EU kan godkänna vaccin i år

PANDEMI. EU kan i bästa fall komma att godkänna två vaccin mot covid-19 redan före årsskiftet, säger EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen, Europeiska kommissionens ordförande fungerar som EU:s premiärminister och är inte folkvald. Bild från Wikipedia.

Hon understryker dock att det inte innebär att det går att sätta igång med massvaccinering med en gång. – Inledningsvis handlar det om låga tal, de större mängderna kommer först senare, säger von der Leyen enligt norska VG. De två vaccinen som är aktuella är enligt von der Leyen de som tagits fram av Moderna och Pfizer/Biontech.

Foto av cottonbro pu00e5 Pexels.com

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “EU kan godkänna vaccin i år

 1. Vänta er inte för mycket.
  Det går nog bra med vaccinet ända tills det kommer till Sverige.
  Då blir vi som vanligt sämst i EU.
  Hur gick det med dödstalen, PISA, arbetslösheten, BNP?

 2. Två amerikanska läkemedelsbolag som ligger i framkanten av denna SARS-COV-2 kamp. Pfizer i samarbete med tyska Biontech.

  Enligt vad som hitintills framkommit så verkar Modernas vaccin var betydligt enklare att hantera i samband med utkörning, förvaring och vaccination..

  Modernas vaccin ska kunna förvaras i kylskåpstemperatur i 30 dagar, och i -20 grader i ett halvår.

  Pfizer och Biontechs gemensamma vaccinkandidat klarar endast av att förvaras i kylskåpstemperatur i som mest fem dagar, och behöver annars förvaras i -70 grader.

  Vilket naturligtvis underlättar för Modernas vaccin att spridas ut till fler möjliga vaccinationsställen globalt.

  Båda vaccinen ges i två doser med 28 dagars mellanrum. Hur länge vaccinkandidaterna ger ett skydd vet man ännu inte.

  Man måste imponeras av att de har fått fram detta vaccin så snabbt. Även om det har varit brådskande för många människors hälsa och leverne.

  • Många miljoner ”idioter” lever tack vare vaccin mot difteri, kikhosta, stelkramp, polio, haemophilus influenzae typ b (Hib), pneumokocker, mässling, påssjuka, röda hund, rotavirus, hepatit B, humant papillomvirus (HPV) med flera. Skulle inte förvåna mig om dina föräldrar var några av idioterna som räddade ditt liv.

   • Så kan det vara, men det råder delade meningar om det! När det kommit fram motstridiga och andra fakta! Exempelvis gällande polio så sjönk antalet drastiskt redan innan vaccineringarna! Denna del klipptes bort i propagandagraferna så att endast delen EFTER vaccineringarna fanns kvar! Det är bevisat! Information om allt det övriga finns på nätet och en stor del av detta ÄR bevisat! Det gäller även orsakerna till symptomen
    på t ex polio. Man ska inte förblinda sig och tro att det är endast Medierna som kommer med osanningar, vinklingar och utelämningar av sanningen. Mässling Påssjuka pch Röda Hund är i allmänhet helt ofarliga för barn i Västerlandet och förr ville man att barnen skulle få alla dessa sjukdomar! INGEN av mina hundratls skolkamrater och vänner under min uppväxt dog av dessa sjukdomar! Endast en fick biverkningar av påssjuka så att en testikel fick opereras bort.
    Däremot dog många barn av Kikhostevaccinet, därför togs det bort under många år. Det finns även många dödsfall och biverkingar av andra vacciner som tystats ned och/eller skyllts på andra saker. Glöm inte Pandemrix-skandalen 2009 när HUNDRATALS Svenska ungdomar fick sina liv (genom narkolepsi) förstörda av detta vaccin, och det är de erkända fallen! Många andra får INGEN ersättning! Läkemedelsbolagen har tillåtits att friskriva sig från ansvar! Varför ? Om vaccinerna är ofarliga! Något att tänka ordentligt på!

Kommentera