Stor terror-attack i Wien


ISLAM. En attack har inträffat vid en synagoga i Wien, rapporterar tidningen Kronen Zeitung. Attacken utreds som ett terrorattentat och tros ha genomförts av flera attentatsmän, uppger landets inrikesminister i österrikisk tv.

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

Enligt uppgifter till Kronen Zeitung har en polis som bevakat synagogan blivit skjuten och har livshotande skador. En gärningsman ska vara död och en ska vara på flykt.

Tidningen skriver att en person sägs ha sprängt sig själv med ett bombbälte. Polisen i Wien skriver på Twitter att flera personer har skadats.

Tv-kanalen RTL har lagt upp ett videoklipp från en användare på Twitter som visar hur flera skott avlossas, och hur människor på gatan springer för att ta skydd. En stor polisinsats pågår i staden och obekräftade uppgifter säger sju döda, 15 skadade har förts till sjukhuset, det talas om attacker på sex platser, om gisslan och pågående terror.

UPPDATERAT: kl.10.00, fem döda är bekräftat. En av den är en 20-årig terrorist med kända kopplingar till terrorsekten IS. Han är född och uppvuxen i Wien med albanska rötter.

Frankrikes president Macron om terrorattentaten i Wien. Klart och tydligt. ”Detta är vårt Europa. Våra fiender måste veta vem de har att göra med. Vi kommer inte ge upp.”

– Pettersson väntar på att statsminister Stefan Löfven ska säga vad som är vårt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Stor terror-attack i Wien

 • Golonka

  Etnisk rensning behövs. Muslimer ska i förebyggande syfte deporteras från Europa, till sina hemländer.

  Gilla

 • HB

  Samtliga inblandade är välkomna , och Mer än berättigade till Asyl i Sverige som alternativt skyddsbehövande.

  Gilla

 • HB

  Svenska etablissemanget sänder kondulationer till de drabbades familjer….
  Både för han som sprängde sig, och de som bara sköt på gatan…..

  Gilla

 • Kattsand

  Sverige ligger också ganska bra till, man har välkomnat många IS-terrorister och snart får vi 4 till, och det finns god tillgång till både vapen och bomber (något vi ser dagligen i nyheterna), man skulle kunna säga att politikerna spelar rysk roulette med våra liv….

  Gilla

 • nosferatu

  ”Sprängt sig själv”. Vittnar det om att förövarna är muslimer? Förlåt media, islamister menar jag…

  Gilla

 • per22

  Hörru Stefan. Du pratar om spekulationer gällande muslimska terrorister. Antingen ser och hör du dåligt, eller också ljuger du medvetet för oss nu igen. Du verkar tro att en IS-muslim är jämförbar med moder Teresa.

  Gilla

 • Maya

  Eftersom dessa galningar finns i hela Europa så kan dessa avgrundsandar ställa till det varsomhelst.Dom hetsas via sina stridsledningscentraler till att gå ut och ha ihjäl alla otrogna.Dom tillåts flytta fram sina posisioner genom ständiga krav och naiva medlöpare och det kan aldrig sluta väl i våra demokratiska västländer.Det här är bara början,det kommer att ske fler och fler terrorattentat framöver skulle jag gissa…..

  Gilla

 • Nils Dacke

  Kom ihåg, denna terrorattack har inget med islam att göra.

  Gilla

 • ossie

  Islam och Muslimer måste bort från civiliserade länder.

  Gilla

 • Stenbock

  Attentatet har skett på en plats mitt i Wien. Angreppet var från början riktat mot en judisk Bar/Restaurang,samt därtill en Synagoga.Vidare ville man med sitt skjutande med automatgevär mot allt o. alla som rörde sig på platsen.Troligen bestod terrroristgruppen 3-5 person varav en hittills är död Denne lär har skjutits av polisen.
  De andra jagas nu över ett stort avspärrat område.Minst tre personer har kommit in på sjukhus med svåra skador.Som alltid florerar rykten om ytterligare skadade/död uppåt 7/8 stycke.
  Terrroristerna lär ha skrikit att man vill hämnas på Europa,och sitt vanliga vrål efter sin Allan….
  Stenbock misstänker att det liksom bland Abzurdistans drägg,handlar om ”stackars importerade barn”,av Islamister !! Det kostar som bekant på att vara humana….

  Gilla

  • Stenbock

   Vill komplettera att just nu strax innan ½12,har 15 skottskadade kommit in på olika lasarett i Wien.Allt för att man importerar sådana Islamistiskt drägg till oss, i tidigare civiliserade Europa.
   Finns inte ord för detta vansinne….

   Gilla

 • Olof.p

  Statliga medlöparmediat SVT vägrar som vanligt uppge att det är muslimer som varit i farten. Undrar om dom får oljepengar från Mellanöstern. Hade det varit någon på högerkanten som bara var det minsta misstänkt hade det stått i rubriken.

  Gilla

 • Andersson

  Det är ju ett attentat vid en synagoga. Då måste vara NMR eller AFA eller SSU.

  Gilla

 • Stenbock

  ”Man” med ett ”långt gevär” jagas i centrum av Wien. Uppgifter gör också gällande att det finns flera Islamister,varav en lär ha haft ett bombbälte på sig. U-bahn där en död person påträffats är just nu föremål i försök att finna terroristerna.
  https://www.krone.at/2266750

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: