Sven Wollter är död

INRIKES. I går seglade skådespelaren och författaren Sven Wollter till lugnare vatten. Sven blev 86 år och dog i sviterna av covid-19.

Wollter hyllas av kollegor och allmänhet som sig bör.

– Pettersson vill påminna om att Sven Wollter var aktiv kommunist. En ideologi som varit ansvarig för hundratals miljoner människors död.

Sven Wollter var inte med i lightversionen av de vänsterblivna utan bland de hårda grabbarna, att han ändå kunde ha en fantastisk karriär beror enbart på att det finns många sympatisörer i branschen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Sven Wollter är död

 1. Enligt rykte hade han kol . Kan det vara den egentliga orsaken till hans död ? Mvh Sjöström

 2. Jag gillade honom som skådespelare och respekterade honom som människa… även om jag inte höll med hans politiska åskådning så försvarar jag rätten till den och är övertygad om att även han gjorde.

  Det är så vi ska agera gentemot varandra, inte smutskasta eller förtala, hänga ut, våldta eller dödas.

  ”Där ordet tar slut, tar nävarna vid”
  Är ett gammalt ordspråk…

  Sven var en förespråkare för ordet i dess rätta bemärkelse, jag vill hedra Ditt minne. Vila i frid, Gud vare med Dig.

  • Tumme ned för det fria ordet? Är Du vänstertroll (Linda Snecker) eller bara Aschberg?

   Självklart får var och en tycka, men i detta fall vore det intressant att höra Din åsikt… skriv gärna privat på peter@toolbox.nu

 3. Även om han bekännde sig till kommunismen så gjorde han ingen stor sak av det och spydde inte ut hat mot meningsmotståndare. Han var en lysande skådespelare som gjorde många mycket bra och sevärda filmer.

  • Ossie:
   Du måste vara mycket ung,alt. blind sedan åren efter 60-talet…
   Sven Wollter var en grym agitator som alltid gick främst i VPK- ledet,får att riktigt synas. Stenbock tackar djävulen som nu hämtat hem två av sina apostlar från Abzurdien,under c:a en månads tid.Det andre var Jan Myrdal !!
   Betr. Pertterssons rader ovan kan jag intyga,att en mycket stor del av de s.k.konstnärerna,inom olika fack är svårt vänsterextremt sjuka…

 4. Går man in här på och skumläser Proletären som är Kommunistiska Partiet (tidigare KPML(r) organ så är de inte lika politiskt korrekta som V-partiet. De kan faktiskt tala om att invandring från mellanöstern inte är enbart av godo och pratar om hur förödande klankulturen är som dominerar utanförskapsområden är. De är inte identitetspolitiska som Vänsterpartiet är. Däremot är jag inte förtjust i dessa vurm för palestinerna.

  • Monica:
   Har du aldrig undrat varför ???
   Ju fler facetter inom en extremiströrelse(typ kommunismen) ju större dragningskraft,bland olika typer svagbegåvade !!
   Efter samma mönster arbetar ju dagligen vår PK-press !

 5. Att stå på avstånd att tycka det ena eller andra gör allt för många, Sven W. var en av dem.
  Att jag tycker han var en av de bättre skådespelarna är ju vad jag sett.
  Hur som…
  Sven, hoppas jag får vila i frid!

 6. En mycket bra skådespelare som levde i en sorts dubbelhet eftersom hans politiska åsikter var minst sagt VEDERVÄRDIGA! Tänk motstasen om han varit för typ SD, afs eller t o m NMR! då hade han inte ens fått vara med! Och glömts bort, som alla våra vanliga åldringar!

 7. ”Skådespelaren Sven Wollter, 86, har fått diagnosen covid-19. Göteborgaren, som numera bor i Luleå, smittades när han besökte sin son i Stockholm för en vecka sedan. Till Aftonbladet säger skådespelaren att han känner sig ”trött, trött, trött.”
  Precis som Västra Götalandsregionen och inte minst Göteborg, där Sven Wollter har sina rötter, är Stockholm är en av de regioner där coronakurvan pekat uppåt den senaste tiden. När Wollter kom till Stockholm visade det sig att en familjemedlem hade smittan, och att hålla avstånd hjälpte inte.

  – Jag mår lite halvtaskigt just nu. Jag har feber och det mår jag inte bra av. Jag är 86 år gammal vet du, så jag har anledning att vara lite orolig. Men det är inte så där panikartat, säger han till tidningen Aftonbladet.” (svt.se)

  Vi vet att 90% av de avlidna var över 70 år och att 70% var över 85 år. Då är det inte omdömesgillt att som tillhörande en riskgrupp resa till en region med hög smittspridning.

  Jag hatar den ideologi du propagerade för. Jag uppskattade dock ditt skådespel. Låt oss skilja på sak och person, vila i frid Sven.

 8. Hur kommer det sig att det är de som hyllar Sovjet och Stalin är de som skall tala om för oss andra vad som är rätt och fel?

  • Fråga dom som jobbar på SVT/SR, där kryllar det av
   sådana, kommunister har alltid lagt sig i vad andra
   ska tycka, det är nog deras enda sätt att hävda sig,
   för kommunismen som ideologi har aldrig fungerat
   någonstans, och kommer aldrig att göra det heller !

Kommentera