Hässleholm vill kameraövervaka biblioteket


MÅNGKULTUR. Hässleholm kan bli ett av de första biblioteken i landet att kameraövervakas. Anledningen är att det periodvis varit stökigt på biblioteket. – Det handlar ofta om ungdomar som kommer i stora grupper. Men det kan också vara äldre som blir förbannade av någon anledning, säger Anders Rosengren, kulturchef i Hässleholm.

Hässleholms Kulturhus med stadsbiblioteket. Bild Hässleholms kommun

Kommunfullmäktige fattade beslut i förra veckan om att ansöka om tillstånd att ha kameraövervakning inne i själva biblioteksbyggnaden, rapporterar Norra Skåne, tyvärr bakom betalvägg.

Förslaget på kameraövervakning kommer från en motion från Sverigedemokraterna. Deras motion gick också längre och föreslog inpasseringskontroll till biblioteket. För att komma in skulle man vara tvungen att ha legitimation eller lånekort. Förslaget röstades ner och Anders Rosengren tycker inte heller att det är en bra idé.

– När folk väl kommit in har vi inga befogenheter att avkräva legitimation inne på biblioteket, så jag tror att ett sådant system varit helt verkningslöst, säger Rosengren.

– Man måste också komma ihåg att biblioteket numera är något annat än förr. Idag är det en mötesplats där man inte kan kräva total tystnad. Därmed inte sagt att man ska acceptera allt. Man kan säga att vi vill ha alla här, men alla kan tyvärr inte bete sig.

– Pettersson säger att så långt har det alltså gått i de mångkulturella paradisen att det inte ens på biblioteken är lugnt eller går att få lugnt.

”det kan också vara äldre som blir förbannade av någon anledning, säger Anders Rosengren, kulturchef i Hässleholm. Ja, ja, troligen svenska fattigpensionärer som lever rövare när de vill läsa den tidning de inte har råd att prenumerera på i det nya landet.

Om Hässleholm på bloggen…

Steget Efter
En gång var också socialdemokrater kloka

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Hässleholm vill kameraövervaka biblioteket

 • Argus

  Obildade, analfabeter och bibliotek, vem hade tidigare anat den kombinationen?

  Gilla

 • Kungen

  Det har väl alltid varit bråk på biblioteken här i Sverige. Vi har väl alltid haft flest våldtäkter i Europa och flest skjutningar. Detta har inget med invandringen att göra……..

  NÄR SKA SVENSKA FOLKET VAKNA UPP ??

  Gilla

 • havemydoubts

  Så går det när man viker sig gång på gång.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Mer sannolikt att de äldre blir förbannade på stök, oväsen och bråk som mångkulturen för med sig.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: