Det är knivarnas afton varje dag…


VÅLDSVÅG. Vi har alla hör och sett om terrordåden i Frankrike där muslimska terrorister verkar ha en böjelse för att halalslakta otrogna med kniv.

I Sverige har vi samma tendenser även om det inte räknas till terrorism och det är knappast ett Halloween-firande eftersom det pågår året runt i det nya Sverige.

En person på ett asylboende i Hallands län larmade polisen strax efter klockan 02 under natten mot fredagen. Personen hade stickskador i buken under revbenen och fördes med ambulans till sjukhus. En person på boendet greps på plats och är nu misstänkt för försök till dråp, alternativt grov misshandel.

Polisen fick under torsdagskvällen larm om att två män ska ha setts bråka med varandra i centrala Enköping. En av männen ska ha haft kniv och den andre ska ha legat på marken när larmet kom in. När polisen anländer till platsen har männen lämnat området. Polisen skriver på sin hemsida att de bara en stund senare fick in ett samtal där en man i 30-årsåldern berättar att han har blivit knivskuren, dock inte allvarligt.

Polisen fick in ett larm om bråk vid Järntorget i Göteborg strax innan 04.00 och när de kom till platsen påträffade de en ung man som hade skadats allvarligt, rapporterar Göteborgs-Posten. Mannen, som är i 20-årsåldern, är förd till sjuhus och enligt tidningen ska han ha blivit stucken med ett vasst föremål i låret.

Personal från en förskola på Nordanby i Västerås larmar polisen via 112 då man har sett en man gå runt utanför förskolan bärandes på en stor kniv. Ett stort antal polispatruller beordras till platsen, och efter en kort sökinsats hittas och säkras mannen. En anmälan om grovt brott mot knivlagen kommer att skrivas. Polisen beslutar också att tvångsomhänderta mannen enligt LPT47 (Lagen om psykiatrisk tvångsvård.

– Pettersson undrar vad som hänt i det gamla landet. Visst det har alltid förekommit ett och annat knivslagsmål, särskilt på fyllan men jag upplever att användandet av knivar mot andra människor har ökat sedan förbud mot att inneha knivar på allmän plats infördes 1983.

Beror det ökande våldet på lagen eller har något annat hänt i vårt samhälle?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Det är knivarnas afton varje dag…

 • Stenbock

  Pettersson:
  Tror att något annat hänt i vårt samhälle !!
  F.ö. heter det numera inte knivskärning enl. PK. Stick eller kiv med kniv brukar de i undantagsfall benämna dessa mordförsök.
  Mestadels förtiges det helt eftersom deras läsare/lyssnare förstår,vilka som höll i skaftet !

  Gilla

 • gamgubben

  Den som inget vett har, tar till kniven oavsett lagar om förbud. Förlorarna är vi som kan hantera både humör och kniv, men det kan ju inte förvirrade politiker förstå.
  Det är frågan om uppfostran och kultur, de som tydligen saknar båda tar till kniven.

  Gilla

 • Svensk lösen

  OT men mycket viktigt!!
  Statsmakten (läs PK-samhället) försöker knäcka och ruinera prästen Helena Edlund. Om de lyckas med det kommer de att ge sig på alla som bloggar och har konto för frivilliga gåvor. Hon skriver själv om detta och längst ner i texten anges en möjlighet att bidra till advokatkostnader m m

  http://helenaedlund.se/infor-skatteverkets-beslut-ar-vi-alla-rattslosa/

  Gilla

 • age

  En fundering:
  – en muslim ska följa islam.
  – islams ”lagbok” är koranen.
  – koranen säger att icke-muslimer
  är otrogna, ”infidels”.
  – ”infidels” ska skadas eller dödas.

  – vissa muslimer följer koranen.
  – dessa kallas ”radikaliserade”.
  – d.v.s.de följer koranen!
  – men alla muslimer är ju muslimer?
  – vilka olika klasser av muslimer finns?
  – är icke-radikaliserade inte muslimer?

  Gilla

 • Nicklas

  Var är alla protester, tyst som i graven. Men när en man i USA blir mördad då jävlar. Inse det sjuka!!

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Socialdemokraterna fortsätter med kulturberikningen ! 🤮

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: