Brandattentat mot Backa kyrka

BROTTSLIGHET. Backakyrkan i Hisings Backa utsattes för skadegörelse natten mot onsdagen. Enligt polisens uppgifter ska dörren satts i brand och en sten kastats genom ett av fönstren. – Det är allvarligt. Varje skadegörelse som sker mot en kyrka är allvarlig. Men nu är det polisen sak att utreda vad som har hänt och i vilket sammanhang det skett, säger kyrkoherde Andrea Schleeh.

Backa kyrka Foto: Louise Persson

Polisen larmades till platsen klockan 01:34 efter att det automatiska brandlarmet gått igång. – Dörren har skador efter en brand. Vad gäller stenen har den inte gått genom fönstret, men det finns krosskador, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesman region Väst.

Nuvarande kyrka togs i bruk 1864 och ersatte då en medeltida kyrka som troligen uppfördes på 1100-talet eller tidigt 1200-talet.

Polisen

Filmen till Kyrkovalet 2017. Nästa kyrkoval sker Söndagen den 19 september 2021, var med och påverka då…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Brandattentat mot Backa kyrka

 1. Inte långt hade mina morföräldrar en bondgård. Det var lugnt på gatan för femtio år sedan om man säger så.

 2. ” Det är allvarligt” Ja inte bara allvarligt, det är en skymf mot
  det Svenska samhället och vårt kulturarv!

 3. Det finns alltid två sidor på ett mynt. Är det en person som hatar kristendom, eller är det en person som hatar kyrkan för att politiker och prästerskapet lämnat kristendomen och vänder sig mer och mer mot en arabisk religion. Varför bara byggnader som tillhör svenska kyrkan och inte baptist-, pingst- missonskyrkor? Jag personligen lämnade kyrkan när ärkebiskopens valspråk blev ”allahu akbar”.
  Jesus säger i Matt 7:15 ”Akta er för de falska profeterna. De kommer till er i fårakläder, men i sitt inre är de rovlystna vargar”
  Var och en får tolka ordet profet som den vill, men för mig handlar det om prästerskapet i SvK

Kommentera