Varför kom inte polisen när Abubaker Awad Mohamed mördade och våldtog?


POLISEN. Den stora omorganisationen av Polisen, som inleddes 2015 skulle göra polisen effektivare, samarbetet regionalt skulle bli bättre och polisen skulle verka närmare medborgarna. Det var inget fel på ambitionerna men det blev inte som det var tänkt. Tvärtom, dyrare och sämre och längre ifrån människorna. Brottsligheten sker oftast lokalt, varför verkar inte polisen där brottsligheten sker?

Hon såg sin vän Tommie huggas ned med kniv och utsattes själv för dubbla våldtäkter. Nu vill hon ha besked från polisen varför de inte kom när hon vädjade om hjälp, rapporterar SVT.

Hon kallas målsägande A i den omfattande polisutredningen som i förra veckan ledde till att en 23-årig man dömdes till livstids fängelse för det som i media brukar kallas för Härnösandsmordet. Hon är också den unga kvinna som fick se sin vän huggas ned med kniv och som själv våldtogs två gånger.

Efter den första våldtäkten ringde hon och larmade polisen – men det dröjde en och en halv timme innan polisen kom. Då pågick den andra våldtäkten och hennes vän låg döende på toaletten.

Steget Efter, Malin Lundgren

TIDIGARE 2020-10-19. Abubaker Awad Mohamed döms till livstid för mord och våldtäkt men utvisning nämns inte…

VÅLDSVÅGEN. 23-årige Abubaker Mohamad Awad döms till livstids fängelse för mord på 19-årige Tommie Lindh i Härnösand i maj i år.”Mordet har varit särskilt hänsynslöst och har också inneburit svårt lidande för den avlidne. Straffet blir därför livstids fängelse”, står det i pressmeddelande från Härnösands tingsrätt.

Enligt åklagaren hade Awad dröjt sig kvar efter en fest i den lägenhet där den mördade mannen bodde. I lägenheten fanns även en tjejkompis till offret.

Awad ska ha våldtagit kvinnan under knivhot, och sedan knivhuggit den unge mannen när han larmade polis. Han ska även ha utsatt en annan kompis till kvinnan för våld.

Awad döms för mord, försök till grov misshandel, grov våldtäkt, våldtäkt och grovt olaga hot och ska därutöver betala skadestånd till fem personer med sammanlagt 405.000 kr.

Tingsrätten har kommit fram till att det är bevisat att han avsiktligen begått mordet, den grova våldtäkten, våldtäkten och ett fall av grovt olaga hot. När det gäller åtalet för försök till mord skriver domstolen att det inte är bevisat att han avsiktligen försökt döda brottsoffret, men att det är bevisat att han gjort sig skyldig till försök till grov misshandel.

Mordet har varit särskilt hänsynslöst och har också inneburit svårt lidande för den avlidne, skriver domstolen.

-Pettersson ser inget om utvisning men det måste väl vara ett misstag…

 • TIDIGARE 2020-09-30. Abubaker Awad Mohamed firar våldtäkt av en svensk flicka och mordet på en svensk man i polisens arrest

BROTTSLIGHET. Varför tillåts en misstänkt mördare och våldtäktsman spela clown i arresten? Firar Mohamed att han våldtagit en svensk flicka och mördat en svensk man?

Är Oisin Cantwell på Aftonbladet stolt som blåljög och skrev att alternativmedias berättelse var falsk och att det är skillnad på journalistik som tar ansvar främlingsfientliga skräpsajter? 

Mordet på Tommie Lindh påstods av massmedia inte att ha någonting att göra med våldtäkten i samma bostad. När man läser utredningen visar det sig att mordet var en direkt konsekvens av att Tommie försvarade kvinnan.

Hur kan media kalla sig själva seriösa? 

Varför får inte Aftonbladet stå till svars för lögnerna? 

 • TIDIGARE 2020-09-25. Abubaker Awad Mohamed åtalas för mord på Tommie Lindh, grov våldtäkt med mera

BROTTSLIGHET. Åtal kommer idag att väckas för mord, grov våldtäkt, våldtäkt, försök till mord och grovt olaga hot i Härnösand. De misstänkta brotten ägde rum i Härnösand den 10 maj och det är en 22-årig man som nu åtalas. Han har suttit häktad sedan den 13 maj 2020.

Målnummer i Ångermanlands tingsrätt: B 1105-20. Huvudförhandling påbörjas den 6 oktober 2020 kl. 09.00 vid Ångermanlands tingsrätt.

-Pettersson säger att nu kommer det mesta av sanningen fram, då får vi se om Aftonbladet eller alternativmedia hade rätt…

 • TIDIGARE 2020-05-21. Berättelsen om mordet på Tommie Lindh är falsk

MEDIA OCH INVANDRING. För några dagar sedan skrev vi och andra fria medier om mordet på Tommie Lindh, läs nedan. Det cirkulerar som så ofta olika meningar om vad som hände när Tommie Lindh mördades och en flicka våldtogs. 

Ingen rättegång har hållits och åklagaren säger sig ha en god uppfattning om vad som hänt men är fåordig. Oisin Cantwell på Aftonbladet vet dock att berättelsen på alternativmedia är falsk och att det är skillnad på journalistik som tar ansvar främlingsfientliga skräpsajter.

 • TIDIGARE 2020-05-17. Minnesstund utan tillstånd av NMR – värre än mord och grov våldtäkt av invandrare

MEDIA OCH INVANDRING. Landshövding Berit Högman reagerar kraftfullt mot Nordiska Motståndsrörelsens aktion igår i Härnsösand. Trots att NMR saknade tillstånd för manifestationen genomfördes den – på trappan till landshövdingens residens. Det gör henne rejält upprörd, rapporterar SVT

-Pettersson tycker det hade varit bättre om landshövding och socialdemokraten Berit Högman varit upprört över anledningen till att Nordiska motståndsrörelsen var på plats, varken Berit Högman (S) eller SVT nämner att NMR var på plats för att hedra Tommie Lindh som mördades av Abubaker Awad Mohamed, medborgare i Sudan. Abubaker är mord, grov våldtäkt, våldtäkt, grovt olaga hot och grov misshandel.

Det borde Berit Högman (S) vara upprörd över och SVT berätta…Tommie Lindh blev ett offer för det mångkulturella samhället…

 • TIDIGARE 2020-05-12. Sudanes misstänkt för mord och våldtäkt i Härnösand

BROTTSLIGHET. Kammaråklagare Stina Sjöqvist har begärt en 22-årig man häktad som på sannolika skäl misstänkt för mord, grov våldtäkt, våldtäkt, grovt olaga hot och grov misshandel. Det efter tragedin i Härnösand i helgen då en man i 20-årsåldern misshandlades så svårt att han avled, skriver SVT

Åklagaren är fortsatt förtegen om händelseförloppet och upprinnelsen till det hela. Men: – Vi tycker oss ha en god bild av vad som hänt, säger Sjökvist.

Stina Sjöqvist säger till SVT Västernorrland att mannen nu till skillnad från tidigare alltså är misstänkt för två våldtäkter – en grov och en av ”normalgraden” – under söndagsmorgonen då även mordet begicks.

I sin häktningsframställan till Ångermanlands tingsrätt åberopar Stina Sjöqvist dels risken för att den misstänkte på fri fot undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar sakens utredning, dels risken för att den misstänkte ”fortsätter sin brottsliga verksamhet” om han inte häktas.

Dessutom innebär de misstänkta brotten minst två års fängelsestraff vilket är ett häktningsskäl i sig. Åklagaren yrkar också på restriktioner i häktet för 22-åringen.

Mannen är tidigare dömd för brott vid två tillfällen, bland annat för sexuellt ofredande mot en minderårig flicka. Han har förekommit i andra utredningar om brott.

Häktningsförhandlingen hålls 13 maj kl. 13:00 i Ångermanlands Tingsrätt Mål nr B 1105-20

-Pettersson noterar att varken SVT eller åklagaren nämner att den misstänkte är medborgare i Sudan och lystrar till namnet Abubaker Awad Mohamed…

Screenshot_20200513-033011_Instagram
Abubaker Awad Mohamed

Den mördade, Tommie Lindh, blev ett offer för det mångkulturella samhället…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


25 responses to “Varför kom inte polisen när Abubaker Awad Mohamed mördade och våldtog?

 • G Nordström

  En viss D Eliasson fördärvade även denna organisation.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Kling och Klang hörde det kanske inte komma, fel på telefonlinjen ?
  Kanske inte hade resurser till detta just då något viktigare eventuellt stod för dörren, exempelvis hets mot en viss grupp eller ett kvarglömt Baconpaket utanför någon viss lokal?
  Finns alltid något att skylla på när vissa människor inte får hjälp medan andra vissa utvalda alltid får hjälp och ska skyddas.

  Gilla

 • Ivar L

  Man hade velat höra varför hon inte bedömdes som trovärdig. Att hon inte skriker helt hysteriskt beror ju på att hon är rädd och inte vill väcka uppmärksamhet. Det måste väl vara vanligt vid lägenhetsbråk, våld i nära relationer m.m?

  Gilla

 • ossie

  Dom spelade nog innebandy eller fikade.

  Gilla

 • Bo Beck

  SVT rapporterar pliktskyldigt och egentligen helt tomt på innehåll. Allt fokus på SOS-alarm och kvinnan, gärningsmannens motiv verkar inte undersökas alls. Polisen får babbla på med floskler att ”alla vill göra ett så bra jobb som möjligt” och fokus läggs på diverse omorganiseringar av polisen och SOS-alarm.

  Men man blir inte våldtagen av en sudanes för att polisen omorganiserar utan man blir det för att han springer omkring lös i ett land som han inte ens har att göra i. Den grundläggande bristen i polisens arbete är inte larmsamtalsmissen (den är illa nog) utan att polisen inte har någon koll på vilka vi har i landet.

  Lägg där till alla andra som ständigt jobbar för att fylla på landet med människor som denne sudanes.

  https://katerinamagasin.se/ny-statistik-om-den-demografiska-forandringen-svenskar-behandlas-som-forsokskaniner/

  Gillad av 1 person

 • Lindberg

  Alla svenska myndigheter är våra bittra fiender, är det så svårt att förstå?

  Gilla

 • Sofia R

  Vidrigt hur det en gång så fridfulla och välfungerande vita homogena landet Sverige blivit.

  Gilla

 • Snart fattigpensionär

  Agda 74 som klagar på att invandringen kostar. Skall sättas åt och alla resurser från polisen i form av förhörsledare, it-forensiker och åklagare gör allt för att lagföra detta hemska brott som lyder under gummiparagrafen HMF. Fy f-n för hur detta skitsamhälle som har vuxit fram.

  Gillad av 1 person

 • messkalle

  @Ruben. Straffet var livstid. Skälet till.att han inte utvisas beror på värdegrunden då Sudan antingen släpper honom fri eller avrättar honom. Det senare kan Sudan inte göra då den svenska godhetsglorian skulle komma på sned. Alternativt är att Sudan erhåller ersättning så länge han sitter i detas fängelse och är vid liv. Detta blir en långkörare som bli annorlunda än en livstidsvistelse på Kumla.

  Pettersson brukar skriva att gamla tider var bättre, kanske är det så när t.o.m. de goda tycker att sudanesen ska bort för gott. I vart fall blir det billigare och en plats ledig på fängelset

  Gilla

 • Tony

  Byt ut alla politiskt tillsatta högre Polischefer och ersätt dem med kunnigt folk som det trots allt finns i Sverige, vilket är svårt att tro när man ser hur höga tjänster delas ut till allt annat än kunniga partiboks försedda kolleger!

  Gilla

 • Olof.p

  Problemet är att det är vänsterfeminister som styr samhället. Att effektivisera är att göra könsneutralt och hbtq. Då blir det bra för vänsterfeminister. Vi vanliga samhällsmedborgare får sitta och förundras över alla deras galenskaper.
  Jag tittar på en serie på SVT om gamla Östtyskland. Varför känner jag igen mig som det är i Sverige, hela tiden?

  Gilla

 • Kungen

  Livstids fängelse är inget straff för honom.
  Han ska kastreras och sedan dränkas sakta…

  Gilla

 • Mr. X

  Varför skulle polisen komma?
  Dom är ju anställda för att skydda utlänningarna, inte oss.
  Har Ni inte förstått det än?
  Det är ju svenska myndigheternas mål att trakassera och och förgöra den svenska befolkningen, därför importerar dom dessa utländska massmördare!
  Och detta är den nya varianten av ättestupan, en ättestupa som nu även drabbar alla svenskar oavsett ålder!
  Ingen ska kunna komma undan längre.
  Målet är en totalitär islamsk stat och det målet är nu inom räckhåll för landsförrädarna!
  Och vad gör Ni?
  Skriver insändare, dricker öl och tittar på sporttävlingar!
  Mig inkluderat, förutom öl och sport förstås.

