Hässleholm vill kameraövervaka biblioteket

MÅNGKULTUR. Hässleholm kan bli ett av de första biblioteken i landet att kameraövervakas. Anledningen är att det periodvis varit stökigt på biblioteket. – Det handlar ofta om ungdomar som kommer i stora grupper. Men det kan också vara äldre som blir förbannade av någon anledning, säger Anders Rosengren, kulturchef i Hässleholm.

Hässleholms Kulturhus med stadsbiblioteket. Bild Hässleholms kommun

Kommunfullmäktige fattade beslut i förra veckan om att ansöka om tillstånd att ha kameraövervakning inne i själva biblioteksbyggnaden, rapporterar Norra Skåne, tyvärr bakom betalvägg.

Förslaget på kameraövervakning kommer från en motion från Sverigedemokraterna. Deras motion gick också längre och föreslog inpasseringskontroll till biblioteket. För att komma in skulle man vara tvungen att ha legitimation eller lånekort. Förslaget röstades ner och Anders Rosengren tycker inte heller att det är en bra idé.

– När folk väl kommit in har vi inga befogenheter att avkräva legitimation inne på biblioteket, så jag tror att ett sådant system varit helt verkningslöst, säger Rosengren.

– Man måste också komma ihåg att biblioteket numera är något annat än förr. Idag är det en mötesplats där man inte kan kräva total tystnad. Därmed inte sagt att man ska acceptera allt. Man kan säga att vi vill ha alla här, men alla kan tyvärr inte bete sig.

– Pettersson säger att så långt har det alltså gått i de mångkulturella paradisen att det inte ens på biblioteken är lugnt eller går att få lugnt.

”det kan också vara äldre som blir förbannade av någon anledning, säger Anders Rosengren, kulturchef i Hässleholm. Ja, ja, troligen svenska fattigpensionärer som lever rövare när de vill läsa den tidning de inte har råd att prenumerera på i det nya landet.

Om Hässleholm på bloggen…

Steget Efter
En gång var också socialdemokrater kloka

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Hässleholm vill kameraövervaka biblioteket

  1. Det har väl alltid varit bråk på biblioteken här i Sverige. Vi har väl alltid haft flest våldtäkter i Europa och flest skjutningar. Detta har inget med invandringen att göra……..

    NÄR SKA SVENSKA FOLKET VAKNA UPP ??

  2. Mer sannolikt att de äldre blir förbannade på stök, oväsen och bråk som mångkulturen för med sig.

Kommentera