Inte olagligt att bränna koraner

ISLAM. Förundersökningen om hets mot folkgrupp i ett fall där en koran bränts i ett industriområde i Malmö läggs ner, skriver Sydsvenskan, bakom betalvägg. – Att bara titta på den isolerade gärningen att tända eld på en koran så är det inte att bedöma som hets mot folkgrupp, säger kammaråklagare Sofia Syrén till tidningen.

Händelsen inträffade i samband med att islamkritikern Rasmus Paludan nekades tillstånd att elda upp ett exemplar av koranen på Rosengård i augusti. Partivänner utförde i stället bränningen utan Paludan och spred klippet på nätet.

Den islamkritiska juristen och politikern Rasmus Paludan vill förbjuda islam i Danmark och utvisa hundratusentals människor som inte uppfyller partiets definition av att vara dansk…Foto: News Øresund – Johan Wessman.

Personerna ingick senare i en grupp som ropade rasistiska slagord vid en tillståndslös manifestation på Stortorget. Här har man däremot inte kunnat identifiera en gärningsman, enligt kammaråklagaren.

– Pettersson är emot att böcker bränns, men koranen är ingen bok, koranen är en stridsledningsinstruktion för Muhammeds efterföljare till att underkuva världen till hans religion och det inkluderar, om det behövs, användandet av våld och förtryck.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Inte olagligt att bränna koraner

 1. Bokbränning har vi sett förr. Jag tycker inte att det var bra då, och jag tycker inte att det är bra nu.

  Om man har något att säga, så tycker jag att man skall göra det, högt, verbalt och tydligt. Det går mycket bra att provocera på det viset, om man nu vill det.

  Att bränna böcker tycker jag är att sänka sig lågt, lika lågt som dom man försöker påverka.

  Bättre metoder finns säkert, och dessa kommer jag att stödja.

 2. ”Pettersson är emot att böcker bränns, men koranen är ingen bok, koranen är en stridsledningsinstruktion för Muhammeds efterföljare till att underkuva världen till hans religion och det inkluderar, om det behövs, användandet av våld och förtryck.”

  Håller med Pettersson men koranbränning är ett lakmustest för yttrandefrihet. Hota och uppmana till våld eller kriminella handlingar, där går min gräns. Utan fri och öppen debatt dör demokratin. Vänsterns verktyg, motdemonstrationer, är ett otyg. I sämsta fall ger de publicitet åt enfaldiga idéer. Låt dessa falla i glömska istället.

Kommentera