  Gilla

  • Thomas

   Det här är det bästa jag läst på länge.
   Det verkar vara långt mer av betydelse för riktiga svenskar att se på fotboll och ajshåcky än att ta reda på och ordna upp helvetet som vår nonchalanta, ansvarslösa samt fri-från-konsekvens-attitityd har orsakat.

   Ansvar och handling! Nu!

   Gilla

 • Janne

  Oskyldigt dömd som de flesta svarta.

  BLM!

  Gilla

 • Argus

  Dags att återinföra landsfiskalerna i varje kommun med rekorderliga människor på positionen. De får i sin tur avgöra om larmcentralen ska ligga i ett annat län upp till 60 mil bort eller närmare. Vi har alla sett vad centraliseringen fört med sig av politiskt utsedda tjänstemän som myglar så att det står härliga till.

  Gillad av 1 person

 • ruben

  Kanske det ska kollas upp vilken, som dömde att det var falskt larm. Fanns det några motiv till varför man felbedömde eller nonchalerade larmet? I så fall vilka. Därifrån bör väl en haverikommission starta sin utredning till varför larmtjänst havererade den gången. Det borde även bli kraftigt skadestånd från larmtjänst till den mördades närmaste släkt samt till våldtäktsoffret. Varför blir inte mördaren utvisad på livstid? Ingen vill ha en mördare kvar i samhälle om det finns möjlighet för livstid utvisning.

  Gillad av 1 person

 • gamgubben

  Ungefär detsamma har jag upplevt då jag försökt få en ambulans, frågor frågor igen t.o.m. ”vad upplever du vad är det för fel.” När jag då säger att ”men för helvete det har jag ju nu sagt flera gånger jag är ingen läkare men att febern är 40,1 ser jag ju, så tänker du skicka en ambulans eller inte.”
  Svaret blir ”du måste lugna ner dig jag försöker ju bara hjälpa dig”
  ”det verkar som du inte förstår en multisjuk man på 83 med trolig lunginflammation kan inte vara lugn.” Ja, jag fick en ambulans men hade jag varit snällare så troligtvis inte.
  Sverige av idag är ett urholkat skal mot vad det var en gång!

  Gillad av 1 person

 • Maya

  Jag undrar varför det första larmet inte togs på allvar ? Hur bedöms ett larm ? Återringer man inte om man får upp numret på sina skärmar och kollar vad som händer om larmet är svårbedömt ? Jag har själv behövt alarmera Polis i mitt yrke i hotfulla situationer och i dom flesta fall blivit återringd av radiopolis som velat få mer info.Varför blev det så fel ?

  Gillad av 1 person

 • Andersson

  ”Varför kom inte polisen när Abubaker Awad Mohamed mördade och våldtog?”

  Polisen har fullt upp med att stoppa danska medborgare från att komma in i Sverige,

  Gilla

  • Jönsson.

   Inte nog med det. Personen, som du förmodligen tänker på, är SVENSK Medborgare också. P.g.a. svensk härkomst!

   Gilla

   • Andersson

    Är det Rasmus Paludan du tänker på? Hade de haft klart för att det var en svensk hade det varit en försvårande omständighet, Vet du vad det för brott han gjorde sig skyldig till? Han kanske skämdes för att berätta att han var svensk.

    Stram Kurs kunde väl skaffa en ny partiledare. Så kunde Rasmus Paludan starta ett broderparti ‘Ny Kurs’. I Sverige menar jag.

    Jönsson klingar skånskt i mina öron.

    Gilla

 • Anders

  Pettersson va inte så negativ , det är det här våra folkvalda kallar ordning och reda .

  Gilla

 • hllviken

  Skeendet, från början till slut, visar hur ruttet Sverige blivit. Makthavarna bär skulden.

  Gilla

 • age

  Den där Mohamed skulle väl ha blivit kränkt om polisen
  hindrat honom att våldta och mörda !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: