Vindkraftverk har kollapsat

ENERGI. Vindkraften är ren och säker brukar det heta men det stämmer dåligt, ett 230 meter högt vindkraftverk på Aldermyrberget utanför Jörn i Skellefteå kommun, kollapsade under natten mot söndag.

Steget Efter

Hela tornet kraschade ner i marken. En person var på plats under händelsen men inget har kommit till skada. Händelsen ska nu utredas, rapporterar Norran, bakom betalvägg men där finns en bild. Som jämförelse så är vindkraftverket 230 meter högt. Tärning Torso 190 meter och Kaknästornet 155 meter.

– Pettersson har tidigare skrivit om vindkraft som mördar, är smutsig och oekonomisk samt farlig, så inget är nytt. Läs Här

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Vindkraftverk har kollapsat

 1. Vindkraft är det absolut dyraste sättet att tillverka ström. Därför tvingar MP oss att göra det.

 2. Pippipartiet MP lär visst värna om naturen. De får väl stoppa upp några örnar och andra stora fåglar som massakreras av vindflöjlarna. För snart har vi inga kvar. Det blir fint när elbilsfantasterna inte kommer att kunna ladda sina bilar, tågen går inte heller. Eller skall tokpartiet MP som vill ha snabbtåg, tillverka ånglok. Restid 3timmar från Stockholm till Uppsala. Skall snackarna i PK ligan gå till Arlanda för att flyga till varmare länder.

  • Vem bryr sig? Det kommer bara floskler och propagandaretorik från talskrivare som blivit instruerade av de som driver agendan ur den munnen…

   • Du har så rätt. Jag hoppade över statsministern. Nu är det ‘Barnmorskan i East End’ på åttan så nu får ni klara er själva. Det ska vara dom från förr i tiden. Precis som jag minns det. Så nu stänger jag av vinylgodis.se och slår över till kanal 8. Ha det!

 3. Nu har högerextremisterna varit framme igen. Vad blir det härnäst? Minksläpp på Listerlandet?

 4. Undrar hur många biljoner dollars och landskap förstörda av vindmöllor kommer det kosta innan denna röd-gröna galenskap kan utrotas.
  Europa går redan på knäna på grund av socialism inom ekonomin och massinvandring av dysfunktionella analfabeter från Mellanöstern och Afrika.
  Klimatreligionen är sista spiken i kistan.

 5. De flytande vindkraftverken från
  företaget Hexicon har inte de flesta
  av dessa problem.

  De blir nog snart ”upptäckta” av
  svenska energimyndigheten ?

  Att göra fönster till solfångare genom
  att spraya dem med ”specialspray”,
  helt osynlig, är också ett kommande
  alternativ .
  => det finns ju många fönster att konvertera
  till solfångare !
  Lösningen finns redan !
  => då blir det ström över i befintliga
  ledningar till att ladda elbilen !
  => med de nya ”Glass” batterierna blir
  det intressant med elbil också !
  => de batterierna brinner inte heller !
  => litiumbatterierna går ju nästan inte att
  släcka när de tar eld !
  => nuvarande bilar med litiumbatterier
  ska ju helst stå i ett plåtgarage när
  de laddas .

  Intressant väl ?

  • Menar du pansarplåt? Annars borde armerad betong vara bättre. Kanske både och? Och så isolerat material emellan. Kanske trä det är ju fossilfritt.

  • Försök att tänka lite på fåglarna. Skrikhalsarna och hafsörnarna. Det blir inte lätt för dem att slåss mot alla väderkvarnarna.

 6. Swebbtv: Steg för steg förlorar folket makten. Mikael Willgert och Lars Bern belyser de mycket negativa effekterna av vindkraftsutbyggnaden på Ripfjället i Malungs kommun i Dalarna.

  https://www.youtube.com/watch?v=X87oKE5gGLA

  Per Bolund (MP) finansmarknads- och biträdande finansminister sen 2014 och Sveriges bostadsminister sen 2019 har starka åsikter om kommunernas lagstadgade vindkraftsveton.

  Delcitat

  Ska vi nå ett 100 procent förnybart elproduktionssystem, då måste vi ta bort sådana hinder, säger Per Bolund.

  Slut delcitat

  Läs gärna hela SVT:s referat av Per Bolunds missnöje med kommunernas användande av sina lagstadgade vindkraftsveton.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-vill-slopa-det-kommunala-vindkraftsvetot

  Per Bolund vill att vindkraften skall byggas ut i ett snabbare tempo innan folkopinionen upptäcker de negativa effekterna och därmed lyckas försena eller kanske t o m stoppa vindkraftsutbyggnaden.

  För övrigt, hur kan Per Bolund som miljöpartist klassa vindkraftsutbyggnaden som “ett 100-procent förnybart elproduktionssystem” om man tar med i beräkningarna all fossil energi som använts för att producera vindkraftverken, bygga vägar och fundament mm på marken för montering av dessa gigantiskt höga verk?

  Efter kraftverkens beräknade livslängd skall de monteras ned och marken återställas till ursprungligt skick, vilket medför ytterligare förbrukning av massor med smutsig fossil energi.

  • Tillägg:

   Vindkraftverkens livslängd beräknas bli endast c:a 12 år. Därefter skall de monteras ned och fundamenten i armerad betong ska tas bort och markområdet återställas till ursprungligt skick.

  • Tillägg:

   Se och lyssna gärna till denna video av Swebbtv i serien Fjärde Statsmakten 69.

   Politiker och medier vägrar lyssna – “Nej till vindkraft på Ripfjället” i Malungs kommun.

 7. Det ser ut som något fel uppstått så att verket snurrar alldeles för fort! Ett så stort verk har blad som väger 10-14 ton styck! Vem vill komma ivägen för dessa!? De blir också så dyra att återvinna så att de grävs ned istället när de är uttjänta och avger då bla Bisfenol- a tyckte jag Elsa Widding sade. Vem får annan får göra så i dagens läge när snart sagt allt ska återvinnas!

  • Man kan ju lägga skatt på bladen precis som på plastpåsarna. Eller pant som på Petflaskor. Eller hur Isabella Lövin (Mp)?

   • En plastpåse väger 30 gram och kostar 3 kr i skatt. Då borde skatten på varje rotorblad bli 1,2 miljoner kr?

   • Argus: Det ju så man gjort med riktiga kraftverk. Lagt på skatter så de måste avvecklas. Kärnkraftverk och kraftvärmeverk. Därför måste vi räkna med elavbrott i vinter.

   • Pettersson 22 11 2020 at 17:54:

    “Plastpåsen kostar 3 kronor i skatt men sedan blir det 25 procent moms. Så med skatt på skatten 3,75 i påsskatt.”

    Plus moms på själva påsen. De kostar väl ett par kronor. Utan skatt.

    Hur mycket kostar en bärkasse utan tryck?

    Jag har sådana där flergångskassar som det står City Gross på när jag går till ICA eller Hemköp. Till Lidl går jag aldrig. Det är olidligt långt.

 8. Jag hoppas vi kan riva samtliga vindkraftverk.
  En vansinnig ide från början till slut.
  Vi måste behålla kärnkraften tills vi har något som är bättre. Elbehovet ökar hela tiden och då gäller det att ha tillförlitlig elförsörjning. Inte bara när det blåser……😄😄

Kommentera