”Hälften av sexåringarna pratar för dålig svenska”

INVANDRING. Varannan sexåring på grundskolorna i Järvaområdet i Stockholm pratar svenska för dåligt. Barnen riskerar att inte klara kunskapsmålen, larmar grundskolechefen Happy Hilmarsdottir-Arenvall enligt SVT.

I Petterssons klass fanns invandrare, de blev alla utan undantag svenskar på några år och föräldrarna har klarat sig bra även om inte alla lärde sig flytande svenska. Nu ser vi till och med problem efter tre generationer och många verkar inte vilja bli svenska.

Järvaområdets grundskolechef ansvarar för tretton kommunala grundskolor i Rinkeby, Kista och Tensta i nordvästra Stockholm. Skolorna prioriterar språkutveckling i samtliga ämnen och redan när eleverna börjar i förskoleklass kartläggs deras språkkunskaper för att tidigt sätta in insatser så att barnen klarar kunskapskraven. Men grundskolechefen är oroad.

– Ungefär 50 procent av eleverna har väldigt dåliga språkkunskaper i svenska språket, säger Happy Hilmarsdottir-Arenvall.

– Det är skrämmande tycker jag att man kommer till skolan och inte har en grundläggande kunskap. En del av barnen är nyanlända, men många är födda i Sverige och talar trots det inte svenska.

– Pettersson har i många år sagt att i grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “”Hälften av sexåringarna pratar för dålig svenska”

 1. Varför ska det pratas svenska i dagens och framtidens Sverige ?
  I Muslimska länder pratas det ju Arabiska.

 2. Varför skulle det hjälpa att tvinga dom till förskolan?
  I Ronnebys förskola pratar ingen svenska!
  Nog inte den enda.

  • Förebilden till detta påfund kommer, inte överraskande, från gamla DDR, Gamla Rumänien och Nordkorea. Avsikten är förstås att i ett tidigt stadium skola in den kommunistiska läran. Alla ska bli likformiga och lydiga socialister.

 3. Var på ett gym för nån månad sedan. Där pratade nån ung person, typ 25 år, med en äldre herre. Denna 25-åring pratade mycket dålig svenska. Den äldre mannen frågade, varifrån kommer du..?? Svaret blev, jag är chilenare och är född här. Men det lät som han kommit för 1-2 år sedan. Han hade bl a sökt till polis. men blivit nekad.

 4. Dom flesta 6-åringarna bör väl ändå vara födda här. Hur är det då möjligt att det svenska språket brister ? Kanske är det hemmiljön som påverkar utvecklingen, där det endast talas arabiska och dylikt. Kanske påverkar föräldrarna barnen till att icke lära sig svenska för att hålla den islamistiska hjärntvätten vid liv. Ska dom ändå bara fostras till hänsynslösa IS-soldater, så varför lära sig fiendens språk…

 5. Vi får inte ställa några krav på dom som kommit för att rädda våra pensioner i framtiden. Det är väl bättre att alla som bor i Sverige lär sig arabiska istället. Annars har väl vi svenskar rätt till tolk precis som alla som inte lär sig svenska under ett helt liv här. Alla ska ju ha rätt att leva på precis samma sätt som om dom inte flyttat till ett annat land. Det enda kravet som ställs i Sverige är att vi infödda svenskar inte ska vara rasister.

 6. Våra politiker glömde eller begrep inte, i sin humanitära storhet, att språket, verktyget för civiliserad kommunikation, är en grundsten för demokratin.
  Alternativt har de, helt slugt, planerat för demokratins förfall.

Kommentera