Vilken förebyggande åtgärd är bäst mot kriminalitet?

PROPAGANDA. Nio av tio svenskar tror att förebyggande åtgärder, som satsningar på skolan, är viktigt för att bekämpa kriminaliteten, enligt en Novus-undersökning som gjorts på uppdrag av SVT. Stödet är lika starkt i riket i stort som i de utsatta områdena.

Fler alternativ hos SVT

Även hårdare straff och fler poliser är populära förslag. Förslagen har något lägre stöd i de utsatta områden, som hellre vill ha fler socialarbetare.

En majoritet i både riket i stort, sju av tio, och i de utsatta områdena, sex av tio, tycker också att den förda flyktingpolitiken har lett till ökad kriminalitet.

– Pettersson menar att den bästa förebyggande metoden är att inte släppa in kriminella i landet och att utvisa de kriminella utlänningar som redan är här. Sedan är jag övertygad om att polisens resurser räcker för svenska kriminella men inte för Mellanösterns…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Vilken förebyggande åtgärd är bäst mot kriminalitet?

 1. Förbjud socialdemokratin.

  Jag vet att det har hänt förr, men nu är det verkligen nödvändigt. Vi kan inte acceptera att ett gäng idioter styr Sverige. Det får vara nog nu. Bort med Löfven och hans gäng, kanske inte ointelligenta, men oerhört skadliga för Sverige.

 2. Svar : Stängda gränser. Och om det inte hjälper återstår bara avlivning. Garanterat inga återfall.

 3. De som tror å detta är inte bara dumma i huvudet, utan även grovt mentalt störda. Detta han man ju hållit på med i åratal utan resultat så tror de att fortsätta med samma ska hjälpa.

 4. De effektivaste metoderna finns förmodligen inte med, som alternativ och borde vara olagligt att ignorera. Precis, som Pettersson säger i artikeln: stoppa insläpp av kriminella till Sverige och utvisa de kriminella, som redan finns här.

 5. Bästa åtgärden är att utvisa ALLA som har fått nej och är här illegalt. Även dom som fått medborgarskap och gjort allvarliga brott. Sist men inte minst STÄNG GRÄNSEN HELT

 6. Jag misstänker att frågan om att stoppa invandringen inte fanns med. Det är det absolut effektivaste alternativet för att förebygga kriminalitet.

 7. Utvisning som verkligen verkställs är det enda som fungerar men monopolisten Sveriges polis vill inte utföra sitt uppdrag (styrs av Dan Eliassson(s) röstfiskare)

  • Jag vet inte hur Dan Eliasson kom in i den här diskussionen, men jag kräks när jag hör hans namn. Det borde alla göra.

 8. Etniska nordbor och MENA-folk har helt olika uppfattningar om hur man är en konstruktiv medborgare i Norden……

Kommentera