Regeringen underlättar för afghanerna


Nu har regeringen beslutat att de unga männen med rötterna i Afghanistan ska ges en större chans att få stanna i Sverige.

Denna s.k. gymnasielag är ett skämt ändå från första början. Nu är det inte längre ett skämt, utan en parodi på den rättssäkra och strama asylpolitik som Socialdemokraterna säger sig stå för.

Nu ska de unga männen inte längre tvingas till att söka jobb som varar i minst två år för att få stanna i Sverige. Nu har regeringen, med starka påtryckningar från både Mp och C, beslutat att de unga männen med rötterna i Afghanistan bara behöver hitta ett jobb som varar i ett år för att få stanna i Sverige.

Regeringen som till vardags är väldigt senfärdiga att ta fram nya lagar och regler har den här gången snabbat på processen. Redan nästa vecka ska de nya reglerna börja gälla.

Förnärvarande är ungdomsarbetslösheten i Sverige dryga 27 procent och har inte varit så hög sedan 30-talet. 160 000 ungdomar går just nu arbetslösa och frågan är om de här unga männen med rötterna i Afghanistan ska ges förtur eller om socialister och centerpartister med egna företag står i kö för att låta anställa en ung man med rötterna i Afghanistan. Jag misstänker att det kan bli ganska livliga diskussioner i sociala medier, i skolorna och i kompisgängen.

SR


10 responses to “Regeringen underlättar för afghanerna

 • Erling

  En stank av förruttnelse från ansvariga politiker sprider sig likt en epidemi!

  Gilla

 • Pettersson

  Ensamkommande ungdomar ska inte längre behöva hitta jobb som varar i två år för att få stanna permanent i Sverige. Det ska räcka med ett år har regeringen enats om. Nu vill regeringen att det här ska gälla redan från torsdag nästa vecka. Ibland går det fort och ibland tillsätts det en utredning.

  Undrar varför det går så fort ibland?

  Gilla

  • messkalle

   Svaret på frågan; Deras föräldrar står vid Sveriges gräns och vill så gärna återse sina barn. Det har kostat på, både att sända hit dem och vara utan dem. Nu vill de att Sverige skall kompensera dem med välfärd för resten av deras liv. Är det för mycket begärt.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  I världens största Aprilskämt Sverige kan all tänkbar idioti hända !
  Det kristna Folkhemmet är enligt min uppfattning förlorat, det har gått för långt numera styr Muslimerna landet nu saknas bara minst ett Islamistiskt parti i Sveriges riksdag och införande av Sharialagar och detta är garanterat ett faktum senast 2030.
  Så länge den landsförädiska 7 och dess väljarkår existerar så blir det ingen förändring bara försämring.

  Gilla

 • Fjölet

  En hel hög med icke identifierbara ”ungdommar” som i stor del ljugit om vem de är, var de kommer i från, ålder .
  inte ett skit verkar regeringen göra för att identifiera dem, ta reda på om de är förrymda brottslingar med finger avtryck, kontrollera med ett antal länder om vad , vem de är.!!!
  Men ge dem chans på chans på att bli svenskar , de är de väldigt måna om??
  Löfven vad håller den regeringen på med.
  vi har aldrig givit dem fria händer att kolapsa landet absolut inte i corona tider.

  Gilla

 • Tony

  Klart att Gymnasielaget är ett skämt, hela regeringen
  är ju ett skämt!

  Gilla

 • Zorak

  Varför tar inte SD och M strid mot slappheten och den importerade kriminaliteten som afganerna fört med sig till Sverige?
  Dessutom vad händer med länder som Afgaistan om man hela tiden exporterar sina unga? Vad blir då kvar för att bygga upp landet? Eller är planen att de efter islamiseringen av Sverige skall exportera oss till de länder de redan förstört?

  Gilla

  • Bosse S

   Det är regeringspartierna eller jöken som för närvarande har makten i riksdagen. Alla andra partier kan ropa sig hesa utan att någon bryt sig. Så det är förklaringen till att det ena tokigare än det andra kan genomfrivas utan att SD kan göra ett skit.

   Gilla

 • Katten

  Sozzarna inbillar sig väl att de ska fortsätta rösta på dem till nästa val, om det nu blir något.
  Men de får känna sig blåste, rösten blir på något av de nya muslimpartierna.

  Gilla

 • Nosferatu

  Det är uppenbart att regeringen vill att de ska stanna. Hittar de inga jobb inom ett annat så dyker nya och ännu mildare regler upp.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: