Litauens parlamentsval avgjort

UTRIKES. Som ni vet ska media enligt sina egna regler publicera korrekt och allsidigt. – Pettersson är efter månaders tjat om valet i USA lite undrande till det dessa regler om allsidig rapportering? Vet ni om att det var val i vårt grannland Litauen i söndags?

Ingrida Simonyte by Rokasdarulis is licensed under CC BY-SA 4.0

Den oppositionella mittenhögeralliansen har vunnit Litauens parlamentsval, det står klart sedan nästan alla röster räknats. Regeringens nederlag kommer efter en valrörelse där hanteringen av pandemin stått i fokus.

Kristdemokratiska Fosterlandsförbundet (TS-LKD), under ledning av den tidigare finansministern Ingrida Simonyte, ser ut att vinna 49 av totalt 141 mandat i parlamentet. Hon väntas nu bilda koalition med två liberala partier som tagit tolv respektive elva mandat.

Visst USA är världens mäktigaste land men grannarna ligger där de ligger och visst skulle vi klara av en lite mindre enfald…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Litauens parlamentsval avgjort

 1. Vilnius gamla stad, slottet Trakai, stolta krigiska minnen. Sök på nätet efter en folkmusikgrupp vid namn Ugniavijas och låten ”Oi sermuksnio”, som handlar om hur polacker och litauer spöade svenskarna i slaget vid Kirkholm 1605.

  • Har fått upplyst för mig att Trakai var gamla huvudstan.
   Ligger väldigt strategiskt med tre sjöar runt sig.

 2. Var i Litauen för några år sedan. På samma boende var där ett gäng afrikaner. De var väldigt aktiva med sina datorer. Kom då att tänka på de så kallade Nigeria breven. Om de kan vara lättare när de inte spåras till Nigeria utan en adress i Litauen.

 3. Kommunist kärringarna på SVT har varit helt fullständigt besatta av att rapportera i nyheterna om MENA länder från afrika och mellanöstern i 20 års tid!

  Under denna tid svenska folket semestrade i Tjeckien, Polen, Ungern, USA, Thailand, Spanien, Vietnam, Kambodja, Grekland, Estland, Kina, Ryssland osv…..

 4. I Sveriges närmsta grannländer, Danmark, Norge, Finland, Tyskland har kvinnor redan lyckats avancera till statsministerposten. Nu kan vi lägga till Ingrida Simonyte, som blivande ny statsminister i vårt grannland Litauen. Stort Grattis och Lycka Till!

  Men i Sverige som de senaste sex åren påstås ha haft en s k feministisk och humanitär stormaktsregering har vi fortfarande i modern tid inte sett någon kompetent kvinna bli utnämnd till statsminister … men väl en oduglig kärring i kostym vid namn Stefan Löfven.

  • Jag har närmre till Litauen än till Norge och Finland. Min närmsta huvudstad är Köpenhamn och dit reser jag flera gånger om året. Till Stockholm åker jag aldrig.

   • Finns mycket att se och göra där.
    Jag var några månader i de Baltiska staterna under sommaren. Mindre corona och ingen mångkultur

   • Mindre skottlossning, våldtäkter och bränder, ett fritt, trevligt och demokratiskt land.

Kommentera