Äntligen ska tidningar publicera Mohammed-karikatyrer

DEMOKRATI & ISLAM. Muhammedbilderna i Jyllands-Posten var tolv satirteckningar som publicerades i den danska dagstidningen Jyllands-Posten den 30 september 2005. Bilderna sades föreställa den islamiske profeten Muhammed. Vissa av bilderna antydde ett samband mellan islam, terrorism och kvinnoförtryck. Syftet med publiceringen var enligt tidningen att väcka debatt kring press- och yttrandefriheten.

Inom betydande delar av islam råder förbud för all form av avbildning av islams profeter då detta anses kunna leda till avgudadyrkan, till exempel att de troende börjar dyrka någon profet istället för Gud. Detta ledde bland annat till att talibanerna i mars 2001 förstörde buddhastatyerna i Bamian från 400-talet.

Nu tänker de danska tidningarna Berlingske och Weekendavisen publicera annonser med Mohammed-karikatyrer, skriver danska TV2. Bakom annonserna ligger det nationalistiska och konservativa partiet Nye Borgerlige.

Peter Seier Christensen och Pernilla Vermund. Nye Borgerlige, pressbild

 – Pettersson säger att det är självklarheter att publicera herr Muhammed för att visa varför muslimer mördar och sätter världen i brand, det är synd att svenska tidningar inte följt efter för länge sedan och att regeringen inte har försvarat yttrandefriheten, tvärtom de ställde sig på muslimmernas sida och bröt mot grundlagen. År 2006 upphävde socialdemokraterna yttrandefriheten i Sverige, den är fortfarande hotad.

Nedan de ursprungliga tolv som Petterssons publicerat regelbundet sedan 2010 men svenska tidningar än idag inte törs publicera. Den som mördar för detta kan inte vara riktigt klok någonstans…

Nedan kommer lite bonus från Charlie Hebdo, Lars Vilks och någon till…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Äntligen ska tidningar publicera Mohammed-karikatyrer

  1. Kanske dags att trycka muhammedkarikatyrer på asylansökningsblanketten, socialbidragsbeslutet, medborgarskapansökan, valsedlar, osv., osv..

  2. Bill Maher och John Cleese diskuterar sådant som är politiskt inkorrekt: – börjar c:a 2:00 in i klippet, bl.a. frågar John Cleese : ”Vilka människor kan man inte skämta om? Bill Maher svarar: ”Muslimer, försök med det…” osv

Kommentera