Al-Qaidaledare dödad i Afghanistan

UTRIKES. Afghanska säkerhetsstyrkor har dödat Abu Muhsin al-Masri, en av Al-Qaidas ledare som stod på Federal Bureau of Investigation’s Most Wanted Terrorists lista, sade Afghanistans nationella säkerhetsdirektorat (NDS) i en tweet sent på lördag.

Chefen för US National Counter-Terrorism Center, Chris Miller, bekräftade al-Masris död i ett uttalande och sa att hans ”borttagning … från slagfältet är ett stort bakslag för en terroristorganisation som konsekvent upplever strategiska förluster som underlättats av Förenta staterna, andra stater och dess partner. ”

Al Qaidas förlust av al-Masri, fortsatte Miller, ”framhäver terroristorganisationens minskande effektivitet.”

Al-Masri har i USA anklagats för att ha tillhandahållit materiellt stöd och resurser till en utländsk terroristorganisation och konspiration för att döda amerikanska medborgare.

Al-Masri, som tros vara al-Qaidas näst högste befälhavare, dödades under en speciell operation i Ghazni-provinsen, sade NDS enligt Reuters.

-Pettersson säger att alla nyheter är inte dåliga…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Al-Qaidaledare dödad i Afghanistan

  1. Helt rätt Pettersson.
    Det är huvudet som ska kapas och inte svansen om odjuret ska förintas.

Kommentera