Al-Qaidaledare dödad i Afghanistan


UTRIKES. Afghanska säkerhetsstyrkor har dödat Abu Muhsin al-Masri, en av Al-Qaidas ledare som stod på Federal Bureau of Investigation’s Most Wanted Terrorists lista, sade Afghanistans nationella säkerhetsdirektorat (NDS) i en tweet sent på lördag.

Chefen för US National Counter-Terrorism Center, Chris Miller, bekräftade al-Masris död i ett uttalande och sa att hans ”borttagning … från slagfältet är ett stort bakslag för en terroristorganisation som konsekvent upplever strategiska förluster som underlättats av Förenta staterna, andra stater och dess partner. ”

Al Qaidas förlust av al-Masri, fortsatte Miller, ”framhäver terroristorganisationens minskande effektivitet.”

Al-Masri har i USA anklagats för att ha tillhandahållit materiellt stöd och resurser till en utländsk terroristorganisation och konspiration för att döda amerikanska medborgare.

Al-Masri, som tros vara al-Qaidas näst högste befälhavare, dödades under en speciell operation i Ghazni-provinsen, sade NDS enligt Reuters.

-Pettersson säger att alla nyheter är inte dåliga…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


One response to “Al-Qaidaledare dödad i Afghanistan

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: