Ali Al Rubaie anmälde sig själv på polisstationen

VÅLDSVÅGEN. Än en gång har det visat sig att det lönar sig att gå ut med ett riktigt signalement på misstänkta brottslingar. Ali Al Rubaie som misstänks ha misshandlat en kvinna på öppen gata i Malmö och filmat händelsen, har anmält sig själv till polisen.

Ali Al Rubaie

Förundersökningsledare Hanna Hagberg: – Den misstänkte valde själv att inkomma till polisstationen.

Ali Al Rubaie har delgetts misstanke om brott men är inte gripen, eftersom polisen inte anser att det finns anhållningsskäl.

-Pettersson säger att titta på filmen nedan och fråga er sedan vad polisen menar med ”inte anser att det finns anhållningsskäl”.

Ali är skriven i Rosengård, Ali är yrkeskriminell och livnär sig på narkotikaförsäljning. Han förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för grovt vapenbrott, misshandel, olaga frihetsberövande, grovt olaga hot, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, penningtvättbrott och flera vapenbrott.

TIDIGARE 2020-11-07 Polisen efterlyser Ali på våldsfilmen från Malmö, media skyddar brottslingen

VÅLDSVÅGEN. Filmen, som visar en händelse i Malmö sommaren 2019, spreds snabbt både i Sverige och internationellt när den publicerades i sociala medier i mitten av september, skriver Expressen/Kvällsposten.

Mannen på filmen kunde efter en tid identifieras av polisen och nu meddelar man att han är efterlyst för händelsen, eftersom man inte lyckats hitta honom. Vi efterlyser honom för ett förhör, säger Hanna Hagberg, förundersökningsledare på polisen i Region syd, till SVT Nyheter Skåne.

Mannen är 20 år gammal och dömd för flera brott tidigare, enligt SVT. Han har även kopplingar till gängkriminella i Malmö. Kvinnan som misshandlades gjorde en polisanmälan efter händelsen, men utredningen lades ner i brist på bevis. Den har sedermera återupptagits.

-Pettersson noterar att varken Expressen eller SVT vill att mannen grips. De pixlar och gör allt för att hjälpa den kriminella invandraren, dock finns opixlade bilder och filmen längre ned.

Ali Al Rubaie är hans namn, Ali är skriven i Rosengård. Ali är yrkeskriminell och livnär sig på narkotikaförsäljning. Han förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för grovt vapenbrott, misshandel, olaga frihetsberövande, grovt olaga hot, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, penningtvättbrott och flera vapenbrott.

TIDIGARE 2020-10-11. Kvinna slogs ner på öppen gata – utredningen lades ner

VÅLDSVÅGEN. Polisen har sökt efter den kvinna som blev nedslagen på öppen gata i Malmö och har bland annat bett om tips via tv-programmet Efterlyst. Men kvinnan anmälde själv misshandeln för över ett år sedan – då lades utredningen ner, skriver Sydsvenskan.

Filmklippet nedan, som visar när en kvinna blir nerslagen på Helsingborgsgatan på Möllevången i Malmö, fick stor spridning. Det har uppmärksammats av flera medier, först alternativa medier och sedan MSM med pixlade ansiken, Polisen gick också ut med att de sökte efter kvinnan som blev slagen i klippet.

Det visar sig att misshandeln anmäldes för över ett år sedan av kvinnan som misshandlades. – Hon anmälde händelsen när den skedde. Och då framkom inte så mycket i den utredningen så den blev nedlagd. Men den är återupptagen nu, säger förundersökningsledaren Hanna Hagberg till Sydsvenskan.

-Pettersson konstaterar att då lade polisen ned utredningen och de vill inte svara på om filmen fanns redan då, men har återupptagit utredningen.

I min värld skulle är Ali hämtas in, dömas av en jourdomstol till hatbrott och grov misshandel, inte utredas tills han och historien glöms bort.

Vi kan konstatera att Ali gått fri om inte alternativmedia börjat sprida filmen.

TIDIGARE 2020-09-23. Vem vill Expressen peka ut?

MEDIA & BROTTSLIGHET. Expressen uppger att en grovt kriminell pekas ut som misstänkt i utredningen av det misstänkta överfallet på Helsingborgsgatan i Malmö. På en film ser man hur han brutalt och utan förvarning tycks slå en kvinna i huvudet så hon faller handlöst mot gatan.

Misstankarna riktas mot en man i 20-årsåldern som har ett långt brottsregister. Han har tidigare dömts för misshandel, enligt källor till Expressen.

-Pettersson tittar på Expressens tecknade profil på den misstänkte och undrar över vem det föreställer? Det är långt ifrån den misstänkte Ali. Det verkar som Expressen vill skjuta skulden på svenne banan, dessutom är Ali ljust pixlad när Expressen visar filmen…

TIDIGARE 2020-09-14. Rasistattack av Ali på blond kvinna i Malmö

BROTTSLIGHET. Samhällsnytt har tagit del av ett videoklipp som visar hur en man inväntar en förbipasserande kvinna på Helsingborgsgatan i Malmö för att sedan plötsligt slå henne med full kraft i huvudet. Händelsen filmas av gärningsmannens vän som samtidigt skrattar när kvinnan faller handlöst till marken.

-Pettersson säger att så ser verkligheten ut i det ”trygga” Sverige medan myndigheterna jagar dem som berättar om denna verklighet för hets mot folkgrupp.

Detta kommer garanterat inte att väcka någon större uppmärksamhet i svenska medier, de har nog med att skriva snyftartiklar om illegala invandrare som saknar asylskäl och kränkta muslimer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ali Al Rubaie anmälde sig själv på polisstationen

 1. Att han anmälde sig till polisen var säkert hans mammas förtjänst, tror inte han själv har den styrkan till ett sådant beslut.
  Hur som helst ett riktigt kännbart straff skall han ha. Det bästa var att straffet bestod av: ”Du döms till 10 st nedslagningar exakt lika du gjorde med kvinnan, de kommer att utdelas då du minst anar det och på vilket tid som helst på dygnet.”
  Det skulle ge honom något att tänka på och förmodligen bättre än 3-4 år på kåken samt att det blev billigare för samhället.

 2. Säger förundersökningsledare Hanna Hagberg likadant efter att hon själv har blivit nedslagen? Tvivlar starkt.

 3. ”Öppna ERA hjärtan!”

  Släpp in fler av dessa vildsvin!
  – så blir Sverige bättre! – tror
  sossarna – och moderaterna
  (M har inte tagit avstånd från
  Reinfeldts uttalande!)

 4. Så ser en äkta skitstövel och ynkrygg, ut men tjejer tycker väl
  att det är okej att importera råskinn, dom är ju i majoritet för stor invandring?

  • Jafan det är sjukt, man kan tydligen klappa till folk, filmbevis finns och hbtq polisen rycker på axlarna och bötfäller arbetare som åker hem i 76kmh på 70 väg och står rakryggade framför spegeln när dom kommer hem.
   ”Älskling, idag har jag räddat liv”

Kommentera