar var inblandade. Mannen dog på sjukhus under kvällen. Ytterligare två unga män vårdas för allvarliga knivskador.

– Det här handlar inte om några rispor, utan rejäla hugg, vad jag förstår, säger Johan Ljung, gruppbefäl vid polisens ledningscentral i region Väst. Vid 23-tiden hade ingen person gripits.

En helikopter cirkulerade också i området under kvällen och natten. – Det är inte bara för av spaningsskäl utan också för bevakning, det handlar ju om Hässleholmen och där kan det ju bli ganska oroligt, säger Johan Ljung.

Det har också varit oroligheter vid akutmottagningen på sjukhuset i Borås, där ett 30-tal primater samlats.

Knivbråket har utspelat sig utomhus i ett bostadsområde. Ingen person var vid midnatt gripen. – Däremot har vi hämtat in ett flertal personer för förhör, men ingen av dem är i nuläget misstänkta, säger Johan Ljung.

Om det mångkulturella paradiset Hässleholmen på bloggen… 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Mördaren Farhang Ezzati fortsätter sitt våldsamma liv bakom murarna

 • ThePeter

  Finns det något intresse i att utreda och rapportera om hans tidigare liv i andra länder. SÄPO bör väl ha detta på sitt bord. Men det går kanske inte att få ut detta.
  Menar att, det om nåt borde vara relevant om hans fortsatta medborgarskap skall dras in och att det borde uppmärksammas mera.
  Att slaskmedia inte har det intresset vet vi, men för oss som måste leva bland dessa importerade brottslingar är det av stort intresse att veta detta.
  All påverkan till ett brottsfritt Sverige är rätt väg att gå.

  Gilla

 • Michael Pettersson

  Lås honom på isolering då. Mat genom en lucka i dörren och allt sådant. Låt honom sddan ruttna därinne.

  Gilla

 • Br

  Ett tips ifrån en ensamstående.. lås in dessa på isoleringen i typ 3 vecko
  r.öppna sen o spola kallt vatten på dem.o så stäng igen i 3veckor. Så blir det nog bra detta

  Gilla

 • G Nordström

  Konstigt att de kunde bli dömda för medhjälp till mord när Ukrainarna inte alls kunde dömas för mordet på Gert-Inge på grund av man viste ju inte vem som gjort vad.

  Gilla

 • Kattsand

  Här hade han passat in:

  Gilla

 • Argus

  Ögonen är själens spegel heter det. I dessa två ”gentlemäns” själaspeglar ser jag bara förakt och ohöljd ondska. Förvisa dem och låt människor som är vana hantera dem.

  Gilla

 • Niklas R

  Kriminalvårdarna borde se hur vakterna i filmen ”Nyckeln till frihet” behandlade uppstudsiga fångar och därefter ge Ezzati samma behandling.

  Gilla

 • Moberg

  Väktarna/vårdarna har de inte ens en batong, men skulle de skada någon av ”svetsarns” skyddslingar fick de väl strängare straff än den intagne.
  Vi kan inte vara dumsnälla längre och definitivt inte då de sitter inne för allvarliga brott.

  Gillad av 1 person

 • anders

  han leva
  Skicka honom till Jan Mayen där kan leva bra tills isbjörnen äter upp honom.

  Gilla

 • Julius Soreff

  Hyr förvarings platser i Bulgarien. Enligt SvD 2015 kostar en fängelse plats där under 5 euro. Skicka ditt alla med fängelse straff över 3 år. Kostnaden i Sverige är 637 euro. Det mår bli slut på Hiltons servicen.

  Gilla

  • Niklas R

   Kan skicka dit alla européer som ska utvisas efter avtjänat fängelsestraff (vilket blir alla utländska medborgare när vi hyr dessa platser), efter avtjänat straff kan bulgarerna bara släppa ut fången på gatan.
   Samma sak ska vi göra i Kongo och Libanon, hyra fängelseplatser för alla afrikaner och asiater som ska utvisas efter avtjänat straff.
   Detta ifall deras hemländer vägrar ta emot sina medborgare efter att de avtjänat två tredjedelar av strafftiden.

   Gilla

 • Kungen

  Det bästa för oss och honom vore en enkel biljett till hemlandet. Problemen lösta

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: