”Ungdomar” förstörde ambulans – personalen ”kokar”

BROTTSLIGHET. I slutet av oktober förstördes en annan ambulans med stenkastning i Täby under utryckning. Ambulansföraren Bengt Larsson chockades efter händelsen. – Tre personer kunde ha dött och nio barn kunde blivit föräldralösa, säger Larsson.

I söndags var det dags igen då vandaliserades en ambulans så att den inte gick att använda, rapporterar Expressen.

Svensk ambulans av Johanchristell99 – Eget arbete, CC BY-SA 4.0

Ambulansen skickades i söndagskväll till en patient i en lägenhet i Sollentuna. När den ena ambulansföraren efter besök i lägenheten skulle hämta båren var bilen sönderslagen och ambulansen så förstörd att den inte gick att använda.

Enligt ett vittne var det ”ungdomar” som slog sönder bilen.

Händelsen gjorde att patienten inkom till sjukhuset 20 minuter senare, eftersom man tvingades tillkalla ett nytt fordon.

– Tänk om det hade varit ett barn som satt i halsen eller en riktigt kritisk sjuk patient som vi behövde transportera på en gång. Nästa gång kanske de inte har så tur att de var en stabil patient, säger Malin till Expressen och påpekar att hon ”kokar av ilska”.

Händelsen rubriceras som blåljussabotage. Polisen har tidigare i veckan slagit larm om stenar som släppts från höga höjder, som gångbroar, rakt ned på bilar. Polisen säger sig se tecken på en ny variant av det brott som kallas sabotage mot blåljusverksamhet.

– Pettersson säger att brotten borde rubriceras som mordförsök och terrorism.

Det sker liknande brott regelbundet, häromdagen utsattes polisen i Halmstad för stenkastning, också då av ”ungdomar”…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “”Ungdomar” förstörde ambulans – personalen ”kokar”

 1. Jag vet inte om det är sant men det ryktas om att polisen skickar tre patruller till vissa områden. Den första ingriper. Den andra håller ryggen fri på den första. Och den tredje vaktar fordonen.

 2. Var blev lagen om kännbara straff för attacker mot blåljuspersonal av??
  Ingen brådska här inte , som med Gymnasielagen ?

 3. Det visar på hur låg hjärnkapaciteten är hos dessa Amöbor,
  hoppas att någon av dem behöver en Ambulans och att
  den är obrukbar på grund av sabotage.

 4. Det enda kännbara var att inte skicka en ambulans om inringaren behövt tolk då de kontaktade 112.
  Motiverat med att ambulanser i området tidigare blivit överfallna medelst stenkastning.
  Då kanske en dadel föll ner även för den delen av ”svenskarna.”

 5. Åtalspunkten ”blåljussabotage” har, som så många andra s-signerade lagar, visat sig vara en debattfloskel som ansvariga politiker kan använda i TV och ge sken av att vara en verkningsfull lag.

  Brottet rubriceras som ”skadegörelse” och den bedöms oftast som ”ringa”; straffpåföljden blir försumbar och inte alls i paritet med vare sig den ekonomiska eller den emotionella skadan.

  Mordförsök är, enligt min erfarenhet, den enda vettiga rubriceringen; problemet är att åklagaren aldrig kan visa på uppsåt, alltså att gärningspersonen hade som avsikt att döda eller vålla skada som kunde ha dödat om omständigheterna vore ogynnsamma.

  Om man inte har uppsåt att skada, varför kastar man då en sten från en bro och siktar på ett passerande fordon? Uppsåtet ligger i själva handlingen.

  ” Oaksamhet med bergmaterial ” blir säkert ett nytt lagförslag som kraftlösa politiker lägger fram för att stoppa stenkastning från bro.

 6. ”Snorungar” kan man läsa idag,imorgon ändrar de väl rubriken till barn ?
  Konstigt att de inte skyllde på ”högerextrema” .

Kommentera